Garanti Bankası Eft Saatleri 2022-2023 | Garanti Bankası İşlem Saat ve Limitleri

Garanti Bankası Eft Saatleri 2022-2023 | Garanti Bankası İşlem Saat ve Limitleri

Garanti Bankası Eft saatleri hafta sonu, Garanti Bankası Eft saatleri değişti mi, Garanti Bankası Eft; işlem saatleri – limitler, Garanti Bankası Eft ücreti, Garanti Bankası Eft saatleri kaçta başlıyor, Garanti Bankası Eft saatleri kaçta bitiyor, Garanti Bankası Eft saatleri mesai dışında, Garanti Bankası Eft hangi saatlerde yapılır?

Anasayfa > Türkiye Garanti Bankası > Garanti Bankası Eft Saatleri 2022-2023 | Garanti Bankası İşlem Saat ve Limitleri
28 Aralık 2020
836 okunma
Garanti Bankası Eft Saatleri 2022-2023  | Garanti Bankası İşlem Saat ve Limitleri

Türkiye’nin köklü bankaları arasında yer alan Garanti Bankası, birçok kullanıcısını fırsatları ile birlikte bünyesinde barındırmaktadır. Garanti Bankası EFT saatleri, her banka da olduğu gibi mesai saatleri olarak yer alır.

Garanti Bankası Eft Saatleri Hafta Sonu

Garanti Bankası EFT saatleri, yalnızca mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır. Mesai saatleri ve çalışma günleri içerisinde Garanti Bankası müşterileri, EFT işlemlerini yapar. EFT işlemi yapıldığı sırada merkez bankasından onay alıp, ardından aktarılan hesaba EFT olur. Bu işlem aynı zamanda Merkez Bankası’nın çalıştığı günler ve mesai saatleri içerisinde yapılır. Bu sebeple Garanti Bankası EFT saatleri hafta sonu yapılamaz. Garanti Bankası EFT saatleri, hafta sonu ile birlikte resmi tatilin olduğu günlerde kişilerin EFT yapması mümkün değildir. Bu günlerde merkez bankası kapalı olduğu için ve merkez bankasından onay geçmediği için EFT mesai saati içerisinde aktarılmaz. Yani belirlenen Garanti Bankası EFT saatleri sırasında işlem görülür. Garanti Bankası EFT saatleri ve diğer bankalar da aynı şekilde hafta sonu EFT işlemini yapamaz.

Garanti Bankası Eft Saatleri Değişti Mi?

Garanti Bankası Eft Saatleri sabah 09.00 da başlayıp akşam saat 17.00’de biter. Bu süre içerisinde Garanti Bankası kullanıcıları EFT işlemlerini yapabilir. Bu süre dışında EFT yapıldığı zaman diğer günün mesai saatinde aktarılır. Hafta sonu bir EFT yapılmışsa hafta içi aktarım gerçekleşir. Ya da cuma günü bir EFT işlemi yapılmışsa fakat bu EFT işlemi mesai saatleri dışarısında yapılmışsa pazartesi günü sabah 09.00‘da aktarım gerçekleşir. Garanti Bankası EFT saatleri değişti mi? şeklinde kafalarda soru işareti olduğu zaman bu durum Merkez Bankasından onay geçtiği için Merkez Bankası’na bağlı olarak değişiklik gerçekleşir. Garanti Bankası EFT saatleri, Merkez Bankası, sabah 09.00 akşam 17.00 arasında bir EFT onayı yaptığı için bankalarda bu süre içerisinde mesai de bulunur. Bu sebeple Garanti Bankası da hafta sonu hariç, hafta içi mesai saatinde EFT işlemlerini yapar.

Benzer İçerik  Garanti Bankası Para Çekme Limiti, Paramatik Günlük İşlem Limitleri | Garanti Bankası

Garanti Bankası Eft; İşlem Saatleri – Limitler

Garanti Bankası EFT; işlem saatleri-limitler, kendi içerisinde farklılıklar bulundurmaktadır.  Bu işlemler ve limitleri şu şekildedir;

  • Havale işlemi 24 saat boyunca yapılır. Limiti ise ticari ve orta boy işletmeye göre küçük işletmeye göre, kurumsal ve bireysel kullanıcılara göre değişkenlik göstermektedir. Fakat üst limit 6 milyon TL.
  • Garanti Bankası EFT saatleri, EFT işlemi ise mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır. Üst limit 6 milyon TL’dir.
  • Fon işlemi 24 saat boyunca yapılmaktadır. Limit olarak ise üst limit 2,5 milyon TL’dir.
  • Repo işlemi saat sabah 10.00 ile öğlen 15.00 arasında yapılmaktadır. Üst limit 1,5 milyon TL’dir.
  • Hazine bonosu sabah saat 9.30 ve öğlen 16.00 arasında yapılmaktadır. Üst limit 1 milyar TL’dir.
  • Döviz alış ve satış işlemi 24 saat boyunca yapılmaktadır. Üst limit 2 milyar TL’dir.
  • Hisse senedi 24 saat boyunca yapılmaktadır. Limiti 1,5 milyar TL’dir

Garanti Bankası EFT saatleri ve işlem limitleri bu şekildedir. Yıllara göre bu veriler değişkenlik gösterebilir.

Garanti Bankası Eft Ücreti

Garanti Bankası içerisinde birçok işlem yapılmaktadır. Bu işlem arasında EFT işlemi de yer alır. EFT işlemi sırasında ücret, her bankada ödenir. Fakat bu ücretler bankadan bankaya göre değişkenlik gösterir. Garanti Bankası EFT ücreti 4,5 TL olarak yer alır. Garanti Bankası EFT saatleri, fakat bu durum yapılan işleme göre farklılık gösterebilir.

