İşyeri Açmak İsteyenlere KOSGEB Desteği, Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri -

İşyeri Açmak İsteyenlere KOSGEB Desteği, Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri

Anasayfa > KOSGEB > İşyeri Açmak İsteyenlere KOSGEB Desteği, Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri
05 Kasım 2018
1.035 okunma
İşyeri Açmak İsteyenlere KOSGEB Desteği, Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri

Kosgeb yeni iş yeri açma kredisi ile iş yeri açacak olan girişimci kişilerin nakit ihtiyaçlarını gidermek adına kredi desteği sağlamaktadır. Kosgep tarafından 14 farklı program ile genç girişimciler için destek sağlamaya devam ediyor. İlk kez iş yeri açacak olanlara ve ya daha önce iş yeri açmış olan kişilere yönelik 500 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi imkanı sunuyor.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır?

İş yeri açma kredisi devlet destekli almak için Kosgeb’e başvurarak 50 bin TL değerinde hibe yani geri ödemesiz kredi alabilirsiniz. Kosgeb ve iş-kur işbirliği ile düzenlenmiş olan Girişimcilik Proje Destek Programı adı altında genç girişimcileri destekleyen bir proje ortaya atılmıştır. Bu proje kapsamında iş kurmak isteyen girişimci kişilere 50 TL hibe verilecek ve ayrıca sıfır faizli kredi imkanları sunulacaktır.

Girişimci kişiler iş yerlerini kurduktan 1 yıl sonra i yerlerini büyütmek isterlerse iş yeri büyütmek için de Kosgeb tarafından 100 bin Türk lirası değerinde sıfır faiz ile yani faizsiz kredi fırsatı da sunmaktadır.

İş kurma kredisi devletten Kosgeb ile faizsiz kredi fırsatları ile girişimcilere sunulmaktadır. Kosgeb’in amacı yeni iş yeri açmak isteyen girişimcileri desteklemek ve iş yeri bulunan esnaf ve sanatkarları desteklemek ve iş yeri büyütmek isteyenlere kredi sunmaktır. Bu hizmetler doğrultusunda da devlet desteği ile faizsiz kredi imkanları ile girişimciler desteklenmektedir.

Kosgeb Dükkan Açma Kredisi Nasıl Alınır?

İş yeri açma kredisi nasıl alınır? Kosgeb iş yeri açma kredisi için kosgeb bir kurs düzenlemektedir. Bu kurs Uygulamalı Girişimcilik kursudur. Kosgeb’ten kredi almak için öncelikle bu uygulamalı girişimcilik kursuna katılmalısınız. Daha sonra bu kurstan sertifika almalısınız. Sertifika aldıktan sonra bir iş planı yapmalısınız. Hazırladığınız iş projesi ile Kosgeb destekleme başvurusunda bulunmalısınız. Bu sırada Kosgeb Hizmet merkezi ile sürekli iletişim halinde olmalısınız.

Benzer İçerik  Tavuk Çiftliği Kredisi 2022 - 2023 (TKDK-Bankalar) | Kredi Şartları Neler

70 saatlik Uygulamalı girişimcilik kursu içerisinde Kosgeb desteğinin nasıl alınacağı, daha önce destek alanların tavsiyeleri, desteklenen sektörler, dükkan ve mağaza açmak için gerekenler gibi konular anlatılmaktadır.

İş Yeri Açmak İçin En Çok Tercih Edilen Sektörler

  • Market, bakkal, süpermarket ve gıda sektörü
  • Manav, organik meyve sebze satışı yapan dükkan
  • Ev yemekleri salonu, lokanta, restoran
  • Bayan ve erkek giyim mağazaları
  • Bayilik veren franchising alınan firmalar ile kafe, kahve dükkanı, fast food ürünler satılan yerler en çok tercih edilen sektörlerdir.

İlginizi Çekebilir;

KOSGEB Kredisi Veren Bankalar 2021 | KOSGEB Destek Kredisi Veren Bankalar

Hibe Kredi 2022 (Şartları, Nasıl Alınır?)

Girişimcilik Destek Programı Nedir?, Girişimcilik Destek Programı – KOSGEB

İşyeri Açmak için Yapılması Gerekenler Nelerdir?, İşyeri Açmak İçin Gerekli Evraklar 2020 GÜNCEL BELGELER

KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB kredisi nasıl alınır?, Destek kredisi başvuru şartları neler