Bankadan Kredi Alamıyorum Neden? | Bankadan kredi alamayanlar ne yapmalı? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Bankadan Kredi Alamıyorum Neden? | Bankadan kredi alamayanlar ne yapmalı?

Bankadan kredi alamayanlar ne yapmalı?, Banka hangi durumlarda kredi vermez?, Bir kişiye neden kredi çıkmaz?, Maaş aldığım banka kredi verir mi? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Banka Haberleri > Bankadan Kredi Alamıyorum Neden? | Bankadan kredi alamayanlar ne yapmalı?
24 Mart 2022
604 okunma
Bankadan Kredi Alamıyorum Neden? | Bankadan kredi alamayanlar ne yapmalı?

Bankaların kredi verdikleri durumlar arasında taşıt, konut ve ihtiyaç kredileri başı çeker. Bu kredileri bireysel ihtiyaçlara yönelik olduğu için herkes hayatının bir döneminde bu tip bir ihtiyaç duyabilir. Öte yandan ticari faaliyetlerini sürdüren işletmeler de farklı taleplerle bankalara kredi için başvuru yapabilirler. Bankadan kredi alamıyorum neden diye soranlar bu yazımızı okuyarak bankaların kredi verirken nasıl bir işleyiş yürüttükleri hakkında fikir sahibi olarak kendilerinde ne gibi bir eksik olduğunu bulabilirler.

Her bankanın kendine has bir iş akışı olsa da kredi başvurularında dikkate alınan noktalar genellikle aynıdır. Bu faktörler her kredi için ayrı bir kategoride incelenebilir. Biz bu makalede en çok başvurulan kredi türü olduğu için ihtiyaç kredilerini ele alacağız.

Kredi Başvurusu Nasıl Değerlendirilir?

Bankalar gelişen teknoloji ile birlikte artık insan faktörünü neredeyse tamamen devreden çıkarmış durumdadır. Yani oluşturdukları bir sistem neye karar verirse ona göre bir akış uygulanır. Genellikle kredilerin onaya gönderildiği merkez olarak tabir edilen yerler de bazı kriterlerin uygunluğunu ve belgelerin doğruluğunu tartan sistemleri kullanan kişilerdir.

Öncelikle her kredi başvurusunun ilk aşaması kişinin KKB raporunun incelenmesi ile başlar. Buradaki puan kişinin dahil olduğu risk grubunu ifade eder. 0 ile 1900 arasında değişebilen kredi puanı içinde kredi alabilen grup 700 ve üzeri olarak genellenebilir. Ancak her genelleme gibi bu da tam olarak doğru değildir. Çünkü bazı başvurular özel haller içerebilir. İpotekli veya teminatlı kredi başvuruları daha farklı kulvarlarda değerlendirilir.

Kredi puanı uygun olan kişiler ikinci aşamaya geçerler. Yani bu aşama kişiye toplam ne kadar kredi verilebileceği ve bunun hangi şartlar altında ödeneceğinin belirlendiği kısımdır. Burada kişinin aylık geliri ve varsa mevcut kredi yükü üzerinden ilerlenir. Tabi yaşı, evli olup olmaması, mesleği, eğitim durumu, çocuk sayısı gibi birçok yan etmen de bu değerlendirmeye konu olan öğelerdendir.

Benzer İçerik  Blokeli Kredi Veren Bankalar, Nakit Blokaj Karşılığı Kredi

Bütün şartlar taşınıyorsa bir kredi sözleşmesi ve ödeme planı hazırlanır. Ödemeler kişinin gelir durumuna göre eşit taksitler halinde olabileceği gibi giderek azalan veya giderek yükselen paylara bölünür. Kimi kredilerde aylık kimi kredilerde ise üç veya daha fazla aya bölünen ödemeler olabilir. Bu planlama tamamen kişinin ödeme imkanı ile alakalıdır.

Bankadan Kredi Alamıyorum Neden; Kredi Alınamamasının Diğer Nedenleri

İhtiyaç kredisi başvurusu yapan kişilerin olumsuz cevap almalarında birçok neden olabilir. Yukarıda açıkladığımız sisteme göre en belirgin nedenleri kredi puanının düşük olması ve aylık gelirin uygun olmamasıdır. Ancak bunun dışında dikkate alınan bazı diğer faktörler de vardır.

Kişi eğer son altı aydır düzenli olarak sigorta ödemesi yapıldığını ispat edemiyorsa kredi başvurusu olumsuz sonuçlanır. Burada SGK’dan alınacak hizmet dökümleri geçerlidir. Arada kesintiler varsa veya maaş bordrosundaki rakamla primler uyuşmuyorsa problem yaratabilir.

İlginizi Çekebilir;

https://kredi26.com/aninda-kredi-veren-6-banka-5-dakikada-aninda-kredi-veren-bankalar/

https://kredi26.com/garantor-hayat-sigortasi-garanti-bankasi/

https://kredi26.com/arac-sigortalari-sigorta-ve-emeklilik-garanti-bankasi/

https://kredi26.com/issizlik-odenegi-is-kaybi-tazminati-basvurusu-issizlik-maasi-nasil-alinir/

https://kredi26.com/ciftciye-destek-veren-bankalar-hangileridir-buyukbas-ve-kucukbas-hayvan-kredisi-veren-bankalar/