Halkbank Kredi Başvurusu | Halkbankası İhtiyaç Kredisi 2022-2023 -

Halkbank Kredi Başvurusu | Halkbankası İhtiyaç Kredisi 2022-2023

Anasayfa > Türkiye Halk Bankası > Halkbank Kredi Başvurusu | Halkbankası İhtiyaç Kredisi 2022-2023
25 Ocak 2020
2.193 okunma
Halkbank Kredi Başvurusu | Halkbankası İhtiyaç Kredisi 2022-2023

Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve 1929 yılında Dünya Ekonomik Buhranı yüzünden darlığa düşülmüş ve Türkiye Cumhuriyeti, dar gelirli esnafın ve sanatkârların desteklenmesi adına Halk Bankası ile 1938 yılında faaliyete geçmiştir.

1938-1950 yıllarında finansman sağlayarak Halk Sandıkları kanalıyla kredi hizmetlerini yürütmeye başlayan Halk Bankası, 1964 yılının başından itibaren çalışma temposunu artırmış ve ülke çapında şubeler açmaya başlamıştır.

1992-2006 yılında Töbank, Sümerbank ve Etibank Halkbank’a devredilmiş ve çağdaş bankacılık daha da gelişmeye başlamıştır. Nisan 2001 yılında bankacılık prensipleri ve kuralları çerçevesinde ekonomiye değer katma çalışmaları başlamış, 2001 yılında Mülga Türkiye Emlak bankası ve 2004 yılında Pamukbank, Halkbank’a devredilmiştir. 2000’li yıllarda bankacılık anlayışını daha da geliştiren Halkbank, yurt çapına yayılmış şubeleri, büroları, özel işlem merkezleri ve yurtdışı temsilcilikleriyle, hizmetlerine misyon bankası olarak devam etmektedir.

1938 yılında esnaf ve sanayiciye uygun kredi vermek amacıyla kurulan  Halk Bankası, uygun faizli kredileriyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Esnaf Kredisi, İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi ve Konut Kredisi gibi birçok alanda kredi hizmeti sunan Halk Bank kolay ödeme seçenekleriyle tercih edilen bankalar arasında yerini alıyor.

Vizyonunu lider KOBİ bankası olmak olarak belirleyen Halk Bankası,  faaliyet raporunda hedeflerini şu şekilde belirlemiştir:

– Müşterilerin tercih ettiği ilk banka olmak

– Nitelikli personellerin çalışmak istediği ve çalıştığı banka olmak

Halk Bankası Vizyonunu gerçekleştirmek için; Müşteri odaklı çalışmak, kaliteli hizmet sunmak, hizmet seçeneklerini çeşitlendirmek, kritik süreçlerde etkin olmak, çalışanların gelişimini sağlamak, kurum kimliği oluşturmak ve bunu benimsetmek ve uluslararası bankacılıkta etkin ve kaliteli olmak gibi stratejiler belirlemiştir.

Değişen piyasa koşulları doğrultusunda müşteri memnuniyetini referans alarak çalışmalar yapan Halk Bank hedefleri doğrultusunda Bireysel Bankacılığı da esas alarak stratejilerini gerçekleştirmeyi ve pazar payını artırmayı hedeflemiştir. ‘Tıp Bayramı Kredisi’, ‘Öğretmenler Günü Kredisi’,  ve ‘Halk Günü İhtiyaç Kredisi’ gibi kredilerle müşterilere birçok kredi imkanı sunmaktadır.

Halk Bankası İhtiyaç Kredisi

Bireysel ihtiyaçlara uygun olarak çekilen, düşük nakit ihtiyaçları için  ihtiyaç kredisi 60 ay vadeyle çekme kolaylığı sağlamaktadır. Talep edilen tutarı aylık %1.85 faiz oranıyla çekerek düşük faizli ihtiyaç kredisine sahip olmak mümkün.

