İŞKUR Kredi Başvurusu, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

İŞKUR Kredi Başvurusu, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İşkur kredisi nasıl alınır, işkur kredisi alma, işkur kredisi başvuru şartları ve yurtlar kurumu hakkında herşey makalemizde!

Anasayfa > İş Kur > İŞKUR Kredi Başvurusu, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?
27 Mayıs 2018
1.311 okunma
İŞKUR Kredi Başvurusu, İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İŞKUR işçi istihdamı bakımından Türkiye’nin en büyük yapılarından biri olup kredi başvurusu konusunda engellilere hibe desteği sunar. Hibe desteğinden yararlanılması için ise yüzde 40 oranında engelli raporuna sahip olunması gerekiyor. 50 bin TL’ye kadar sunulan faizsiz kredi desteğinden yararlanmak adına ise birtakım şartlara uyum sağlanmalıdır. Bunun dışında kredi desteği sunmamakta. Şartlara uyum sağlayan ve engelli raporuna sahip olan vatandaşlar en yakın İŞKUR biriminden detaylı bilgi sahibi olabilir ve gerekli olan belgeleri hazırlayarak başvuruda bulunabilir.

İŞKUR Engelli Hibe Destekleri

İş gücü kayıpları en az % 40 olan vatandaşlar eğer engelli sağlık raporuna sahip ise İŞKUR tarafından verilecek olan hibe desteğinden yararlanabilir. Ancak bunun için gerekli olan birtakım şartlara da uyum sağlanmalıdır.

 Hibe Desteği İçin Aranılan Şartlar;  Öncelikle hibe desteğinden yararlanabilmek adına 18 yaşından büyük olunması aranılan şartlar arasında yer alır. Bunun yanı sıra kişilerin mutlaka İŞKUR’a kayıt olması gerekmekte.

  • Eğer üzerlerinde iş yeri kayıtları var ise bu kişiler destekten yararlanamaz.
  • Ayrıca girişimcilik eğitim programı üzerinden sertifika alınmış olması da gerekli olan şartlar arasında.
  • Emekli olan kişiler engelliler için sunulan destek programından yararlanamıyor.
  • Kurulacak olan iş ile alakalı izin belgesi ya da sertifika gibi birtakım belgeler de sunulmalıdır.

İşkur kredi veriyor mu konusunda engeli olan vatandaşlara kendi iş yerinin patronu olması adı altında 50 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunmaktadır. Hibe desteğinden yararlanabilmek adına ise İŞKUR internet adresine girilmesi gerekmekte.

 Başvuru:  www.iskur.gov.tr internet adresine erişim sağlayan kişiler öncelikle üye girişinde bulunmalıdır.

  • C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapanlar gerekli olan bilgileri de doldurduktan sonra hibe desteğinden yararlanmak adına başvuruda bulunabilir.
  • Bunun için ana sayfada yer alan engelli destek butonuna tıklanması gerekiyor. Daha sonra kendi işini kurma projesi için başvuru formu dikkatli bir şekilde ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
  • Başvuru yapan kişinin adı ve soyadı olmak üzere, kimlik numarası ve e-posta adresi bulunur. Bunun dışında ikametgah adresi ve projenin uygulanacağı il ve ilçeye ait bilgilerin de doldurulması gerekiyor.
  • İş projelerini hazırlayan ve İşkur hibe başvuru formu dolduran kişiler bir değerlendirmeden geçirilir. Ardından onaylanan projeler kapsamında destekten yararlanmaya hak kazanılması mümkün olur.

İşletme giderleri olmak üzere, kuruluş işlemleri ve kuruluş için destek ödemesi  kapsamında çeşitli miktarlarda destek ödemesi yapılmaktadır. İŞKUR kredi başvurusu nereye yapılır konusunda engelli hibe destek şartlarına uyum sağlayan kişiler İŞKUR adresine tıklayarak başvuru yapabiliyor.


İş Planları Hangi Kriterlere Göre Değerlendiriliyor?

 Proje ve tasarımın uygunluğu olmak üzere iş planı hazırlayan kişilerin başvuruları çeşitli değerlendirmeden geçirilerek puanlanmaktadır. Bu kısımda kişilerin kurdukları cümlelerde dikkate alınır.  Yapılan projeyi değerlendirmek adına bir komisyon kurulur. Bu komisyon;

  • İŞKUR hibe desteğinden yararlanmak adına yapılan iş planların için projenin uygunluğu ve tasarımı alanında 15 puan üzerinden bir değerlendirme yapar.
  • Meslek eğitim kurumu başta olmak üzere il istihdam tarafında da yapılan projenin konusu ve tasarımı uygun görülür ise 5 puan daha verilmektedir.
  • Bunun yanı sıra projenin hedefleri öne alınarak amaçları içinde bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu kısımda yazılanlar ve iş fikri için 5 puan üzerinden değerlendirilir. Sosyal amaçları da kapsayan projeler daha önceliklidir. Kişilerin bu kısma 300 kelime yazarak iş planları çerçevesinde proje hedeflerini açıklamaları gerekiyor.
  • Destek için teknolojik ürünlerin katkısı da değerlendirme kapsamındadır. Projenin niçin yapıldığı ve ne gibi ihtiyaçların karşılanmasında yeterli olduğu bakımından da 3 puan verilir. Bu bölüme de 500 kelime yazılması gerekiyor.
  • Hedef kitlenin belirlenmesi bölümü 5 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bu bölümü de 500 kelime ile anlatılması gerekiyor.
  • Uygulama ve faaliyet alanları olmak üzere proje deneyimi hakkında da konularda değerlendirme yapılır. Dış faktörler ve alınacak olan riskler bakımından yapılan değerlendirmelerde kişilerin herhangi bir işi organize edebilme gücüne sahip olup olmadıkları da araştırılır.
  • Geçmişe yönelik olan proje deneyimine sahip olunup olunmadığı da incelendikten sonra genel bir puan verilir.

Son olarak yapılan puan değerlendirmesinin ardından eğer asgari puanların altında bir puan verilmiş ise kişiler engelli hibe destek programından yararlanamaz. Bu bakımdan projelerin istihdama olan katkısı ve bütçe yapısı da önem taşımaktadır. İş Kur hibe desteği 2018 yılında bütçe kullanma gücü bakımından 10 puan üzerinden değerlendirilir.  Bu kapsamda projelerin kendi içinde de tutarlı olup olmadığı araştırılır. Ayrıca ortaya çıkan sonuçlar bakımında da bir değerlendirme yapılmaktadır.

Hibe Desteği Ne Kadar;

Eğitim süreçlerini tamamlayan İŞKUR’a kayıt olan kişiler İŞKUR hibe desteği alabiliyor. Ancak bunun için gerekli olan şartlara uyum sağlanması, başvuru yapılması ve iş planlarının onaylanması gibi birtakım süreçler bulunuyor. Bu süreçlerin sonunda

 İşkur engelli hibe desteği 2018 yılında;

 Kuruluş İşlemleri:  İş yerinin kurulmasında sigorta masrafları dahil olmak adına en fazla 3.000 TL olarak sunulur.

 İşletme Giderleri:  Su, iletişim, kira, elektrik gibi birtakım ödemeler adına yıllık olarak 11 bin TL veriliyor.

 Kuruluş Destek Ödemesi:  Engelli raporu olan vatandaşlara iş yerlerinin kurulması adına yazılım, donanım gibi temel faaliyetler kapsamında 36.000 TL verilir.


Benzer İçerik  Tavuk Çiftliği Kredisi 2022 - 2023 (TKDK-Bankalar) | Kredi Şartları Neler