Bankadan Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi | Kırmızı Kalem yiyenlere hangi banka kredi veriyor? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Bankadan Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi | Kırmızı Kalem yiyenlere hangi banka kredi veriyor?

Kırmızı Kalem yiyenlere hangi banka kredi veriyor?, Kırmızı listede olan kredi çekebilir mi?, Bankalardan kırmızı kalem nasıl yenir?, En kolay kredi veren banka hangisi? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Banka Haberleri > Bankadan Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi | Kırmızı Kalem yiyenlere hangi banka kredi veriyor?
24 Mart 2022
500 okunma
Bankadan Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi | Kırmızı Kalem yiyenlere hangi banka kredi veriyor?

Bankalardan kredi almak için herkesin kendine göre sebepleri olabilir. Bazı kişiler kolayca bu isteklerini yerine getirebilirken bazıları uzun bir süre beklemek zorunda kalırlar. Bankadan kırmızı kalem yiyenlere kredi verilmez. Yani en azından 60 aya tekabül eden bir süre içinde normal yollardan kredi alabilmeleri imkansıza yakındır. Ancak bankalarla detaylı bir anlaşma yoluna gidip kredi alma şansına sahip olabilirler. Bu da bir malı ipotek ettirerek veya yakın miktarda bir teminat yatırmak suretiyle mümkün olabilir. Örneğin on bin lira kredi almak için başvurduğunuz bir bankaya bir o kadar para yatırıp bu parayı teminat altına aldırırsanız banka bunu kabul edebilir. Ancak kredi süresi bitene kadar bu paraya dokunmama şartı koşulur.

Bankadan Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi; Bankadan Kırmızı Kalem Yemek Nedir?

Bu durumu anlatmak için kısaca idari ve yasal takip süreçlerinden bahsetmemiz gerekir. İdari takip süreci bankanın kendi bünyesinde yürüttüğü alacak takibine verilen addır. Yani belirli bir süre gecikme yaşamış kişiden borcunu tahsil edebilmek adına gönderdiği ihtarname veya yeniden yapılandırma işlemleri bu sürede olur. Bankalar yasal takibe gitmeden önce müşteri ile anlaşma yolunu seçer. Çünkü mahkemeye giden borçların tahsili çok uzun aman alır ve hatta geri alınamama gibi bir risk de oluşur. Bankalar bu riski almamak adına öncelikle müşterinin ödeyebileceği gibi bir yapılandırma yapmayı teklif ederler.

İdari takip aşamasında bir sonuç alınamazsa bu kez icra yoluna gidilir. Banka avukatı aracılığı ile borcun olduğu ildeki icra mahkemesine başvuru yaparak alacaklı olduğu kişi hakkında işlem yapılmasını talep eder. Burada müşteriye bir tebligat gönderilmesi söz konusudur. Tebligat ulaştıktan sonra borçluya yedi gün için borcun tamamını faizleri ve icra masrafları ile birlikte ödenmesi konusunda bir ihtar çekilmiş olur. Bu süre için icra mahkemesine gidip ödeme yapacağını ve bunu yapacağı şartları belirten bir sözleşme imzalayan borçluya maaş haczi veya mal varlığına el konulma gibi bir uygulama yapılmaz. Ancak iş bu noktaya vardığında bankalar tarafından müşteriye bir risk dosyası oluşturulur. Bu risk etmeninin adı da halk arasında kırmızı kalem olarak geçer.

Benzer İçerik  Banka Kredi Puanı Nasıl Öğrenilir? | E devletten kredi notu nasıl öğrenilir?

Kırmızı Kalem Yiyenler Durumu Nasıl Düzeltebilir?

Borcu yasal takibe düşen kişiler bireysel kredi almak için müracaat ettiklerinde muhtemelen direk olumsuz cevapla karşılaşırlar. Banka görevlileri bu durumu fark etikleri anda maalesef yanıtını verirler. Çünkü hiçbir banka geçmişinde problem yaşadığı belli olan bir müşteriyi borçlandırmak istemez. Bunun için takribi beş yıl kadar bir süre geçmesi gerekir

Bu beş yıl konusunun aslında yönetmeliklerde tam olarak yeri yoktur. Ancak bankaların ortak uyguladıkları bir uygulama haline gelmiştir. Buradaki beş yıllık süreç borcun tamamının ödenip dosyanın kapatıldığı an baz alınarak hesaplanır. Yani borç süresi artı beş yıl olarak düşünülebilir.

İlginizi Çekebilir;

https://kredi26.com/kolay-kredi-veren-bankalar/

https://kredi26.com/ziraat-bankasi-hayat-sigortasi-ziraat-bankasi-tasit-kredisi-hayat-sigortasi/

https://kredi26.com/aninda-kredi-veren-6-banka-5-dakikada-aninda-kredi-veren-bankalar/

https://kredi26.com/akbank-kasko-ucretleri-kasko-sigortasi-akbank-hgs-musteri-hizmeti-akbank/

https://kredi26.com/e-devlet-icra-dosyasi-sorgulamasi-icra-borcu-sorgulama-e-devlet-nasil-yapilir/