  • ATM cihazlarından yapılan bir EFT işlemi var ise burada 18 TL ücret
  • Yine aynı şekilde ATM cihazlarından yapılan fakat geç giden bir EFT işlemi var ise burada 20 TL
  • Şubeler aracılığı ile bir EFT işlemi var ise burada 30 TL
  • Mobil cihazlar ile birlikte yapılan ve geç giden EFT var ise 9,5 TL
  • Yine mobil cihazlar üzerinden yapılan yani hesaptan hesaba yapılan bir EFT işlemi var ise burada da 6,5 TL tutarında bir ücret yer alır.
Benzer İçerik  Garanti Bankası Pasaport Harcı Ödeme, Garanti Bankası Pasaport Harcı Yatıramıyorum

Garanti Bankası Eft Saatleri 2022-2023

Garanti Bankası EFT saatleri 2022-2023  yapılan EFT işlemine göre farklılık gösterir. Garanti Bankası EFT saatleri,

  • Şubeler aracılığı ile bir EFT işlemi yapılacaksa buradaki saat sabah 09.00 akşam 17.00,
  • ATM üzerinden bir EFT işlemi yapılacaksa buradaki saat sabah 09.00 akşam 17.15, çağrı merkezi aracılığı ile EFT işlemi yapılıyorsa burada saat sabah 09.00 akşam 17.15,
  • Mobil uygulama kullanılarak EFT işlemi yapılıyorsa burada işlem saati sabah 09.00 akşam 17.15,
  • İnternet bankacılığı ile EFT işlemi yapılıyorsa buradaki işlem saati ise sabah 09.00 akşam 17.15 şeklinde yapılmaktadır.

Garanti Bankası EFT saatleri, dışarısında bir EFT işlemi yapılmışsa, bu mesai saati dışına girer ve diğer günün bu saatleri içerisinde aktarım gerçekleşir.

Garanti Bankası Eft Saatleri Kaçta Başlıyor?

Garanti Bankası EFT saatleri mesai saatleri içerisinde yapılmaktadır. Mesai saatleri dışarısında EFT yapılmışsa burada EFT diğer güne aktarılır. Garanti Bankası EFT saatleri sabah mesai saati ile başlar. Bu saat ise 09.00 olarak yer alır. Sabah 09.00 da mesai saati başladığı için bu saat civarı ile de EFT yapılır. Yani Garanti Bankası EFT saatleri kaçta başlıyor? sorusuna cevap olarak sabah 09.00 olarak yanıtlana bilir.

Garanti Bankası Eft Saatleri Kaçta Bitiyor?

Garanti Bankası EFT saatleri mesai bitiminde biter. Garanti Bankası EFT saatleri, bu durum Merkez Bankasında da bu saatler içerisinde çalıştığı için ve EFT mesai saatleri içerisinde onayladığı için mesai bitiminde EFT işlemi de biter. Garanti Bankası Eft saatleri kaçta bitiyor?

Bu saat 17.00 ya da en fazla 17.15’tir. Bu saat dışında EFT yapıldığı zaman EFT diğer gün içerisinde işlem görür.

Garanti Bankası Eft Saatleri Mesai Dışında

Garanti Bankası EFT saatleri, EFT saatleri her banka için mesai saatleri içerisinde yapılan bir saattir. Bu saat içerisinde EFT yapmak mesai saati içerisinde yapıldığı için gün içerisinde yapılabilir. Fakat  her bankada olduğu gibi Garanti Bankası EFT saatleri mesai dışında yapıldığı zaman bu durum diğer günün mesai saatleri içine aktarılır. Yani Garanti Bankası EFT saatleri son bitiş zamanı akşam ve 17.00’dir. 17.00’den sonra bir mesai yapılmışsa bu diğer günün sabah 09.00’unda aktarıma geçer. Garanti Bankası EFT saatleri, cuma günü EFT saati dışında yani mesai saati dışında bir EFT yapılmış ise bu da hafta sonu işlem görülmediği için pazartesi günü mesai saatleri içerisinde aktarılır.

Benzer İçerik  Garanti Bankası Bankamatikte Param Kaldı Ne Yapmalıyım, Garanti Atmde Param Sıkıştı

Garanti Bankası Eft Hangi Saatlerde Yapılır?

Garanti Bankası EFT saatleri, EFT işlemi havale işlemini göre farklılık gösteren bir durumdur. Havale işlemi ile karıştırmamak gerekir. Birbirinden farklı bankalar arasında bir para alışverişi yapılmasıdır. Yani bir bankadan farklı bir bankaya para aktarımı yapıldığı sırada bu durum EFT olarak adlandırılır. Garanti Bankası EFT saatleri, Kendi hesabınızdan başka bir bankaya ait hesaba para aktarımı yapmak istediğinizde bunun için EFT yapmış olduğunuz anlamına gelir. EFT işlemi yapıldığı sırada belirli bir ücret ödenir. Bu ücret EFT’nin yapılma şekline göre değişkenlik gösterir. Garanti Bankası EFT hangi saatlerde yapılır? Aynı zamanda Garanti Bankası EFT saatleri de EFT yapılması bulunan bir süredir. Bu süre mesai saatleri içerisine alan bir süredir.

İlginizi Çekebilir;

Yapı Kredi Eft Saatleri 2021 | Yapı Kredi İşlem Limit ve Saatleri

Ziraat Eft Saatleri 2021 | Ziraat İşlem Limit ve Saatleri

VakıfBank EFT Saatleri 2021 | Vakıfbank Eft Limitleri Saatleri

İş Bankası EFT Saatleri 2021 | İş Bankası EFT Saatleri Hafta Sonu

Teb Eft Saatleri 2021 | Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) EFT Saatleri