KKB Puanı Nasıl Yükselir? | Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir? -

KKB Puanı Nasıl Yükselir? | Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir?

Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir?, Kredi notum 1300 kredi çıkar mı?, Findeks kredi notu nasıl artar?, 1200 puanla kredi çekilir mi?
Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Banka Haberleri > KKB Puanı Nasıl Yükselir? | Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir?
25 Mart 2022
620 okunma
KKB Puanı Nasıl Yükselir? | Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir?

Vatandaşların sorunu haline gelen KKB puanı nasıl yükselir? Konusu, detaylı araştırma gerektiren problemlerden bir tanesidir. Zamanında yapılan yanlış ya da eksik ödemeler nedeniyle uzun süredir KKB puanı düşüklüğünden şikayet eden kişilerin, izlemeleri gereken birkaç yöntem bulunur. Özellikle sicilin düzelmesi ve daha kötü hale gitmemesi açısından puanı arttırmak adına yolların izlenmesi önemlidir. Bilinçsizce kredi kartı kullanımı ya da kredi çekilmesi puanın düşmesinin yanında, kırmızı nokta sorunun ortaya çıkmasına da sebebiyet verebilir. Herhangi bir bankacılık işlemi gerçekleştirmeden önce dikkatli davranmakta ve kontrollü bir şekilde kredileri yönetmekte fayda vardır.

Az Borca Sahip Olmak

Kişilerin KKB puanlarını arttırmak adına izleyebilecekleri ilk yöntem borçlarını en aza indirmekten geçer.

  • Kredi kartını kapatan,
  • Kredisi bulunmayan,
  • Yapılandırma oluşturmamış,
  • Eski banka borçları

Bulunmayan kişiler, KKB puanı noktasında da sorun yaşamazlar. Daha öncesinde puanları düşük olan vatandaşlar bile yukarıda gereken işlemleri yerine getirdiklerinde anında puanları yükselebilir. Üstelik böyle bir sistem, bireylerin borçlarından kurtulmaları açısından da avantajlıdır. Tüm borçlarını aynı anda kapatmaya maddi güçleri olmayan kişilerin ise düzenli bir şekilde tek tek borçlarını en aza indirmeleri daha faydalıdır. Bireysel kredi ya da diğer yüksek tutarlarda kredi talebinde bulunacak olan kişilerin puanlarını belirtilen yöntemler ile arttırmaları daha iyi olacaktır. İlk kez herhangi bir bankadan kredi çekecek olan kişilerin ise fikir sahibi olmak için banka müşteri hizmetlerine danışmaları, en baştan kredi puanlarının düşmemesinde etkilidir. Az borca sahip olmak ancak birbirinden farklı kredi kartı kullanmak, kart sahiplerinin puanlarının yükselmesine yardımcı olur. Böylelikle bireylerin anlık maddi problemler karşısında kullanabilecekleri nakit yöntemleri de artar.


Benzer İçerik  Bankadan Kırmızı Kalem Ne Zaman Silinir? | Banka kara liste ne zaman silinir?

KKB Puanı Nasıl Yükselir; Limit Artırımı Ve Ödeme Düzeni

Diğer tüm işlemlerde olduğu gibi KKB puanının arttırılması konusunda da düzenli ödeme dikkat edilecek en temel konudur. Bankacılık işlemlerine ait çok az bir borcu olan bireylerin bile, ödeme düzeni oluşturmaları ve taksit tutarlarını geciktirmemeleri puanın hiç düşmemesine zemin hazırlar.

  • Farklı bankalara ait kredi kartı almak,
  • Limitlerini düzenli bir şekilde arttırmak,
  • Son ödeme tarihi geldiğinde tüm borcu kapatmak,
  • Faturaları öderken özen göstermek,
  • Cep telefonu borçlarını zamanında yatırmak,

KKB puanının artmasında etkili olan diğer unsurlardır. Kişilerin bilinçlendikten sonra maddelenen ödemelerini aksatmamaları istedikleri zaman kredi çekebilmeleri açısından da faydalıdır. Kredi çekmeden önce kredi puanını öğrenmek, her zaman olumsuz sonuçlar doğurmaz. Bazı durumlarda kredi notu ortalama olan vatandaşlar da puanlarına uygun miktarlarda para çekebilirler. Yalnızca sicilleri kötüleşen ve puanları tamamen eksiye düşen kişilerin en az 6 ile 8 ay boyunca kredi çekmeleri mümkün değildir. Daha sonrasında Findeks gibi uygulamalar üzerinden puanın öğrenilmesi ile birlikte tekrar kredi talebinde bulunulabilir. KKB puanını yükseltmek adına gerekli ipuçları, firmanın kendisine ait internet sitesinde yer alan iletişim formu sayesinde de öğrenilebilir.

İlginizi Çekebilir; 

https://kredi26.com/kkb-notu-dusuklere-kredi-veren-bankalar/

https://kredi26.com/banka-kkb-puani/

https://kredi26.com/garanti-bankasi-limit-arttirma-bonus-card-limit-artirma/

https://kredi26.com/kredi-karti-basvurusu-kredi-notunu-etkiler-mi/

https://kredi26.com/banka-kredi-puani-ogrenme/