2022 - 2023 Yılında Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Celp Dönemi Ne Zaman? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

2022 – 2023 Yılında Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Celp Dönemi Ne Zaman?

Anasayfa > Genel > 2022 – 2023 Yılında Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Celp Dönemi Ne Zaman?
16 Kasım 2020
1.852 okunma
2022 – 2023 Yılında Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Celp Dönemi Ne Zaman?

Askerlik yerleri için heyecanlı bekleyiş asker adayları tarafından devam etmekte. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kasım 2020 tarihinde sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki kişiler için askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi duyuruldu. Adaylar, e-devlet sistemine giriş yaparak askerlik yerlerini kolaylıkla öğrenebilecek.

Ayrıca askerlik görevini yapmak isteyenler, Sağlık Bakanlığı tarafından yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında, Covid-19 testini yaptıracaklar.

2022 – 2023 Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte e-devlet üzerinden sisteme yüklenip kişilere duyurulacak.

Askerlik Yerleri Belli Olduktan Sonra Yapılması Gerekenler

Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, sevk başlangıç tarihlerinden on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabilirsin. Sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubesi başkanlıkları tarafından verilecek.

Yol paranı, e-devlet üzerinden sevk evrakını aldığında kayıtlı olan adresin ile askerliğini yapacağın eğitim birliği arası esas alınarak verilecektir. Ama sevk evrakını askerlik şubesinden alırsan, askerlik şubesi ile askerlik yapacağın eğitim birliği arasındaki mesafe alınarak verilecektir. Sana verilecek yol ücretini kimlik belgenle birlikte PTT şubelerinden ya da PTT kartıyla atmlerden çekebilirsin.

Askerlik yerini nerede yapacağın belli olduktan sonra, sevk kağıdını sevk başlangıç tarihinin 15 gün öncesinde e-devlet üzerinden ya da askerlik şubesinden alabilirsin.

Askerliğin Başlaması

Erkekler için askerlik zamanı geldiğinde, askerlik şubesi tarafından muhtarlıklara yazı gönderilir.  Bu yazıya göre senin ne zaman askere gideceğini öğrenmen mümkün. Daha sonra askerlik şubesi, seni bir hastaneye yollar. Muayene edildikten sonra, tekrar askerlik şubesine gidip içeri alınmak için sıra beklemelisin. İçeri girdiğinde kontroller yapılır ve piyade, komando, tankçı gibi olan sınıflardan hangisinde olacağın belli olur. Ama eğer sağlığında kekemelik, sakatlık gibi bir problem varsa o an açıklamalısın. Çünkü ona göre senin hangi sınıfa gideceğine karar verirler.

Benzer İçerik  Diyarbakır Hani Büyükşehir İlçe Belediyesi Personel Alımı, Başvuru Şartları

Bu işlemler bittiğinde askerlik şubesi sana bir evrak verir ve bu evrağı gideceğin birliğe teslim etmen gerekir. Ayrıca sana, birliğe gitmen için de yol masrafı devlet tarafından karşılanır.

Acemi Birliği

Acemi birlikler, 3 aylık asker eğitimi görülen yerlerdir. Türkiye’de onlarca acemi birliği ve her birinin kendine göre kuralları vardır. Askerlik uygulamaları açısından aynı olsa da uygulamalar farklılık gösterir. Acemi birliğinde ilk girdiğinde diğer askerler çömez, kardeş gibi sözcüklerle seni karşılayacaklardır. Bu duruma şaşırmamalısın aylar sonra senin de aynı şekilde davranmayacağın ne belli? İçeriye giriş sırasında yanında kesici, delici, yakıcı maddeler taşımamalısın. Çünkü çantanı çok detaylı arayacaklar. Eğer bir ilaç kullanman gerekiyorsa bunu belirtmen lazım. Sana bir kâğıt verecekler ve onu doldurmanı isteyecekler. Bundan sonra da resmi olarak acemiliğe başlamış oluyorsun.

İlk Günler

İlk gün; giyeceğin botlar ve giysiler sana teslim edilir. Asker giysilerini giyip kendi giysilerini teslim etmen gerekiyor. Daha sonra duşun yeri, kalacağın yer ve yatak, banyo, kantin gibi yerler sana tarif edilir. İlk dönemler zor gelse de zamanla bu duruma alışacaksın. Aileni, eşini, dostunu herkesi hemen özlersin. Ama unutma ki askerlikte edineceğin arkadaşlıklar da uzun süreli ve kalıcı dostluklar da olabilir. Bir süre sonra ortama alışmaya başlarsın. Yemin törenine kadar sürekli yürüyüş ve koşu eğitimi alırsın. Yemin töreninden sonra daha rahatlarsın çünkü çarşı izinlerin başlar. Böylece ihtiyacın olan tüm eksikleri de alabilirsin. Eğer askerlik yapmak istemiyorum, ben yapamam dersen bedelli askerlik yapmak da mümkün. Peki bedelli askerlik nasıl yapılır? Herkes yapabilir mi?

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik, zorunlu askerliğe çözüm olarak nakit ücretin ödenmesi karşılığında gerçekleşen bir durumdur. Aynı zamanda bireyler bedelli askerlik yaparak işlerini kaybetmekten de kurtulabilirler. Anayasa Mahkemesi tarafından da onaylanmıştır.

