İŞKUR Hibe Desteği, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

İŞKUR Hibe Desteği, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İŞKUR hibe desteği başvuru formu, İŞKUR hibe desteği proje örneği, İŞKUR hibe desteği eski hükümlü, İŞKUR hibe desteği engelli tüm konular tek bir sayfada hemen tıkla!

Anasayfa > İş Kur > İŞKUR Hibe Desteği, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?
26 Mayıs 2018
1.184 okunma
İŞKUR Hibe Desteği, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İŞKUR engellilere kendi işlerinin patronu olabilecekleri hibe desteğini 50 bin TL’ye kadar sunmaktadır.  Hibe desteğinden yüzde 40 engelli raporuna sahip olan kişiler yararlanabilecek. Bunun için İŞKUR birtakım şartlar sunar. Şartlara uyum sağlayan kişiler başvuruda bulunabilir. Başvurular internet üzerinden ya da herhangi bir İŞKUR birimine gidilerek de yapılabiliyor.

İŞKUR Engellilere Hibe Desteği İçin Aranılan Şartlar Nelerdir?

Ruhsal, bedensel, duygusal, sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmiş kişilerin iş gücü kaybını en az % 40 olması durumunda İŞKUR desteğinden yararlanabilirler. Engellilere verilecek sağlık kurulu raporları da gerekmektedir.

  • Öncelikle bu kişilerin İŞKUR’A kayıt olmaları gerekiyor.
  • Bunun yanı sıra 18 yaşından küçük olmamaları şart.
  • Herhangi bir sebepten dolayı emekli olan kişilere verilmez.
  • Kendileri üzerinde aktif olarak kayıtlı iş yeri bulunan kişiler İŞKUR tarafından sunulan engellilere hibe desteği programından yararlanamaz.
  • Ayrıca kişilerin girişimcilik eğitim programı için sertifikası da olması gerekiyor.
  • Kuracakları iş ile alakalı diploma, izin belgesi ve sertifika gibi birtakım belgeleri de hazırlamaları gerekmektedir.

Şartlara uyum sağlayan kişiler oldukça kolay bir şekilde başvuru yapabilir. İŞKUR hibe desteği 2018 yılında da verilmektedir.

 Başvuru:  Başvurular internet üzerinden ya da İŞKUR birimlerinden birine gidilerek yapılabiliyor. İnternetten başvuru yapacak olan kişilerin İŞKUR’a kayıtlı olması gerekir.

  • iskur.gov.tr adresine erişim sağlanması gerekiyor. Daha sonra T.C. Kimlik numarası ve şifre bilgileri ile giriş yapılmalıdır.
  • Ardından ana sayfada yer alan engelli, destek teknolojileri proje başvuru formu, engelli kendi işini kurma proje başvuru formu üzerine tıklayarak başvuruda bulunmanız mümkün.
  • Bunun için gerekli olan bilgilerin hepsini eksiksiz olarak ve dikkatli bir şekilde doldurmanız şart.
  • İşkur hibe başvuru formu içerisinde; başvuru yapan kişinin adı ve soyadı, T.C. Kimlik numarası, e-posta adresi, ikametgah adresi, projesinin konusu ve uygulanacağı il veyahut ilçe gibi bilgiler bulunur.

Kişilerin iş projeleri oldukça önemlidir. İŞKUR yetkilileri tarafından projenin tasarımına ve uygulama kapasitesine göre değerlendirme yapılmaktadır.

Engellere Hibe Desteği Ne Kadar Veriliyor?

Eğitim süreçlerinin tamamlanması, İŞKUR tarafından başvuruların onaylanması sonucunda engellilere hibe desteği kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri için destek ve kuruluş desteği olmak üzere 50 bin TL’ye kadar verilmektedir.

 İşletme Giderleri:  İŞKUR tarafından onaylanan projeler için kişilerle sözleşme yapıldıktan sonra su, elektrik, iletişim, kira ve ısınma desteği olmak üzere yıllık toplamda 11.00 TL olarak verilmektedir.


