Kadınlara KOSGEB Desteği, Kadın Girişimcilere KOSGEB Hibe Kredi Desteği (Ev Hanımlarına) - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Kadınlara KOSGEB Desteği, Kadın Girişimcilere KOSGEB Hibe Kredi Desteği (Ev Hanımlarına)

Kosgeb kadınlara teşvik, kadınlara destek kosgeb, kosgeb kadınlara hibe 2019, kosgeb destek alabilecek faaliyet alanları neler hemen öğren.

Anasayfa > KOSGEB > Kadınlara KOSGEB Desteği, Kadın Girişimcilere KOSGEB Hibe Kredi Desteği (Ev Hanımlarına)
26 Mayıs 2018
1.258 okunma
Kadınlara KOSGEB Desteği, Kadın Girişimcilere KOSGEB Hibe Kredi Desteği (Ev Hanımlarına)

KOSGEB çiftçilere ve girişimcilere çeşitli destek programları sunarak hizmet eder. Özellikler kadınlara sunulan destek programları oldukça avantajlıdır. 100.000 TL KOSGEB desteği ve 50 bin TL hibe desteği bu destek programları arasındadır. Sunulan destek programlarından yararlanılabilmesi adına ise birtakım şartlara uyum sağlanması gerekiyor. Uyum sağlayan kişiler KOSGEB sitesi üzerinden ön başvuruda bulunarak hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabilir.

KOSGEB Desteği İçin Aranılan Şartlar Nelerdir?

Girişimciler sunulan destek programlarından yararlanmak adına KOSGEB’in öne sürdüğü şartlara uyum sağlamalıdır. Öncelikle destek programları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilere sunulmaktadır. Bu nedenle T.C. vatandaşı olmayan kişiler destek programından yararlanamaz. Bunun dışında;

  • 18 yaşından küçük kişiler kadınlara sunulan destek programından yararlanamaz.
  • Daha önce herhangi bir destek programından yararlanan kişilerin tekrardan kadın girişimciler adına sunulan hibe ve kredi desteğinden yararlanması mümkün değildir.
  • Destek programına 3 kez başvuruda bulunan ve başvuruları reddedilen kişiler de hibe desteğinden yararlanamaz.
  • Hibe ve kredi desteğinden yararlanılması için iş planlarının KOSGEB kurulu tarafından onaylanmış olması gerekiyor.
  • KOSGEB destek programı için uygulamalı girişimcilik eğitimi verir. Bu eğitim sonunda da sertifika alınır.
  • Uygulamalı girişimcilik dersi almayan ve sertifikaya sahip olmayanlar destek programından yararlanamaz.

 KOSGEB Destek Başvurusu Herhangi bir iş yerinde ücretli olarak çalışmayan kişiler İş Kur üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Çalışan kişilerin ise KOSGEB il müdürlükleri üzerinden başvuruda bulunmaları mümkün. Ön başvuruları kabul edilen kadın girişimcilerin uygulamalı girişimcilik eğitimi alması şart. Uygulamalı girişimcilik eğitimi için başvuruda bulunmak adına kosgeb.gov.tr internet adresine erişim sağlanması gerekiyor. İnternet sitesi üzerinden eğitim tarihleri de kolaylıkla takip edilebilir.

KOSGEB tarafından ücretsiz bir şekilde sunulan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi yetkilendirilen kurumlarda 30 kişilik sınıflarda yapılmaktadır. Burada;

  • Toplamda 70 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi verilir. Eğitim süreci sonunda ise kişiler KOSGEB eğitim sertifikasına sahip olur.
  • İş planı nasıl yapılır, iş planına ait ögelerin araştırılması ve iş planının kavranması adına dersler verilir.
  • Bunun dışında ise girişimcilik fikrinin geliştirilmesi başta olmak üzere yaratıcılık egzersizleri için de uygulamalar yaptırılmaktadır.
  • Tüm derslere devam eden katılımcılar eğitim sertifikası almaya hak kazanır.
Benzer İçerik  KOSGEB İş Kurma Kredisi, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka

Üniversite eğer bu alanda ders almışsanız KOSGEB tarafından geçerli sayılır ve eğitim sürecine katılmadan sertifika almaya hak kazanırsınız. Daha sonra ise kadın girişimciye Kosgeb desteği alabilmek için iş planı hazırlanması gerekiyor.


