KOSGEB İş Kurma Kredisi, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

KOSGEB İş Kurma Kredisi, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka

KOSGEB iş kurma desteği, kosgeb iş kurma kredisi nasıl alınır, kosgeb iş kurma şartları ve kosgeb iş kurma hakkında tüm detaylar için yazımızı okuyunuz.

Anasayfa > KOSGEB > KOSGEB İş Kurma Kredisi, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka
26 Mayıs 2018
1.135 okunma
KOSGEB İş Kurma Kredisi, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka

Kendi işinin patronu olmak isteyen genç girişimciler KOSGEB destek programları arasında yer alan iş kurma kredisinden yararlanabilir. Bunun için KOSGEB tarafından sunulan şartlara uyum sağlanması gerekiyor. Ayrıca Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini de tamamlamanız şart. Bu süreçte iş projenizi hazırlayarak başvuruda bulunmanız ve projenizin denetleme kurulu tarafından onaylanması durumunda krediden yararlanma hakkına sahip olursunuz.

KOSGEB İş Kurma Kredisi Nasıl Alınır?

Öncelikle kişiler iş kurma kredisinden yararlanmak adına yaş şartı başta olmak üzere çeşitli başvuru kriterlerine uyum sağlamalıdır. Başvuruların ve iş planlarının onaylanması durumunda 50 bin TL geri ödemesiz 100 bin TL faizsiz kredi hizmetlerinden yararlanılması mümkün olacak.

 Başvuru Şartları;   İş Kurma kredisinden yararlanılabilmesi adına kişilerin girişimci özelliğine sahip olması gerekiyor. Bunun için iş planı hazırlanması şart. Kosgeb başvuru şartları;

  • Bunun yanı sıra KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlamayan kişiler hibe ve kredi desteğinden yararlanamaz.
  • Sigortalı çalışan kişiler de aynı şekilde KOSGEB tarafından sunulan iş kurma kredisinden yararlanamıyor.
  • Eğer KOSGEB tarafından sunulan destek programlarına üç kez başvuruda bulundunuz ve başvurularınız 3 kez reddedilmiş ise iş kurma kredisinden yararlanmanız mümkün değildir.
  • Kredi notunuz da ayrıca önem taşımaktadır. KOSGEB başvuru sürecinde veri tabanına kayıt olmanızı talep etmez.
  • Ancak onaylanan başvuru sahiplerinin veri tabanına kayıt olması gerekiyor. Aksi taktirde hak elde ettikleri iş kurma kredisini alamazlar.
  • 18 yaşından küçük olan kişiler iş kurma kredisinden yararlanamaz. Aynı zamanda başvuruda bulunmak adına 41 yaşından gün almamış olunması şarttır.

Ziraat Bankası başta olmak üzere, Denizbank, Vakıfbank, QNB Finansbank, Halkbank ve Yapı Kredi Bankası anlaşmalı olan bankalar arasında yer alır. KOSGEB hibe şartları ve başvuru şartlarına uyum sağlayan kişiler bu bankalar üzerinden kredi ödemelerini alabilir.

 KOSGEB İş Kurma Kredisi İçin Başvuru:   İş kurma fikri olanlar eğer başvuru kriterlerine de uyum sağlıyorlarsa KOSGEB internet adresine erişim sağlamalıdır.

  • Daha sonra ana sayfa üzerinde yer alan başvuru butonuna tıklayarak KOSGEB destek programı seçilir.
  • İlk başvuru ekranında yer alan bilgiler dikkatli ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır.
  • KOSGEB birimleri üzerinden de başvuruda bulunulması mümkündür.
  • Bu noktada aktif olarak kullandığınız cep telefonu ve e-posta adreslerini doğru bir şekilde girmeniz oldukça önemlidir.
  • KOSGEB başvuru sonuçlarını belirttiğiniz cep telefonu numaranıza SMS atarak ya da e-posta atarak bildirecektir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB ön başvuruları kabul edilen kişiler 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi alır. Bu eğitimlerde;


  • Uygulamalı atölye eğitimleri 24 saatlik bir periyot dahilinde yapılır.
  • Üretim planlarına ilişkin dersler ve finansal olarak planları uygulayabilmek adına çeşitli eğitimler 18 saat ders olarak verilir.
  • Yapacağınız iş planını sunmanız ve bu konuda dikkat etmeniz gerekenler konusunda ise 20 saatlik bir ders söz konusudur.
  • KOSGEB bu dersleri tamamen ücretsiz bir şekilde verir. Derslere katılan kişilere ise eğitim sertifikası verilmektedir.

