Bankalar Neden Kredi Vermez? | Banka hangi durumlarda kredi vermez? -

Bankalar Neden Kredi Vermez? | Banka hangi durumlarda kredi vermez?

Banka hangi durumlarda kredi vermez?, Kredim onaylanmıyor ne yapmalıyım?, Kredi çıkmıyorsa ne yapmalıyım?, Kredi neden onaylanmıyor?
Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Banka Haberleri > Bankalar Neden Kredi Vermez? | Banka hangi durumlarda kredi vermez?
24 Mart 2022
717 okunma
Bankalar Neden Kredi Vermez? | Banka hangi durumlarda kredi vermez?

Bankacılık işlemleri ve para akışı hakkında bilgi sahibi olmayan bireyler, bankalar neden kredi vermez? Diye merak edebilirler. Günümüzde yaygınlaşan bankaların kredi vermemesine sebep birbirinden farklı neden gösterilebilir. Kredi talebinde bulunacak olan kişilerin ise,

  • belirtilen sebepleri araştırmaları,
  • kredinin nasıl çekileceğini öğrenmeleri,

nakit ihtiyaçları söz konusu olduğunda problem yaşamamaları açısından önem taşır. Özellikle gider ve gelir dengesinin kurulamadığı günümüzde kredi çekme son derece önemliyken, bankaların genel kuralları hakkında fikir sahibi olmak daha avantajlıdır. Bankaların neden kredi vermediği hakkında daha detaylı bilgi, müşteri hizmetlerinde ya da bankacılık denetleme kurulunda da yer alır.

Bankalar Neden Kredi Vermez; Kredi Sicilinin Kötü Olması Etken

Tüm vatandaşların fikir sahibi olduğu gibi, bankaların kredi vermemesindeki temel etken, kredi sicilinin kötü olmasıdır. Kredi sicili, bankacılık işlemleri sırasında yapılan tüm para akışını denetleyen bir uygulamadır.

  • Ödeme konusunda sorun yaşayan,
  • Kredi kartını bilinçli kullanamayan,
  • Aldıkları kredileri sürekli en az 90 gün geciktiren,

Vatandaşlar da kredi sicillerinin kötüye gittiği gözlemlenebilir. Üstelik yukarıda belirtilen konuların dışında, telefon faturasının bile geç ödenmesi, kredi sicilinin kötüye gitmesine sebep olan unsurlardan bir tanesidir. Bu noktada kredi sicili ya da puanı eksi de olan kişilerin, banka kredisi kullanmalarına izin verilmez. Hem bankanın güvenliği hem de bireylerin daha fazla maddi problem yaşamaması açısından böyle bir yaptırım uygulanır. Bireysel kredi almak adına bankalardan yardım göremeyen kişiler ise bir süre sonrasında daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirler. Bu yüzden kredi sicilini kısa bir zaman içerisinde düzeltmekte fayda vardır.


Mevcut Kredinin Bulunması Ya Da Gelir Durumu

Bankaların kredi vermemesindeki bir diğer sebep ise mevcut bir kredinin bulunması olarak bilinir. Kısa ya da uzun bir süre önce çekilen bir kredinin bulunması, üstelik kredi tutarının yüksek olması, alınacak yeni bir kredinin onaylanmamasına sebep olur. Özellikle son dönemde çıkarılan kredi yasaları ile birlikte vatandaşların, aylık gelirlerinin azalmaması açısından birden fazla kredi çekme imkanları yoktur. Yine aynı şekilde,

  • Aylık gelirleri bulunmayan,
  • Maaş bordosunu olmayan,
  • Öğrenci sıfatı taşıyan,
Benzer İçerik  KYK Kredi Başvuruları Ne Zaman (KYK Burs Başvurusu 2022-2023)

Kişilerin de ihtiyaç kredisi başta olmak üzere herhangi bir kredi türünü kullanmalarına izin verilmez. Özellikle bu konu kişilerin ekonomik haklarının korunması açısında önem taşır. Başlarda bireyler kredi çekemedim diye üzülseler de zaman geçtikçe böyle bir işlemin son derece faydalı olduğunu farkına varabilirler. Yukarıda detaylı bir şekilde açıklanan noktaların dışında bir de kırmızı nokta durumu oluşması halinde bankalar kredi vermez. Kırmızı nokta sahiplerinin kredi alamamalarının süresi ise 5 senedir. 5 sene sonunda kredi sicillerine önem veren vatandaşlar, puanları doğrultusunda para çekme talebinde bulunabilirler. Kredi alma sanıldığı kadar basit bir uygulama olmamak ile birlikte gerçekleşmesi adına birden çok unsurun tamamlanması gereklidir.

İlginizi Çekebilir;

https://kredi26.com/garantor-hayat-sigortasi-garanti-bankasi/

https://kredi26.com/arac-sigortalari-sigorta-ve-emeklilik-garanti-bankasi/

https://kredi26.com/issizlik-odenegi-is-kaybi-tazminati-basvurusu-issizlik-maasi-nasil-alinir/

https://kredi26.com/72-ay-vadeli-kredi-veren-bankalar-en-uzun-vadeli-ihtiyac-kredisi-veren-bankalar/

https://kredi26.com/anadolubank-vadeli-tl-hesabi-faiz-oranlari-anadolubank-vadeli-mevduatlar/