İnsanlar işlerinden olmamak, ailelerinden ayrı kalmamak için ya da diğer çeşitli sebeplerden dolayı bedelli askerliği tercih edebilirler. Bedelli askerlik yapanlar, para karşılığında askerliğini yapmış sayılırlar.

Benzer İçerik  Paribu Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası 0850 303 60 00 | Paribu İletişim Telefon

Bedelli Askerlik Yapmak İçin Gerekli Olan Şartlar

  • 18 yaşını doldurmuş olunması gerekir.
  • İsteyen her erkek adayı yaş kısıtlaması olmadan ücret karşılığında bedelli askerlikten yaralanabilir.
  • Bedelli askerlik için ödenecek ücret, 2020 yılında 35 bin 54 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, PTT şubelerinden yatırılabilir.

Bedelli Askerlik Yerleri 2022 – 2023 Yılında Açıklanacak

Bedelli askerlikten yaralanacak kişiler, kimlikleri, celp, sevk dönemleri ve temel eğitim yapacakları birlikler Ocak 2021 tarihinde e-devlet üzerinde açıklanacaktır.

Bedelli askerliğe başvurulduğu andan itibaren 2 ay içerisinde ödenmesi gereken tutarın yatırılması gerekir.

Askerliği sevip daha sonra meslek edinmek isteyen birçok genç var. Bunlardan en çok tercih edileni uzman çavuşluktur. Uzman çavuş; en az lise mezunu olup, devlet bünyesinde olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yer alan komutanlıklarda askerliği bir meslek olarak tercih eden kişilerdir. Uzman çavuşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı emri altında görev yaparlar. Ayrıca uzman çavuşlar; sözleşmeli çavuş, sözleşmeli onbaşı, sözleşmeli er, uzman onbaşının üst makamında yer alırlar. Ama uzman çavuşların diğer uzman çavuşlar arasında hiçbir farklılıkları yoktur.

Uzman Çavuş Şartları Nelerdir?

            Özellikle erkek çocuklar için erken yaşlardan beri asker olma hayali başlar. Sürekli büyüyünce asker olacaklarını söyleyip oyunlarında bile askerleri savaştırırlar. Son yıllarda da askerliğe olan ilgi daha da artmıştır. Önce düşük rütbelerden başlayıp daha sonra üst rütbeye kadar da çıkılabilir. Peki uzman çavuş nasıl olunur?

            –Eğer asker olarak görev yapmak istiyorsan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olman gerekir.

-Uzman çavuş ya da daha üst rütbede görev yapmak istiyorsan mutlaka yaş sınırı vardır. Çünkü alacağın eğitimler yeri gelince çok ağır olabilir. Bu yüzden genç ve dinamik olmalısın. Kanunlar da bunu göz önüne aldığı için 27 yaş sınırı koyar. Uzman çavuş olmak istiyorsan 26 yaşından gün almamış olman gerekir.

Benzer İçerik  Emeklilere Yeni Yılda Banka Promosyonları Verilecek! | Emekli promosyon 2022 ne zaman verilecek?

-Mutlaka askerliğini önceden yapmış olmalısın. Orada verilen eğitimler, uzman çavuşluk eğitimlerinde işine yarayacaktır.  Hatta askerlik bitirdiğin andan itibaren mutlaka 5 yılı geçmeden başvurman gerekiyor.

-Uzman çavuşluk Türk Silahlı Kuvvetleri ve devlet altında olduğu için eğitim seviyesi senin için önemli. En az lise mezunu olman gerekiyor. Tabii ki üniversite mezunları da başvurabilir.

-Hiçbir suçunun olmayıp adli sicil kaydının temiz olması gerekiyor. Sonuçta uzman çavuş olacaksın. Herkesten önce senin vatandaşa ve devlete en iyi örnek insan olman gerekiyor.

-Türk Silahlı Kuvvetleri’ni rencide etmemiş, askerlik şerefine karşı eylemlerde bulunmamış, siyasi, yıkıcı, bölücü görüşleri benimsememiş olman gerekir. En önemli şartlardan biri de belki de budur. Çünkü asker olmak istiyorsan kesinlikle bir taraf ya da fikir tutmadan devlete bağlı kalman gerekir.

-Askerlik görevini yaparken müracaat edenler için bağlı bulundukları Birlik Komutanlıkları tarafından düzenlenen nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararının yer alması gerekir. Burada da nota bakılır. En fazla 100 puan alınır. Ama uzman çavuşlar için 80 ve üzeri not alınması yeterlidir.

-Yaşadığın şehrin mutlaka güncel adresi ve bilgilerinle kayıtlı olması gerekir.

-Askerlik görevindeyken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemen gerekiyor.

-Boy ve kilo oranın belirtilen değerler içerisinde olmalıdır. En az 164 cm boyunda olman gerekiyor.

İlginizi Çekebilir;

Uzman Çavuş Maaşları 2021, TSK Uzman Çavuş ve Uzman Erbaş Maaşı

Anadolubank POS Cihazı, Anadolubank İşletme Pos

Afyonkarahisar Tınaztepe Belde Belediyesi Personel Alımı, Başvuru Şartları

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu; Cezası 11 Bin 735 Lira

1000 Lira Yardım Ödemeleri 1 Nisan’da Başladı! Kimlere Yardım Gidecek!