Ek Küresel Yenilenebilir Enerji Kapasitesi Düştü -

Ek Küresel Yenilenebilir Enerji Kapasitesi Düştü

Anasayfa > Son Dakika > Ek Küresel Yenilenebilir Enerji Kapasitesi Düştü
24 Mayıs 2020
643 okunma
Ek Küresel Yenilenebilir Enerji Kapasitesi Düştü

Korona virüs salgını yenilenebilir enerji sektörünü de vurdu, sektörde 20 yılın ardından ilk kez düşüş yaşandı. 2020 yılında ek küresel yenilenebilir enerji kapasitesinde yüzde 13’lük bir düşüş ile 167 gigavat olması yönünde beklenti mevcut.

Kapasite Yüzde 13 Azalarak 167 Gigavat Olacak

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından bir rapor hazırlandı, yenilenebilir enerji piyasası güncellemesi raporuna göre dünya genelinde ki yenilenebilir enerji kaynakları korona virüs salgınına karşı mukavemet gösteriyor ancak tedarik zincirinde yaşanan aksaklılar, sosyal mesafe kuralları ve karantina tedbirleri sektöre yapılacak yatırımlara da yansıyor. Bu etkilerden kaynaklı olarak  bu yıl devreye alınacak ek yenilenebilir enerji kapasitesi yüzde 13 azalacak ve 167 gigavat olacak.

Dünyada Toplam Yenilenebilir Enerji Kapasitesi Arttı

Son 20 yıldır artan yenilenebilir enerji yatırımları 20 yılın ardından ilk kez 2020 yılında bu kadar düşüş yaşamış olacak, sektörün beklentisi bu yönde. Buna rağmen dünyada toplam yenilenebilir enerji kapasitesi bu yıl yüzde 6 büyüyerek 2 bin 860 gigavat’a çıkacak, devletlerin yenilenebilir enerji konusunda ki politikaları kaynaklarda yaşanacak kapasite artışında ciddi oranda rol alacak.

Ülkeler Güneş Ve Rüzgar Enerji Santralleri Kuruyor

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol küresel salgına rağmen ülkelerin güneş ve rüzgar enerji santralleri kurduğuna dikkat çekerek yatırımların ağırda olsa sürdüğünü belirtti. Fatih Birol salgına rağmen yenilenebilir enerji sektörünün korona virüs salgınına karşı bir direnç göstermesi ve büyümeyi sürdürmesinin memnun edici bir hal olduğunu ancak bu durumun kanıksanmaması gerektiğini dile getirdi.


Temiz Enerji İçin Kaynakları Kullanılmalı

Temiz enerji kaynaklarının ülkeler tarafından kullanılmaya başlanması hatta bu yönde ki politikalarını geliştirmeleri gerektiğinin altını çizen Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ülkeler ekonomik ya da sağlıkla ilgili bir sıkıntı yaşandığında sürdürülebilir temiz enerji için kaynakları kullanmaya devam etmeli dedi. Hükümetlerin yapacağı desteklemeler ve teşvikler ile yatırımcıya güven vermesinin önemine de vurgu yapan Fatih Birol yenilenebilir enerji piyasasında ki başarılıların hükümetlerin politikaları ve teknolojide yaşanan gelişmeler ile gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Benzer İçerik  Türk Şirketi Peak Games Satıldı

İlginizi Çekilebilir;

Küresel Enerji Sektörü Değişiyor

Ankara Aski Bağlı İdareler Personel Alımı, Başvuru Şartları

Elektrik Üretiminde Rekor Düşüş

Nisan Ayında Konut Satışlarında %55,5’lik Düşüş

Özel Sektörün Borcu Azaldı