 İş Planındaki Bilgiler:  İş projesi oluşturmak KOSGEB tarafından uygun bulunmanız açısından oldukça önemlidir. Bu konuda çevreye olan yararlar ve harcamalar bakımından çeşitli kriterler göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılır. KOSGEB kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda olumlu sonuçlananlara iş kurma kredisi verilir. KOSGEB ile iş kurmak isteyen bireylerin iş planında doldurması gerekenler;

  • İşletme ortakları ve iş kuracak olan kişilere ait kişisel bilgilerin dikkatli bir şekilde doldurulması gerekiyor. Bu bilgiler birinci ve ikinci bölümde yer alır.
  • Bunun yanı sıra iş kurulma sürecine ait bilgiler de ikinci bölümde bulunmaktadır.
  • Kuracağınız işin Pazar payı ve faaliyetleri hakkında birtakım bilgileri de üçüncü bölümde doldurmanız gerekmektedir.
  • İş sektörü hakkında ve üretim hizmetleri alanında da gerekli bilgileri iş planının üçüncü bölümünde doldurmanız gerekecek.
  • Satış hedefleriniz başta olmak üzere iş sektörü, rakip analizleri ve kritik anlarda ne yapacağınız konusunda da bilgiler bulunur.

Hedef aldığınız kitle ve üretim için çizdiğiniz sınırlar olmak üzere, iş alanında çalıştırmayı hedeflediğiniz personel sayısı ve harcamalarınız hakkında da bilgileri doldurduktan sonra iş planınızı KOSGEB birimlerine teslim etmeniz gerekiyor.

KOSGEB Tarafından Desteklenen Alanlar

KOSGEB bilindiği üzere genç girişimcileri, küçük ve orta dereceli işletmeleri çeşitli programlar sunarak desteklemeyi aynı zamanda geliştirmeyi hedefler. Bu konuda ise;

  • Çiftçilik ve hayvancılık alanında, endüstriyel alanında uygulamalı destek programları sunar.
  • Aynı zamanda Ar-Ge ürünleri ve stratejik ürünler için destek paketleri sunar.
  • Tematik olan projelerinizi destekleyici programlar ile hizmet eder.
  • Tanıtım, pazarlama, teknolojik ürünler gibi sektörlerde de destek programları sunarak hizmet etmektedir.

Kosgeb.gov.tr internet adresine erişim sağlayarak KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörleri incelemeniz mümkündür. Kosgeb destekleri 2018 yılında da genç girişimcilerin yüzünü güldürmekte. Programlara anında başvuruda bulunarak kendi işinizin patronu olmanız mümkün.

 KOSGEB Denetlemeleri:  KOSGEB destek verdiği girişimcileri 3 yıl süre ile denetlemektedir. Bu nedenle işletmelerin 3 yıl boyunca kapatılmaması gerekiyor. Başvurusu onaylanan ve iş kurma kredisi alarak işini kuran girişimciler ile sözleşme imzalanmaktadır. Sözleşme gereğince bu girişimciler yasal olmayan faaliyetlerde bulunur ise KOSGEB ödemeleri geri alır. Örneğin; iş kurma kredisi ile satın aldığınız malzemeleri gelir elde etme amacı ile satmanız, kötüye kullanmanız durumunda kredi tutarınca destekler geri alınacaktır.  3 yıl içinde iflas eden kurumlardan ise destek paketleri geri alınmaz.


Benzer İçerik  KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2022 - 2023 | Kolay KOSGEB Kredisi Alma