İş Planında Yer Alan Bilgiler

İş planının birinci bölümünde işletme ortakları ve girişimcilere ait kişisel bilgiler bulunur. Bu bilgilerin doğru bir şekilde ve eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Ayrıca iş kurulma fikri ve süreç hakkında da birtakım bilgiler yer almaktadır. İkinci bölümde de neden bu iş projesini seçtiğinize dair birtakım sorular bulunur.

  • İşinizin vizyonu ve misyonu başta olmak üzere hedeflediğiniz kitle de iş planında yer alan, doldurmanız gereken bilgiler arasında yer alır.
  • İş planının ikinci bölümünde ise varsa ortaklarınıza ait birtakım bilgileri doldurmanız gerekiyor.
  • Projenizin pazarlama alanındaki etkisi ve rakiplerinize ait analizlerde ikinci ve üçüncü bölümde yer alan bilgilerdendir.
  • Üretim süreçleri, hizmet sunumları ve hukuki gereksinimler de son kısımda doldurmanız gereken bilgiler arasında bulunmaktadır.

Tüm bilgileri dolduran kişiler KOSGEB birimine bu planı teslim eder. KOSGEB tarafından yetkilendirilen kurul iş planlarını denetler. Daha sonra size SMS ya da E-posta ile bilgilendirme mesajı atacaktır. Olumlu sonuçlanması durumunda KOSGEB veri tabanına kayıt olduktan sonra sunulan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanılabilir. Kadın girişimcilere devlet desteği 2018 yılında bilindiği üzere 50.000 TL hibe ve 100.000 TL faizsiz kredi olarak sunulmakta. Kadınlar % 30 oranında destek için daha avantajlı konumdadır.  KOSGEB anlaşmalı bankalar aracılığı ile faizsiz kredi destekleri alınır.  İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası vb. bankalar anlaşmalı bankalar arasında yer alır.

Benzer İçerik  KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? 2022 - 2023 | E-Devlet'ten KOSGEB Başvurusu

Kadın Çiftçilere KOSGEB Desteği

18 yaşından büyük olan, 40 yaşından büyük olmayan kadın çiftçiler KOSGEB tarafından sunulan destek programından yararlanabiliyor.  Bunun için aranılan şartlar;

  • İşletmesini kırsal alanda kurması gerekiyor.
  • ÇKS belgesine sahip olmayan kadın çiftçiler destek programından yararlanamaz.
  • Kadın çiftçilerin herhangi başka bir işletmeleri bulunmamalıdır.
  • Okur yazar olunması ve daha önce başka bir hibe desteğinden yararlanılmamış olması kadın çiftçilerde aranılan özelliklerden biridir.
  • Çiftçi kredisi için seçilen projenin tarımsal girişimcilik alanında olması gerekiyor.

Hayvansal üretim amaçlı olarak alınan canlılar, yöresel tıbbi üretimler ve bitkisel üretimler kadın çiftçilere KOSGEB desteği için desteklenen sektörler arasında yer almaktadır.  Öncelikle kadın çiftçilerin de eğitim programlarına katılması gerekiyor. Daha sonra eğitim sertifikası almaya hak kazanan kadın çiftçiler hazırladıkları iş planlarını ilgili KOSGEB il müdürlüğüne sunarlar. Denetleme kurulu onayladığında çiftçilik için uygulanan destek programından yararlanılabilir.

 Kadın Çiftçilerin Proje İçin Konu Alanları:   Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan kadın çiftçilerin bilindiği üzere destek programından yararlanabilmesi adına öncelikle iş planı hazırlamalı ve bu projeyi KOSGEB birimlerine sunması gerekiyor. Bunun için konu alanları ise şu şekildedir;

  • El sanatları alanında bulunan dokumacılık ve sepetçilik
  • Hayvansal üretim için; büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı ve arıcılık olmak üzere ipek böcekçiliği de desteklenen alanlardandır.

Kırsal turizm ve aile işletmeciliği de destek programı için konu alanları arasında yer alır. Projeleri onaylanan kişiler hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanarak kendi işinin patronu olabilir.