Açıköğretim Okumak İçin Sınava Girmek Şart Mı? | Açıktan Üniversite Okumak İçin Hangi Sınava Girmeliyim 2021 - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Açıköğretim Okumak İçin Sınava Girmek Şart Mı? | Açıktan Üniversite Okumak İçin Hangi Sınava Girmeliyim 2021

Açıköğretim okumak için sınava girmek şart mı, Açıköğretim sınavla yerleşme hakkında inceleme, Açıköğretim ikinci üniversite hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir, Açıköğretim ücret aralığı nedir, Açıköğretim diploma geçerliliği hakkında inceleme, açıköğretimde kayıt olunabilecek bölümler nelerdir, Açıköğretim fakültesine girmek için hangi sınava girilir hakkında tüm detaylar haberimizde!

Anasayfa > Genel > Açıköğretim Okumak İçin Sınava Girmek Şart Mı? | Açıktan Üniversite Okumak İçin Hangi Sınava Girmeliyim 2021
17 Ekim 2020
2.480 okunma
Açıköğretim Okumak İçin Sınava Girmek Şart Mı? | Açıktan Üniversite Okumak İçin Hangi Sınava Girmeliyim 2021

Açıköğretim okumak için sınava girmek şart mı; açıköğretimde iki farklı seçenek vardır ikinci üniversite ve kontenjanlı açıköğretim. Kişilerin ÖSYM üzerinden tercih yaparak yerleşeceği açıköğretim programlarının kazanılması için kesinlikle sınava girilmesi gerekmektedir. Sınava giren kişilerin en az 150 puan alması gerekir. Bu puan da 10 nete tekabül etmektedir. Açıköğretim kapsamında bir de ikinci üniversite alternatifi vardır. Hali hazırda lisans mezunu olan kişilerin istifade edecekleri bu hak kişilere sınavsız bir biçimde sunulmaktadır. İkinci üniversite her üniversite tarafından sunulmuyor. Bunun için program araştırmasının sorunsuz yapılması gerekmektedir.

Sınavla Yerleşme Hakkında İnceleme

Açıköğretim okumak için sınava girmek şart mı; daha öncesinde bir lisans mezuniyeti olmayan kişilerin sınavla yerleşme konusunda bilgi sahibi olabilmek için uygun alt yapı geliştirilmiştir. ÖSYM tarafından hazırlanan sınavdan en az 150 puan alınması yeterli olacaktır. Bu puanın alınmasının hemen sonrasında aynı örgün eğitim veren okullarda yapılan tercihler gibi tercih aşaması tamamlanacaktır.

Bunun sonrasında kontenjanlı olan bölümlere gerekli olan yerleştirmeler yapılır. Açıköğretimde mezun sayısının kontrol altına alınması için bazı bölümlerde kontenjan sınırlaması getirilmiştir. Bu kontenjan sınırlaması olan bölümlere yerleştirilen fakat okula kayıt olmayan kişilerin diğer sene yerleştirme puanında kesinti yapılacaktır. Bu kesintinin asıl amacı aynı bölüme yerleşmek isteyen eğer kişilerin hakkının yenmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

İkinci Üniversite Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Açıköğretim okumak için sınava girmek şart mı; ikinci üniversite kontenjan ile alınan üniversitelere göre değişim gösteren bir programdır. İkinci üniversite hakkında bilinmesi gereken detaylar;

  • İkinci üniversite imkanında istifade edebilmek için kişilerin hali hazırda bir üniversiteden mezun olması gerekmektedir.
  • Bu diploma üzerinden yeniden sınavsız bir biçimde üniversiteye kayıt hakkını elde edebilirsiniz.
  • Üniversiteye kayıt aşamasında bilgilerinizin ve mezuniyet detaylarının an ekranda bulunması gerekiyor. Bu şekilde kısa bir süre içerisinde yeni kayıt adımı tamamlanabilir.
  • Açıköğretim ile kayıt aşamasının dışında aynı sistemler geçerlidir. kayıt aşamasında sınav zorunluluğunun olmaması ve genel olarak tüm işlemlerin online biçimde halledilmesi elde edilecek olan verimliliği pekiştiren unsurlardandır.
  • En sık tercihi edilen bölümlerin başında sosyoloji ve çocuk gelişimi gelmektedir. Mezuniyet belgesi örgün eğitim ile aynı özelliğe sahiptir. Bu konuda bir elde edilecek olanaklar konusunda bir kısıtlama söz konusu olmayacaktır.
Benzer İçerik  Yerli Ve Milli Hızlı Tren Raylara İniyor

Bu detaylar üzerinden güvenli ve sorunsuz bir eğitim dönemi geçirebilir ve diplomanızı elde edebilirsiniz. İkinci üniversite seçeneklerinde de aynı şekilde lisans ve ön lisans programlarına erişim hakkınız bulunmaktadır.