 Kuruluş İşlemleri:  İş yerinin kurulması adına yapılmakta olan resmi işlemler dahil olmak üzere ruhsatlar, sigorta masrafları da dahil olmak üzere en fazla 3.000 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.

 Kuruluş İçin Destek Ödemesi:  Sözleşme imza tarihinden itibaren olmak üzere 12 ay boyunca belge karşılığı olarak; işletmenin temel faaliyet alanları ile ilgili olarak makine, yazılım, donanım, ofis malzemeleri ve teçhizat için en fazla 36.000 TL ödmee yapılır.

Projeler Neye Göre Değerlendirilecek?

Kişiler başvuru formunda iş planlarını düzgün bir şekilde açıklamalıdır. Projeler bölüm bölüm puanlandırılacak. Basmakalıp cümleler kullanılmaması gerekiyor. Komisyon tarafından değerlendirilecek olan projede bütçe imkanları da puanlamaya dahil edilecektir. Buna göre asgari puanın altında puan alınması durumunda İşkur engelli hibe başvuru sistemi üzerinden yapılan incelemeler doğrultusunda reddedilecektir.

  • Projenin uygunluğu ve tasarımı için 15 puan üzerinden değerlendirme yapılır. İş Kurumu tarafından proje uygun görülür ise 5 puan verilir.
  • İl İstihdam ve Mesleki Eğitim kurumu tarafından uygun görülmesi durumunda ise 5 puan verilmektedir.
  • Proje sahibinin eğer yürüttüğü proje olumsuz uygulanır ise eksi 5 puan verilir.
  • Başarılı sonuçlanması durumunda da artı 5 puan verilmektedir.
  • Projenin hedefleri ve amaçları içinde 5 puan sunulmaktadır. Bu kısma en fazla 300 kelime yazılmalı. Teklif ettiğiniz projenin özel amaçları, genel amaçları, sosyal faydaları gibi birtakım temel hedefleri dikkate alınmaktadır.
  • Bunun yanı sıra destek teknoloji ürününün de işveren tarafından katkısının neler olduğunun vurgulanması oldukça önemlidir.
  • Projenin neden yapıldığı, hangi ihtiyaçları karşılayabileceği ve hangi sorunlara çözüm olduğuna ilişkin gerekliklere ise 3 puan verilir. Bu kısımda ayrıca yapılacak olan projenin hedef kitleye ve yapıldığı bölgeye ne gibi katkıları olacağının da belirtilmesi gerekiyor. En fazla 500 kelime kullanılarak anlatılmalıdır.
  • Yapılan projenin ilgili hedef kitlesi için ise 5 puan verilir. Bu bölümün en fazla 200 kelime ile anlatılması gerekiyor.
  • Projeye ait olan konu, uygulama faaliyetleri ve oluşabilecek riskler nelerdir kısmına 10 puan verilir. Kişiler bu bölümü 500 kelime ile anlatmalıdır.
  • Projede dış faktörler ve riskler bakımından dikkate alınarak mı hazırlanmış, projenin oluşturulabilmesi adına proje sahibi organizasyon kapasitesine sahip mi, geçmiş bir proje deneyimi var mı gibi konular değerlendirme safhasında oldukça önemlidir.
  • Projeden beklenen sonuçlar alanında ise 2 puan verilir. Bu kısmında en fazla 300 kelime ile anlatılması istenir.

 Projenin İstihdama Katkısı:   Engellerin istihdamına yönelik projenin ne gibi katkılara sahip olduğu kısmı 30 puan üzerinden değerlendirilir. Bu kısımda da en fazla 300 kelime anlatılması gerekiyor.

 Projenin Bütçe Yapısı:  Yapılan projenin kendi içinde tutarlı olup olmadığı,  harcamaların hepsi proje faaliyetleri ile ilişkili mi, ortaya çıkan sonuçlar bakımından harcanacak olan bütçe uygun mu gibi konularda incelemeler yapılır. 10 puan üzerinden değerlendirilir. İŞKUR engelli hibe desteği 2018 yılında bu şekilde değerlendirildikten sonra sunulur.


Benzer İçerik  Tavuk Çiftliği Kredisi 2022 - 2023 (TKDK-Bankalar) | Kredi Şartları Neler