KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2022 - 2023 | Kolay KOSGEB Kredisi Alma -

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2022 – 2023 | Kolay KOSGEB Kredisi Alma

KOSGEB kredisi nasıl alınır? yol haritası, kimler KOSGEB başvurusu yapabilir, KOSGEB başvuru şartları nelerdir, KOSGEB kredisi için başvuru nasıl yapılır, KOSGEB veri tabanına kayıt nasıl yapılır, KOSGEB kredisine nasıl başvurabilirim, Kosgeb kredi başvurusu nasıl yapılır, KOSGEB kredi Alanların Yorumları, KOSGEB kredi başvurusu için tüm bilgiler haberimizde!

Anasayfa > KOSGEB > KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2022 – 2023 | Kolay KOSGEB Kredisi Alma
19 Ekim 2020
628 okunma
KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Yol Haritası 2022 – 2023 | Kolay KOSGEB Kredisi Alma

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayileri Geliştirme Başkanlığı olan KOSGEB kredi nasıl alınır? Yol haritası 2022 – 2023 yılında hizmet ve desteklerden yararlanabilecek işletmelerle ilgili sektör ve bölge öncelikleri belirlenmiştir.

Kobi ve girişimcilerin rekabetteki güçlerini artırmak için oluşturulan destek ve hizmetlerin, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak için, 15431 Sayılı Bakanlar Kurulu tarafından bir kararnameyle belirlendi.

KOSGEB Kredisi

KOSGEB Kredisi; küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek ve işyeri açmak için sermayesi bulunmayan girişimcilere destek olmak amacıyla, devlet tarafından verilen, geri ödemesiz hibe ve maddi destek programıdır.

Yeni iş alanlarının yaratılarak, iş istihdamının yaratılması için, küçük ya da orta ölçekli işletmelerin, ekonomiye katkı sağlamaları amacıyla oluşturulan KOSGEB kredisi nasıl alınır? Yol haritası 2022 – 2023 yılında, girişimcilere hayallerini gerçekleştirmeleri için, neler yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olur.

Günümüzün en önemli projelerinden olan KOSGEB, işsizlik ile mücadelenin de en önemli ayağını oluşturur. Girişimcilere ve yeni iş alanlarının yaratılmasına olanak tanıyan KOSGEB, devletin desteklediği kredi sistemidir.

Kimler KOSGEB Başvurusu Yapabilir?

KOSGEB; yeni iş alanlarının yaratılmasına, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomiye katkı sağlaması amacıyla işleyen bir sistemdir. Ancak KOSGEB başvurusu yapmak ve sistemden yararlanmak için, bazı şartların oluşması gerekir.

KOSGEB başvurusunu;

  • Yeni iş kurmak, iş dünyasına atılmak isteyenler,
  • İşletmesini büyütmek isteyenler,
  • İş yerine yeni makine ve malzeme almak isteyenler,
  • Yeni istihdam alanı açmak isteyenler,
  • Yurt içinde ve yurt dışında, fuarlara katılmak isteyenler,
  • Çalışanlarına eğitim amaçlı kurs vermek isteyenler,
  • AR-GE çalışmaları ve yeni projeler üretmek isteyenler yapabilir.

Başvuruyu her iş kurmak isteyen kişiler yapamamakla birlikte, öncelikli olarak, kişilerin, kurumca verilen iş kurma eğitimi alması da gerekir. Üniversitelerce Genç Girişimci Geliştirme Programı dahilinde eğitime katılarak, başvuru yapılabilir.

Benzer İçerik  KOSGEB Başvurusunda Aranan Şartlar Nelerdir? KOSGEB başvuru şartları nelerdir?

KOSGEB Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB başvurusu yapmak isteyen kişilerin, ilk olarak 18 yaşını doldurmuş olmaları ve Türk vatandaşı olmaları gerekir. Aynı zamanda, uygulamalı girişimci eğitimi ya da iş kurma danışmanlığı eğitimi almalıdır.

Aynı zamanda KOSGEB; üniversitelerin bünyesinde genç girişimcilerin geliştirilmesi programı oluşturmuştur ve bu eğitimden mezun olanlar, KOSGEB başvurusu yapabilir. KOSGEB kredisi nasıl alınır? Yol haritası 2022 – 2023 yılında KOSGEB’in anlaşmalı olduğu bankalar arasında; Vakıfbank, Halkbank, KGF, İş Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Akbank, Garanti BBVA bankaları bulunur.


KOSGEB Kredisi için Başvuru Nasıl Yapılır?

KOSGEB kredisi nasıl alınır? Yol haritası 2022 – 2023 yılında kredi başvurusu için, bazı şartların oluşması gerekir. KOSGEB kredi başvurusu için, başvuru yapan kişinin yaşadığı ilde bulunan İŞ-KUR ya da KOSGEB’e, “uygulamalı girişimcilik eğitimi” için başvuruda bulunması gerekir.

  • Başvuru yapılan 70 saatlik eğitimin başarıyla tamamlanması ve sertifika alınması,
  • Sertifikanın alınmasının ardından, kişinin kendi adına bir iş kurması,
  • İşin kurulmasının ardından, KOSGEB veri tabanına kaydolunması gerekir.

KOSGEB kredisi başvurusunda gerekli belgeler;

  • Uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası,
  • KOSGEB veritabanına kaydolunması ve KOBİ beyannemesi
  • İşyeri açılırken, yapılan harcamaların faturaları (işyeri için ekipman, demirbaş, araç ve gereçler)

KOSGEB veri tabanına kaydolunurken, KOBİ Beyannamesi doldurulur. Yeni Girişimci Desteği Başvuru Formu ve Yeni Girişimci Desteği Girişimci İş Planı Formu doldurulur. Tüm bu aşamalar geçildikten sonra, kurum tarafından kadın başvuru sahiplerine %90, erkek başvuru sahiplerine %70 oranında destek sağlar. Ancak bu desteğin alınabilmesi için, tüm aşamaların gerçekleştirilmesi, doldurulan formların onaylanmasıyla gerçekleşir.

KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Nasıl Yapılır?

KOSGEB kredisi nasıl alınır? Yol haritası 2022 – 2023 yılında KOSGEB veri tabanına kayıt işlemleri için, bazı aşamaların gerçekleştirilmesi gerekir. İlk olarak KOBİ altında bulunan e-hizmetler kategorisine giriş yapılarak, kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Benzer İçerik  Franchise İçin Kredi Veren Bankalar, Franchising Kredisi Veren Bankalar (KOSGEB DESTEKLİ)

Kayıt işlemleri hem KOBİ’leri hem de esnafları kapsar. Üyelik işlemleri sırasında kişisel bilgiler ve vergi numarasının, tam ve doğru şekilde doldurulması gerekir. Veri tabanına kayıt işlemleri sırasında verilecek tüm bilgilerin doğruluğu, ileride oluşabilecek tüm aksaklık ya da problemlerin çözümünde önemlidir.

İlginizi Çekilebilir;

Ücretsiz Doğum Haritası

KOSGEB 0 (Sıfır) Faizli Kredi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği 2022 Yılı Şartları Nelerdir?

Hibe Kredi 2022 (Şartları, Nasıl Alınır?)

KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB kredisi nasıl alınır?, Destek kredisi başvuru şartları neler

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 | KOSGEB Girişimcilik Başvuru Formu