TEB Hesap Açma Yöntemleri | TEB Banka Hesabı Nasıl Açılır? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

TEB Hesap Açma Yöntemleri | TEB Banka Hesabı Nasıl Açılır?

TEB hesap açma yöntemleri, TEB banka hesabı nasıl açılır, TEB hesap açma şartları, TEB banka hesabı açma, banka şubesine giderek hesap açma, internet bankacılığı ile hesap açma, Ceptetep uygulaması ile hesap açma, TEB hesap açma ücreti ile alakalı tüm bilgiler yazımızda!

Anasayfa > Türk Ekonomi Bankası > TEB Hesap Açma Yöntemleri | TEB Banka Hesabı Nasıl Açılır?
17 Kasım 2020
1.523 okunma
TEB Hesap Açma Yöntemleri | TEB Banka Hesabı Nasıl Açılır?

1927 yılında kurulan TEB Türkiye’nin en eski bankalarından biridir. Pek çok müşteriye hizmet veren Türkiye Ekonomi Bankası ülkenin gelişimine katkıda bulunabilmek açısından elinden gelen görevi yerine getirilir. Günümüzde oldukça popüler olan TEB insanların hesap açmak için tercih ettiği bankalar arasında yer alır. Müşterilerine birçok ayrıcalık avantaj sunan TEB ile siz de bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Maaş hesabı, birikim hesabı, yatırım hesabı, ya da normal hesap gibi pek çok farklı dalda hesap açma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Biz de size yardımcı olabilmek açısından bu içerikte TEB hesap açma yöntemleri konusunda detaylı bir şekilde bilgi verdik. Aşağıda yer alan yöntemlerden herhangi birisini uygulayarak siz de hızlı ve kolay bir şekilde TEB bankasının müşterisi haline gelebilirsiniz.

TEB Hesap Açma Şartları

Neredeyse her bankada olduğu gibi TEB de hesap açmak için yasal olarak bazı şartları koşar. Bu şartlar oldukça asgari düzeyde tutulup her Türk vatandaşının karşılayabileceği düzeydedir. Ayrıca sadece Türk vatandaşları değil uluslararası bir banka olmayı hedefleyen TEB yabancı uyruklu müşterilerine de kolaylık sağlar. TEB Bankası’ndan hesap açmak için gerekli olan şartlar ise aşağıdaki gibi karşımıza çıkar.

  • 18 yaşını doldurmuş olmak;
  • Eğer 18 yaşında değilse annesi veya babası ile birlikte başvurmak;
  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve fotokopisi;
  • E-devlet’ten kolaylıkla temin edilebilecek olan ikametgâh belgesi;
  • Açık adres ve detaylı iletişim bilgileri;
  • Eğer mevcutsa sabit bir işyeri veya eve ait olan telefon numarası;
  • Sabit numara yoksa bankanın size ulaşabilmesi için cep telefonu numarası;
  • Herhangi bir yerde çalışıyorsanız gelir ve meslek bilgisi.

 

TEB Banka Hesabı Açma

Hesap açmak için gerekli olan bilgileri verdikten sonra şimdi de TEB hesap açma yöntemleri konusunda detaylı bir inceleme yapalım. Türkiye Ekonomi Bankası’ndan hesap açabilmeniz için kullanabileceğiniz üç farklı yöntem bulunur. Hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşen bu işlemler sayesinde siz de en kısa süre içerisinde Türkiye Ekonomi Bankası’nda bir hesaba sahip olabilirsiniz. TEB Bankası’ndan hesap açabilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler ise aşağıdaki gibidir.

  • Banka şubesine giderek hesap açma
  • İnternet bankacılığı ile hesap açma
  • Cepteteb Uygulaması
Benzer İçerik  TEB EFT İptal Etme Nasıl Yapılır 2022-2023 | TEB'den Yapılan EFT Nasıl İptal Edilir?

Banka Şubesine Giderek Hesap Açma

Günümüzde pek çok kişi herhangi bir bankadan hesap açabilmek için direk ilgili bankanın şubesine gitmeyi tercih eder. TEB hesap açma yöntemleri konusunda da uygulayabileceğiniz ilk teknik size en yakın olan şubeye gitmek olarak öne çıkar. Hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşen bu işlem sayesinde eğer yukarıda yer alan şartları karşılıyorsanız siz de hesap açma işlemini tamamlayabilirsiniz. Banka şubesine gittikten sonra yapmanız gereken ilk şey T.C. kimlik numaranızı girip sıra aldıktan sonra beklemek olur. Sıra size geldikten sonra ilgili memura hesap açma talebinizi iletebilirsiniz. İşleminizi direkt uygulama koyacak olan bu memur sizden gerekli olan evrakları isteyecektir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hesap açabilmek için 18 yaşında doldurmuş olmanız gerekir. Eğer 18 yaşını doldurmadıysanız ebeveyniniz ile beraber giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslını ve fotokopisini ve de ikametgâh belgesini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belgeleri banka memuruna verip gerekli sözleşmeleri imzaladıktan sonra hesap açma işleminiz başarı ile tamamlanır. Size ait olan banka kartı bu esnada verilmez. Banka kartının basılması ve kargolanması yaklaşık bir hafta sürdü için beklemeniz gerekir. Hazır olunca ücretsiz bir şekilde banka hesap kartınızı kargo yoluyla belirttiğiniz adrese ulaştıracaktır.


