Findeks Kredi Puanı | Findeks kredi puanı kaç olmalı? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Findeks Kredi Puanı | Findeks kredi puanı kaç olmalı?

Findeks kredi puanı kaç olmalı?, Kredi puanı kaç?, 1200 puanla kredi çekilir mi?, Findeks puanı nasıl öğrenilir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Banka Haberleri > Findeks Kredi Puanı | Findeks kredi puanı kaç olmalı?
25 Mart 2022
580 okunma
Findeks Kredi Puanı | Findeks kredi puanı kaç olmalı?

Krediye ihtiyacı olanalar bir bankaya başvuru yaptıklarında her şeyden önce Findeks kredi puanı üzerinden değerlendirilirler. Eğer bu puan yeterli ölçüde değilse direk olarak ret cevabı alınır. Çünkü bankaların kullandıkları elektronik sistem ilk olarak bu sistem üzerinden verilen değerlendirme notunu baz alır. Bu sistemdeki skor uygunsa o zamana diğer konulara geçilir.

Kredi puanı krediye ihtiyacı olan her bireyin dikkat etmesi gereken bir konudur. Herhangi bir mal satın alırken veya nakit ihtiyacınız olduğunda miktarın önemi olmaksızın eğer puan düşükse bankalar kredi vermeye yanaşmaz. Yani kredi miktarının belirlenme aşamasından önce yapılan bir ön değerlendirme olarak bu durumu ele alabiliriz. Bu puan belirlenirken bazı noktalar üzerinden kişiler değerlendirmeye tabi tutulur. Bu öğeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Mali geçmiş
  • Gelir düzenliliği
  • Mevcut borç yükü
  • Yapılan meslek
  • Alınan eğitim
  • Yaş ve medeni durum
  • Çocuk sayısı
  • Çalışma süresi ve sigortalılık durumu

Findeks Kredi Puanı; Kredi Puanı Nasıl Olmalıdır?

Findeks Kredi Puanı; Kredi puanı konusunu ele alınırken kendinizi bir bankanın yerine koyarak olaya yaklaşırsanız daha kolay olur. Bir banka sahibi olsanız ve biri sizden borç istemeye gelse, hiç tanımadığınız birine hangi şartlarla borç verirsiniz?

Bankalar kişinin dış görünüşüne veya konuşma şekline bakmaksızın olaya sadece rakamlarla yaklaşırlar. Yani duygusal yaklaşımların bankacılık alanında yeri yoktur. Ayrıca sizin neye ihtiyacınız olduğuna veya size ne kadar destek olabileceklerine de bakmazlar. Her ne kadar reklamlarında sürekli olarak her durumda yardıma koşan iyilik sever şirketler olarak kendilerini göstermeye çalışsalar da temel de her banka sadece kar için çalışan bir ticaret erbabıdır. Bu yüzden bankayla olan ilişkiniz sadece imza atılan sözleşmelerden ibarettir.

Benzer İçerik  Banka Kredisi Çekemiyorum | Kredi çıkmıyorsa ne yapmalıyım?

Bir bankanın kredi vereceği müşteriye karar verirken ilk olarak kredi notuna baktığının altını çizmiştik. Peki bu kredi puanı nasıl olursa kredi alınabilir bu konudan bahsedelim. Kredi notunun başlangıç değeri sıfırdır. Maksimum alınabilecek not ise 1900 olarak belirlenmiştir. Kişiler bu değerler arasında o güne kadarki mali hareketleri ve diğer faktörleri baz alınarak yapılan kontroller sonucu belirli risk gruplarına ayrılırlar. Buna göre kredi notu 0 ile 699 arasında olan kişiler çok riskli gruptadır. Bu kişilerin ya hiçbir bankayla çalışmaları olmamıştır ya da daha önce bir bankayla büyük bir problem yaşamışlardır. Genellikle yasal takibe düşen borçlardan sonra böyle bir durum ortaya çıkar. Bu da bankalardan kırmızı kalem yemek olarak halk arasında adlandırılır. 700 ile 1099 arasında olanlar ise orta risktedir ancak biraz daha yüksek puana sahip olmaları gerekir.

Notunuz 1100 ile 1499 arasında bir değerdeyse orta riskli grupta yer alırsınız. Bu kişilere bankalar kredi verirken başka değerleri baz alırlar. Örneğin maaş müşterisi iseniz veya mevcut kredi borcunuz fazla değilse değerlendirmeye alınırsınız. 1500 ile 1699 puan arasında olanlar ise iyi olarak değerlendirilirler. 1700 ve üzerinde bir nota sahipseniz de bireysel kredi için bankaların kapısı size ardına kadar açılır.

İlginizi Çekebilir; 

https://kredi26.com/kosgeb-destek-kredisi-nasil-alinir-kosgeb-destek-kredisi-basvuru/

https://kredi26.com/banka-kredi-puani-nasil-ogrenilir/

https://kredi26.com/iskur-hibe-kredi-basvurusu-ile-kredi-nasil-alinir-esnafa-faizsiz-iskur-kredi-destekleri/

https://kredi26.com/iskur-hibe-kredi-basvurusu-ile-kredi-nasil-alinir-iskur-kredi-basvurusunda-bulunma-gerekli-sartlar/

https://kredi26.com/anadolubank-pos-cihazi-chip-pin/