İŞGEM Desteği Nasıl Alınır?, Başvuru Şartları Nedir -

İŞGEM Desteği Nasıl Alınır?, Başvuru Şartları Nedir

Anasayfa > KOSGEB > İŞGEM Desteği Nasıl Alınır?, Başvuru Şartları Nedir
05 Kasım 2018
805 okunma
İŞGEM Desteği Nasıl Alınır?, Başvuru Şartları Nedir

İŞGEM desteği almak için ne yapılmalıdır? Sorusu oldukça sık sorulan ve yanıtı merak edilenlerden büyük sorulardan bir tanesidir. İŞGEM’in amacı yeni girişimcileri desteklemek ve onların ilerleme kaydetmesinde yardımcı olmaktır. Bu amaçla kurulmuş olan İŞGEM’den destek alarak oldukça başarılı bir işletmeci haline gelebilirsiniz. İŞGEM KOSGEB tarafından insanlara sunulan destek programları arasında en ünlü ve en çok katılımcıya sahip olanıdır. Yeni bir iş yeri açmak ve kendini işini kurmak isteyenlerin en büyük yardımcısı İŞGEM’dir.  İŞGEM desteği almak için öncelikle KOSGEB’in müdürlüklerine gitmesi gerekmektedir.

İŞGEM Nedir?

İŞGEM, KOSGEB tarafından insanlara hizmet vermesi için oluşturulmuş ve oldukça fazla ilgi görmüş bir merkezdir. İŞGEM yani iş geliştirme merkezi kurum, kuruluş ve girişimcileri desteklemek için kurulmuş bir organizasyondur. İşgem Başvuru şartlarını yerine getirerek İŞGEM’e üye olabilirsiniz. İŞGEM’e başvuru yapabilecek olan kurum ve kuruluşlar yalnızca il özel idareleri, üniversite ve yüksekokulları, il ve ilçe belediyeleri, küçük, orta düzeydeki işletmeler ve kooperatifler ile sınırlıdır. Eğer bu tarzda bir kurum ve kuruluşsanız İŞGEM’e başvuru yapabilirsiniz. İŞGEM kendisine başvuruda bulunan neredeyse her işletmesi için ayrı bir paket hazırlamaktadır. Kendinize en uygun paketi seçebilirsiniz.

İşgem Desteği Nasıl Alınır?

İŞGEM’in kuruluş amacı yeni kurum, kuruluş ve yeni girişimcileri desteklemek ve onların ilerlemesinde yardımcı olmaktır. Ekonomiyi canlandırarak yeni istihdam alanları açmayı hedefleyen ve çoğunlukla bu hedefine ulaşan İŞGEM girişimcilere eğitim vererek onların kendi alanlarında uzmanlaşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda İŞGEM’in işsizlik oranlarını düşürmek gibi de bir amacı vardır. İŞGEM’in vermiş olduğu destekten taze girişimciler ve belirli kurum ve kuruluşlar yararlanabilir. İŞGEM’e yapacağınız başvuruları KOSGEB’in kendi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler sırasında başvuru formunuz ve belgelerinizi sizin yardımcınız olacaktır. Ancak bunun için daha öncesinde KOSGEB’in veri tabanına kayıt olmanız gereklidir. Veri tabanına kayıt olduktan sonra sayfadan başvuru formunu indirerek doldurmaya başlayabilirsiniz. İŞGEM kayıt işlemleri KOSGEB’in kendi internet sitesi üzerinden yönetilmektedir.

Benzer İçerik  KOSGEB Başvuru Şartları 2022 - 2023 | KOSGEB Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞGEM Girişimcisi Nasıl Olunur?

Uzmanlık alanınız olan bir iş üzerinden para kazanmak istiyorsanız bu işinizi, ilerletebilmek için İŞGEM’den yardım alarak girişimci olma yönünde ilk adımınızı atabilirsiniz. KOSGEB İŞGEM ve bu tarz oluşumlar girişimcileri desteklemektedir. Zaten İŞGEM KOSGEB’in oluşturduğu bir oluşumdur. İŞGEM’in en büyük amacı yeni oluşan işletmeleri diğer işletmelerin yaşadığı kuruluş dönemindeki sorunlardan uzak tutmaktır. Bu yüzden yeni girişimcilere özellikle fazla önem verir.

İlginizi Çekebilir;

Kadınlara Devlet Desteği Nasıl Alınır?, Kadın girişimci desteği nasıl alınır?

İşyeri Açmak İsteyenlere KOSGEB Desteği, Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri

Odeabank IBAN Sorgulama, iban öğrenme doğrulama

İŞKUR Engelli Memur Alımı 2020, Engelli Personel Alımı haberleri

Maddi Yardım Yapan Kişiler Ve Şirketler, Maddi Yardım Yapan Kurum ve Kuruluşlar Nelerdir