İpek Böcekçiliği KOSGEB Desteği, KOSGEB İpek Böcekçiliği Desteği Var mı? -

İpek Böcekçiliği KOSGEB Desteği, KOSGEB İpek Böcekçiliği Desteği Var mı?

Anasayfa > KOSGEB > İpek Böcekçiliği KOSGEB Desteği, KOSGEB İpek Böcekçiliği Desteği Var mı?
05 Kasım 2018
974 okunma
İpek Böcekçiliği KOSGEB Desteği, KOSGEB İpek Böcekçiliği Desteği Var mı?

Kosgep İpek böcekçiliği desteği sağlar mı? Çoğu yatırımcı ipek böcekçiliğini karlı bulduğu için kendilerini bu işe adıyorlar. Akıllarında ki tek soru işareti ise KOSGEB’in bu işe destek sağlayıp sağlamayacağı. KOSGEB çoğu girişimciye oldukça önemli katkılar sağlamış ve hala da sağlamaya devam eden ülkemiz içerisinde yer alan önemli kuruluşlardan bir tanesidir. KOSGEB’ten sonunda alınan verilere göre bünyesinde 1 milyondan fazla şirketin var olduğu gözler önüne serilmiştir. KOSGEB ülke ekonomisine çok önemli destekler sağlayan bir kuruluştur. Ancak her işletme KOSGEB’den destek alamaz. KOSGEB’in işletmelerde aradığı bazı özellikler vardır. bu özelliklere sahip olan işletmeciler KOSGEB’in bünyesine girerken bu özelliklere sahip olamayan işletmeler ise KOSGEB’in bünyesi altında bulunamazlar.

İpek böcekçiliği KOSGEB tarafından desteklenmeyen projeler arasındadır. Ancak İpek böcekçiliği için devletin hibe desteği projesinden yararlanabilirsiniz.

İpek Böceği Devlet Desteği

İpek böceği yetiştirmek istiyorum. Ama devlet desteğinden nasıl yararlanırım bilemiyorum diyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz. İpek böcekçiliği devlet desteği Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından bizzat verilmektedir.  Geçtiğimiz yılda bu proje kapsamında 250.000 TL %100 hibe edilerek büyük bir başarı sağlanmıştır. Ancak bu hibe her zaman ve her ilde gerçekleşmiyor. Devletin genç girişimcilere tanıdığı hibe sistemi dışında genç çiftçi hibe  programı ipek böceği yetiştirmek isteyenlere doğrudan ipek böcekçiliği için hibe imkanı sağlamaktadır. İpek böcekçiliği hibe desteği sayesinde hayalini kurduğunuz yetiştiriciliği gerçekleştirebilirsiniz.


İpek Böceği Yetiştiriciliği Nerede Yapılır?

Ülkemizde ipek böcek yetiştiriciliği en çok Marmara bölgesinde gerçekleşmektedir. Bunu dışında en fazla üretim yapan şehrimiz Diyarbakır ilçesi ise Kulp ilçesidir. Bunların yanı sıra Bursa’da da ciddi anlamda bir yetiştiricilik faaliyeti gözlemlenir. İpek böcekçiliği yapmak isteyen kişiler bu yetiştiriciliğin KOSGEB bünyesinde olmadığını öncelikle bilmelidir. İpek böceği yetiştiriciliği devletin Hibe adını verdiği proje kapsamında gerçekleşmektedir. Bu proje geçtiğimiz yıl oldukça iyi sonuçlar vermiş ve genç girişimcilerin ilgi duyduğu bir projedir.

Benzer İçerik  Hibe Kredi 2022-2023 (Şartları, Nasıl Alınır?)

İpek Böceği Yetiştiriciliği Hangi Aylarda Yapılır?

İpek böcekçiliği genel olarak mayıs ayında tohum atılmasıyla birlikte başlanır. Haziran ayında ise ilk hasatlar toplanır. İpek böceği yetiştiriciliği oldukça karlı bir iştir. Ancak emekte ister. Bu yüzden ipek böceği yetiştirirken sıkılmayacak insanların bu işle uğraşması onlara ciddi anlamda kazançlar sağlayacaktır. İpek böceği yetiştiriciliği devlet desteği ile yapılabilecek bir iştir. Bu yüzden devletin Hibe ismini verdiği projeden yararlanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

Hibe Kredi 2022 (Şartları, Nasıl Alınır?)

Kadınlara Devlet Desteği Nasıl Alınır?, Kadın girişimci desteği nasıl alınır?

KOSGEB Kredisi Veren Bankalar 2021 | KOSGEB Destek Kredisi Veren Bankalar

Kaz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Nasıl Alınır?, Kaz yetiştiriciliği için ne yapmam gerekiyor

Girişimcilik Destek Programı Nedir?, Girişimcilik Destek Programı – KOSGEB