Kadınlara Teşvik Kredisi Nasıl Alınır? Kadınlara Devlet Destekli Geri Ödemesiz Teşvik Kredisi
Ev hanımlarına iş kurma kredisi ile devlet ev hanımlarına iş istihdamı sağlamaktadır. Kadınların iş yaşamına dahil olup kendi iş yerlerini açmaları için onlar faizsiz kredi imkanının yanında hibe yani geri ödemesiz kredi imkanı da sunmaktadır.
Kadın girişimcilerin ekonomiye kazandırılması için verilen hibe ve faizsiz krediler ile kadınlar hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardır. Girişimci kadınlar için Kosgeb tarafından sağlanan hibe teşvik ve faizsiz kredi imkanından yaralanmak isteyen kadın girişimcilerin bazı şartları sağlamaları ve uygulamaları gerekmektedir.
Kadın Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?
Kadın girişimci kredisi nasıl alınır? Kadın girişimcilerin Kosgep hibe teşviğinden yararlanmaları için öncelikle başvuru yapmları gerekmektedir. Bi işte çalışmayan kadınlar Kosgeb hibesi için İş-kur’a başvurmaları gerekmektedir. Bir işte çalışan ve ya memur olan kadınlar ise Kosgeb il müdürlüklerinden ya da bağlı kuruluşlardan başvuruları gerçekleştirebilirler.
Başvurular sırasında küçük bir mülakat yapılır ve bu mülakat sonucunda başvurusu kabul edilen girişimci kadınların katılmaları gereken kurslar bulunmaktadır. Halk arasında Kosgeb Kursları olarak bilinen kursun tam olarak adı Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’dir. Bu eğitim hibe almak isteyen girişimciler için zorunludur.
Ev hanımlarına iş kurma kredisi için Kosgeb tarafından yapılan Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi her ilde ücretsiz olarak verilmektedir. Bu kurs Kosgeb tarafından yetkilendirilen kurumlarda, üniversitelerde ya da konferans salonlarında 15 kişilik gruplar ile verilmektedir. Bu kursları İşletme Bölümü öğretim üyeleri vermektedir.
Kosgep Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Devletin ev hanımlarına verdiği iş imkanı için yapılan Kosgeb Girişimcilik kredisi için verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi İşletme bölümü öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Bu eğitim programında girişimcilik eğitimi verildiği gibi hibe almak için gerekli olan iş planı hazırlama eğitimi de verilmektedir. Girişimcilik eğitimini başarı ile bitiren girişimcilere eğitim sonunda sertifika verilmektedir.
Kadın Girişimci Eğitim Programları
Kadın girişimciler girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra iş yeri açma projeleri ile hibe başvurusunda bulunabileceklerdir. Ön onay başvurusu yapan kadın girişimcilerin başvuruları onaylandığı takdirde geri ödemesiz kredi fırsatına sahip olabileceklerdir.
Kadın girişimcileri iş yeri için gerekli olan tüm malzeme, ekipman, demirbaş, iş yeri açılışı için gerekli olan tüm giderlerin ve harcamaların faturalarını elinde tutarak Kosgeb’e bildirmeleri gerekmektedir. Eğer yapmış oldukları iş projesi sunumu Kosgeb yetkilileri tarafından da onaylanırsa iş yeri için gerekli olan faturalanmış tüm harcamaları geri ödemesi yapılacaktır.
İlginizi Çekebilir;
Kadınlara Devlet Desteği Nasıl Alınır?, Kadın girişimci desteği nasıl alınır?
Kadınlara KOSGEB Desteği, Kadın Girişimcilere KOSGEB Hibe Kredi Desteği (Ev Hanımlarına)
Kadın Girişimcilere Kredi Veren Bankalar, İş Kuran Bayanlara Faizsiz Kredi 2020 Müjdesi
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Başvurusu 2021 | KOSGEB Girişimcilik Başvuru Formu
Girişimcilik Destek Programı Nedir?, Girişimcilik Destek Programı – KOSGEB