Benzer İçerik  Halkbank Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), Bireysel Emeklilik ? BES Nedir - Halk Emeklilik

İhtiyaç kredisinden yararlanabilmek için kredi notunun riskli olmaması gerekir. 1-699 kredi notuna sahip olan kişilerin kredi talebi reddedilir. İhtiyaç kredisi çekebilmek için bazı şartlar vardır. Bu şartlar şöyledir:

– 18 yaşından büyük olmak

– Bankaya gelir kaynağı göstermek

– Kredi notunun riskli olmaması

Gerekli belgeler ise şu şekildedir:

– Nüfus cüzdanı ya da pasaport

– İkametgah

– Gelir belgesi

Halk Bankası Dost İhtiyaç Kredisi imkanıyla da müşterilerinin yanında. Dost İhtiyaç Kredisi, başka bir bankada devam eden ihtiyaç kredisine düşük faiz oranıyla transfer edilebilecek kredi türüdür. Dost İhtiyaç Kredisine 60 ay vadeyle aylık %1.91 faiz oranıyla çekmek mümkün.

Halk Bankası Konut Kredisi

Halk Bankası, maaş müşterilerine %1.55 faiz oranıyla diğer müşterilerine ise %1.65 faiz oranıyla 120 ay vadeyle konut kredisi imkanı sunmaktadır. Konut kredisi çekmek isteyen müşteriler düşük faizli konut kredisi imkanından yararlanmak için Halk Bankasını tercih ediyor.

Kredisi onaylanan konutun değerini belirlemek için uzmanlar devreye giriyor. Evin değerini belirleyen uzmanlar, evin değerinin %25’inin peşin ödenmesine karar veriyor. Ekspertizden geçen evin kalan kısmı için ise konut kredisi tahsis ediliyor.

Halk Bankası konut kredisindeki yıllık maliyet oranını; faiz, tahsis ücreti, ekspertiz ve ipotek tesis ücretini dikkate alarak hesaplamalarını yapıyor. 100 bin TL’lik kredi tutarı için maaş müşterilerine yıllık maliyet oranı %20.7656 diğer müşteriler için yıllık maliyet oranı %22.2123 olarak belirlenmektedir.

Dost Konut Kredisi imkanı sunan Halk Bank, başka bankalardan çekilen konut kredilerini uygun faiz oranıyla transfer ederek ve rahat ödeme seçenekleriyle müşterilerin hizmetine sunuyor. 120 ay vadeyle %1.85 faiz oranı ve 180 ay vadeyle %1.88 faiz oranı ile kredi seçeneği sunuyor. 100 bin TL’lik kredi tutarı için 120 ay vadeye yıllık maliyet oranı %24.9638 iken 180 ay vadeye yıllık maliyet oranı %25.3490 şeklinde belirlenmiştir.

Benzer İçerik  Halkbank Vadeli TL Hesabı Faiz Oranları, Vadeli TL Mevduat Hesabı - TÜRKİYE HALK BANKASI

Halk Bankası Taşıt Kredisi

Halk Bankası taşıt kredisinde artan taksitli ve azalan taksitli ödeme seçeneği sunmaktadır. Halk Bankasının sağladığı diğer kolaylık ise ilk taksiti 2 ay erteleme seçeneği sunmasıdır. 60 ay vadeyle çekilen taşıt kredisinde 0 km için aylık faiz oranı %1.86 iken 2. el araçlarda 60 ay vadeye aylık faiz oranı %1.87 olarak belirlenmiştir.

Halk Bank  düşük faizli taşıt kredisi olan ‘Yeşil Işık Taşıt Kredisi’ ile 0 km olan araca 3 ay sonra ödeme imkanı sunmuştur. 20 bin TL’lik tutar için 60 ay vadeye aylık faiz oranını %1.75 belirlemiştir. 2. el taşıtlar için de ‘Yeşil Işık Taşıt Kredisi’ imkanı sunan Halk Bank, aracın 5 yaşını geçmemesi şartını getirmiştir. 3 ay sonra ödemeye başlanabilen 2. el taşıtlarda ise 20 bin TL’lik tutar için 60 ay vadeye aylık %1.78 faiz oranı getirmiştir.