İnternet Bankacılığı ile Hesap Açma

TEB hesap açma yöntemleri konusunda karşımıza çıkan ikinci ve son örnek ise internetten hesap açma olur. Bunun için yapmanız gereken ilk şey TEB’e ait olan resmi siteye giriş yapmaktır. Google ve Yandex gibi arama motorlarına “TEB” yazınca karşınıza çıkan ilk sonuca tıklayarak resmi siteye ulaşabilirsiniz. Ayrıca www.teb.com.tr adresine giriş yaparak da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra ekranın sağ üst kısmında yer alan hemen başvur sekmesine tıklayın. Açılan pencerede Cepteteb hesap bölümüne girin. Bundan sonra yapmanız gereken işlem ise bankanın kimliğinizi doğrulayın bilmek için sizden istediği T.C. kimlik ve telefon numarasını doğru bir şekilde girmek olur. Bu iki bilgiyi girdikten sonra cep telefonu numaranıza bir davetiye kodu gelecektir. Banka sonraki aşamalarda sizden kimlik bilgilerinizi doğrulamak için birkaç bilgi isteyecektir. Aynı zamanda çalışma bilgilerini ve hesap kartını size iletecek olan kuryenin ziyaret saatini seçmeniz gerekir. Burada yer alan işlemleri tamamladıktan sonra Türkiye Ekonomi Bankası’ndan bir temsilci size telefon açıp müsait olduğunuz zamanı öğrenmek isteyecektir. Hesap açabilmek için gerekli olan sözleşmeyi bu aşamada imzalayacaksınız. Ayrıca pek çok banka hesap kartınızı adresinize ziyaret gerçekleştirdiği zaman teslim eder. Görüşmeyi tamamladıktan sonra hesabınızı aktif bir şekilde kullanabilir ve Türkiye Ekonomi Bankası’nın sağladığı avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Benzer İçerik  TEB İnternet Bankacılığı, İnternet Şubesi | Türk Ekonomi Bankası - Teb

Ceptetep Uygulaması ile Hesap Açma

TEB hesap açma yöntemleri konusunda uygulayabileceğiniz son teknik ise uygulama marketlerde yer alan mobil uygulamayı kullanmak olur. Önce Google Play Store veya App Store uygulamasında “Cepteteb” aramasını yapın. Daha sonra cepteteb uygulamasını indirip telefonunuza kurulmasını bekleyin. Uygulama telefonunuza yüklendikten sonra giriş yapın ve tıpkı internet bankacılığında olduğu gibi başvuru sekmesine tıklayın. Burada T.C. kimlik ve telefon numaranızı doğru bir şekilde girdikten sonra bankanın aydınlatma metnini okuyun ve onaylayın. Sonraki aşamada bankanın size göndereceği doğrulama kodunu bekleyin ve geldikten sonra açılan ekrana girin. Yeni açılan pencerede çalışma durumunuz, geliriniz, mesleğiniz, kimlik bilgileriniz ve iletişim bilgilerini girdikten sonra devam edin. İşlemi tamamladıktan sonra banka temsilcisi sizlere telefon açacaktır. Bu aşamada adresinize gönderilecek olan sözleşme hakkında detaylı bir şekilde bilgi verip işleminizi sürdürecekler. Size uygun olan bir tarihi belirledikten sonra bankaya ait temsilciler veya bir kurye adresinize gelip sözleşmeyi iletecektir. Tıpkı diğer bankalarda olduğu gibi TEB Bankası da genellikle hesap kartınızı adresinize gelecek olan kurye vasıtasıyla verir. Sözleşmeyi okuyup imzaladıktan sonra Türkiye Ekonomi Bankası’ndaki hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

TEB Hesap Açma Ücreti

TEB hesap açma ücreti neredeyse her bankada olduğu gibi sıfır olarak karşımıza çıkar. Nitekim günümüzde bankalar yeni müşteriler kazanmak adına pek çok kampanya ve avantaj sunar. Bu nedenle hesap açmak için sizden herhangi bir ücret talep etmezler. Bankaların sizden isteyeceği ücretler ise gerçekleştireceğiniz EFT, havale, taksitli alışveriş, nakit avans ve kredi kartı aidatı gibi durumlar olur. Ayrıca pek çok banka müşterilerinden yıllık hesap işletim ücreti başlığı altında kesinti yapabilir. Bu konular hakkında daha çok bilgi alabilmek için kesinlikle ama kesinlikle imzalayacağız bütün sözleşmeleri okumanızda gerekir. Nitekim bankanın sunmuş olduğu şartları ve sizden bir türlü kesintiler yapacağını bu sözleşme kanalı ile öğrenebilirsiniz. Diğer yandan hesap açarken bankalar imzaladığınız sözleşmenin fotokopisini size vermekle yükümlüdür. Bundan dolayı imzaladığınız sözleşmelerin aynısını hesap açma işlemi gerçekleştikten sonra ilgili memurdan isteyin. Böylelikle ileriki zamanlarda herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız bu sözleşmeyi kullanabilirsiniz.

Benzer İçerik  TEB Hayat Sigortası, Pratik Hayat Sigortası

İlginizi Çekebilir;

TEB İnternet Bankacılığı, İnternet Şubesi | Türk Ekonomi Bankası – Teb

Teb Eft Saatleri 2021 | Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) EFT Saatleri

TEB Pos Cihazı, Kobiler için TEB POS | Türk Ekonomi Bankası

Kuveyt Türk Hesap Açma Başvurusu 2021 | Kuveyt Türk Hesap Açma İçin Talep Edilen Belgeler Nelerdir

Şekerbank Kredi Kartı Şifre Alma Yöntemleri, Şekerbank(Bonus) Kredi Kartı Şifresi Nasıl Alınır?