IMF Başkanı Georgieva'dan Gelir Eşitsizliği Uyarısı -

IMF Başkanı Georgieva’dan Gelir Eşitsizliği Uyarısı

Anasayfa > Son Dakika > IMF Başkanı Georgieva’dan Gelir Eşitsizliği Uyarısı
12 Haziran 2020
679 okunma
IMF Başkanı Georgieva’dan Gelir Eşitsizliği Uyarısı

Tüm dünyayı saran ve etkileri her kesimde hissedilen covid-19 virüs sebebiyle ekonomik bir durgunluk yaşanıldı. Piyasada pazarın olmaması sebebiyle ekonomik sıkıntılar meydana geldi. Bu sıkıntı ekonomik krizi doğurdu. Bununla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva bu krizin getirebileceği bazı etkenler için uyarı yaptı. Yeni tip Korana virüs (Covid-19) salgınının neden olduğu krizi sebebiyle ekonomide gelir eşitsizliklerinin olabileceğini vurguladı. Bir kesim çalışanın çalışmasını yürütemediği bir dönem olduğu için gelir konusunda durgunluk yaşanıldı. Yaşanılan ekonomideki durgunluk doğal olarak her kesimde aynı etkiye sahip olunmadı. Gelirler arasındaki farkın artacağını söyleyen IMF başkanı bu konuda uyarısını yaptı. Gelir eşitsizliklerin artacağı ön görülebilir bir durum ve bunun oluşmaması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Elde Edilen Veriler Neler Diyor

Çalışamayan ve bu süreçte işten çıkarılan ya da maaş ödemesi alamayan insanlarla yoksulluğun artabileceği ön görülen meselelerden birisi. Yoksulluğun azaltılması için çalışmalar yapan kurumlar oluşacak yeni gelirsizlik dağılımı sebebi ile bu yoksulluk sayısının artacağı söyleniyor. IMF başkanı Kristina Georgieva korona virüs sebebi ile 100 milyona yakın kişinin aşırı yoksul grubuna düşeceğini söylüyor. Bu durumun oluşması ise son 3 yılda yapılan tüm çalışmaların sıfırlanabileceğini ve gösterilen tüm çabaların çöp olabileceğinden bahsediyor.


Georgieva Durumun Ciddiyetini Duyurdu

İnterentte yazmış olduğu blog sayfasında bu durum hakkında konuşan Kristina Georgieva küresl ekonomi ve nasıl toparlanılabileceğinden bahsetti. Özellikle devlet yetkililerine seslenen Georgieva bu durum için planlamalar yapılması gerektiğini bildirdi. Dünya’nın gidişini değiştirilebilecek hamleler olan bu girişimlerle olayın toparlanılabileceğini söyledi.

Neler Yapılması Gerekli

Özellikle genç neslin eğitim konusunda yeterliliklerinin sağlanmasını vurgulayan Georgieva uzaktan eğitimden yararlanma olasılıklarının da daha az olduğunu belirtti. İşsizlik yükünün artması toplum dengelerini oynatabileceğini tekrar hatırlattı. Tüm bunlar için bu zamana kadar korona virüsü için yapılan eylemlere 10 trilyon dolar bütçe ayıran IMF bu durumun olumlu sürece girmesi için daha fazla bütçe ayırabileceklerini söylediler. Mali teşviklerin akıllıca kullanılması gerektiğini vurgulayan IMF başkanı finansal teknolojinin gücünden de faydalanılması gerektiğini söyledi.

Benzer İçerik  Emeklilik Sistemi Değişiyor

İlginizi Çekilebilir;

Çankırı Korgun İlçe Belediyesi Personel Alımı, Başvuru Şartları

Korona’nın Devletlere Getirdiği Borç Yükü

FED İle Türkiye Takas Hattı Kurdu

Garanti Kredi Başvurusu | Garanti Bankası İhtiyaç Kredisi 2020

İstihdam Kalkanı Paketi Hazırlanıyor