Halk Bank KKTC’den alınan araçlar için de kredi imkanı sunmaktadır. 0 km araçlar için anahtar teslim fiyatının azami %80’i, 5 yaşına kadar olan 2. el araçlarda ise kasko sigorta bedelinin azami %70 oranında belirlemiştir.  Çekilen kredi tutarı için 60 aya kadar seçilen vade seçeneği için aylık faiz oranı %1.88’dir.

Halk Bankası Esnaf Kredisi

Kuruluş amacı esnaf ve sanayicilere kredi imkanı sağlamak olan Halk Bank düşük faizli esnaf kredisiyle müşterilerini memnun etmeye devam ediyor. İşletme kredisi için işletmeye özel uygun ödeme koşullarıyla % 4’ten başlayan faiz oranı ile kredi imkanı sağlıyor. İşletme kredisi, 60 aya kadar vadeli olarak olarak; aylık, 3 aylık ve 6 aylık ödeme seçeneği sunuyor.

Halk Bankası ESKKK (Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi) kefaleti olmadan da kredi ihtiyaçlarını karşılıyor. İşletmenin durumuna göre 100 bin TL ve 200 bin TL limit sunmaktadır.

Benzer İçerik  Halkbank Hesap Kapatma

Maliye Bakanlığınca kabul edilen kaybolmaya yüz tutan meslekler için  kredi imkanı sunan Halk Bank, ‘Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ sahibi esnaflara % 100 faiz indirimi uygulamaktadır.  1 yıldır ustalık belgesi olan ve yine 1 yıl içinde kendi adına işletme kuran esnaf ve sanatkarlar da %100 faiz indiriminden yararlanmaktadır. 30 yaşını tamamlamamış, KOSGEB tarafından sağlanan hibeden yararlanmamış ancak KOSGEB tarafından onaylanmış projeler için de 100 bin TL’ye kadar %100 faiz indiriminden faydalanabilmektedir.

Halk Bankası meslek kollarına göre uygun faizlerle ve ödeme seçenekleriyle kredi imkanı sağlamaktadır.

Halk Bankası Kredi Kartı

Halk Bankası kredi kartı başvurusu için seçilebilecek 3 kredi kartı imkanı vardır. Bunlar; Paraf Kart, Parafly Kart ve Halkcard seçenekleridir.

Paraf Kart yurt içi ve yurt dışında kullanıma uygun karttır.  Yurt içinde ve yurt dışında Visa, MasterCard, AMEX ödeme sistemleri vardır. Paraf Kart nakit avans limiti %100 seçeneğini sunarak tercih edilen kartlar arasında yer almaktadır. Paraf Kartı başvurabilmek için 18 yaşından büyük olmak ve gelir belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Parafly Kart uçuş kredi kartı olarak tanımlanmaktadır. Dünyanın her yerinde Visa ve MasterCard logosu bulunan tüm mekanlarda alışveriş seçeneği sunmaktadır. Parafly Kartta da nakit avans limiti %100 olarak belirlenmiştir. Parafly Kart müşterilerine temassız işlem kolaylığı sunmaktadır. 90 TL altındaki tutarları şifresiz olarak temassız ödemeyi mümkün kılmıştır.

Halkcard kendini kart aidatı olmayan kredi kartı olarak tanıtmıştır. Yurt içi ve yurt dışında Visa ve MasterCard logosu bulunan  tüm yerlerde kullanma imkanı sunmuştur. Halkcard kullanımında ParafPara kazanma imkanı vardır. Bu ParafPara’ları anlaşmalı iş yerlerinde kullanmak mümkündür.

İlginizi Çekebilir;

Halk Bankası Kredileri

İş Bankası Kredi Başvurusu | T.C İş Bankası İhtiyaç Kredisi 2020

Türkiye İş Bankası Kredileri

Finansbank Kredi Başvurusu | QNB Finanasbank İhtiyaç Kredisi 2020

Yapı Kredi Başvurusu | Yapı Kredi Bankası İhtiyaç Kredisi 2020