Ücret Aralığı Nedir?

Açıköğretim okumak için sınava girmek şart mı; kayıt adımının tamamlanması için ücret ödemesi de yapılmalıdır. İkinci üniversite olarak adlandırılan programın materyal ücreti 400 TL olarak belirlenmiştir. Aynı şekilde farklı bir örgün eğitim kurumunda kayıtlı olan kişiler için yaklaşık olarak 50 TL değerinde bir artış da söz konusu olacaktır. Ücret aralığının dönem başında belirlenmesi sağlanır ve kişilere gerekli olan bilgilendirme yapılır. Ödemeler dönemlik olarak tamamlanmaktadır. Dönemlik ödemenin hemen sonrasına kayıt ve ders seçme adımları yapılır. Bazı okullar ödemeye dair dekont da talep etmektedir. Bu nedenle işlemlerinizin sonrasında dekont talep etmeyi de unutmamalısınız.

Materyal Kalitesi

Açıköğretim programlarının genel yetkinliğinin artırılması için son dönemlerde materyal kalitesi konusunda büyük çaba sarf edilmektedir. Materyal kalitesinin üst seviyeye çıkarılması için sadece yazılı ürünler değil aynı zamanda alanının yetkin hocalarının video dersleri konusunda da incelemelerin tamamlanması gerekmektedir. Materyal kalitesinin bu derece üst seviyede olması mezunların mezuniyet sonrasında elde edecekleri bilgi seviyesini de artıracaktır. Online sistemlere yüklenen bu materyallerin öğrencilerin eğitim sürecinde de sürece daha net teşvik olmalarını  sağladığı ayrıca belirtilmesi gereken hususlardandır.

Diploma Geçerliliği Hakkında İnceleme

Açıköğretim okumak için sınava girmek şart mı; alınan diplomanın geçerliliğinin örgün öğretimden herhangi bir farkı yoktur. Hem devlet kurumlarında hem de özel kurumlarda sorunsuz bir biçimde kullanılabilmektedir. Bu alanda bir kısıtlama ya da mahrumiyet söz konusu olmayacaktır. Örgün öğretimden mezun olan bir tarihçinin açıköğretimden mezun olan bir tarihçiden farklılık arz etmeyeceğini de ayrıca bildirmek gerekiyor. Kısa bir süre içerisinde diploma geçerliliği ile alakalı bilgi alabilirsiniz. Tabi ki elde edilen eğitimin aktif kullanılması için kişilerin de iş başvuruları konusunda uygun alt yapıyı hazırlaması gerekmektedir.

Benzer İçerik  Diyarbakır Sur Büyükşehir İlçe Belediyesi Personel Alımı, Başvuru Şartları

Açıköğretimde Kayıt Olunabilecek Bölümler Nelerdir?

Kayıt aşamasında lisans ve ön lisans programları arasında seçim yapma hakkınız bulunmaktadır. Lisans programları dört senelik bir eğitimi kapsarken ön lisans programları 2 senelik bir eğitimi kapsamaktadır. Bu alanda kişilerin nasıl bir hedef için diploma almak istediklerine ve bölüm tercihlerine göre süreç değişim gösterebilmektedir. Lisans alanında şu bölümlere kayıt olabilirsiniz;

  • Tarih, sosyoloji, coğrafya, işletme, iktisat, iş sağlığı ve güvenliği, siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler

Bu bölümlerde sunulan dört senelik eğitim ve sınavların hemen sonrasında kişilerin diplomalarına sorunsuz bir biçimde erişim sağlanacaktır.

İlginizi Çekilebilir;

 

Açıköğretim Bölümleri 2021 Lisans ve Önlisans | Açıköğretim Okunacak Bölümler

Açıköğretim İçin Kaç Net Gerekir 2021 | YKS Barajını Geçmek için Kaç Net Gerekiyor

Garanti Bankası Qr İle Para Çekme, Garanti Bankası QR Kodu İle Kartsız Para Çekme

Özel Üniversite Ücretleri 2021 | 2021 Özel Üniversite Ücretleri Ne Kadar?

Adana Seyhan Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı, Başvuru Şartları