İnternet Alışverişi İçin Bakanlıktan Uyarı Geldi -

İnternet Alışverişi İçin Bakanlıktan Uyarı Geldi

Anasayfa > Son Dakika > İnternet Alışverişi İçin Bakanlıktan Uyarı Geldi
18 Nisan 2020
594 okunma
İnternet Alışverişi İçin Bakanlıktan Uyarı Geldi

Korona virüs nedeni ile evden çıkamayan vatandaşlar alış verişlerini internet üzerinden yapmaya başladı, AVM’lerin kapanması, belirli yaş gruplarına karantina uygulaması ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın uyarılarını dikkate alan tüketiciler internet alışverişlerine ağırlık vermeye başladı, artan internet satışları konusunda Ticaret Bakanlığı uyarıda bulundu.

Bakanlık Tüketicilere Dikkatli Olun Uyarısında Bulundu

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada internet satışlarının arttığının altını çizerek tüketicilere dikkatli olun uyarısında bulundu. Sahte alışveriş sitelerinin kurulduğunu tüketicinin aldatılmasına yönelik bu sitelerden sözde ürün satışlarının gerçekleştirildiğini belirten bakanlık uyarı yazısında şu ayrıntılara değindi. Tüketicinin mağdur olmaması için satıcının adres, sabit telefon, vergi kaydı ve vergi numarası gibi detaylarının alıcı tarafından incelenmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Adres Çubuğu Https:// Uzantısı İle Başlamalı

Ürünün mutlaka başka sitelerden kalitesi, detayları, fiyatı ve özelliklerinin incelenmesi, satıcının internet sitesinin adres çubuğunun https:// uzantısı ile başladığının kontrol edilmesi, ödeme öncesi tüketiciye gönderilmesi gereken ön bilgilendirme formları, fiyatı, mal ya da hizmetin kalitesi ve niteliği gibi konularında tüketici tarafından kontrol edilmesi gerekliliği hatırlatıldı.

Tüketicinin Kayıtsız Ve Şartsız 14 Gün Cayma Hakkı Var

İnternet alışverişlerinde farklı bir tarih sunulmadığı sürece 30 gün içerisinde malın alınması gerektiğinin üzerinde duran bakanlık yazısında tüketicinin kayıtsız ve şartsız 14 gün cayma hakkına sahip olduğu belirtilmiş. Cayma hakkını kullanan tüketiciye bedelinin de yine 14 gün içinde iade edilmesi gerektiği aksi durumda tüketici hakem heyetleri ya da mahkemelere başvuru haklarının var olduğu kaydedilmiş.


Ödeme Yöntemlerine De Dikkat Edilmeli

Ticaret Bakanlığının tüketicilere uyarı adına yaptığı açıklamada ayrıca yasal düzenlemelere ön bilgilendirmede yer verildiğine dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiş 3 boyutlu güvenlik ya da sanal kartlarla ödeme olanaklarının sunulması ve tüketicilerin bu ödeme yöntemlerini tercih etmelerine dikkat edilerek bunun tüketicinin mağduriyet yaşamaması için son derece önemli olduğu vurgusu yapılmış.

Benzer İçerik  Havacılık Sektörü İflasın Eşiğinde

Tüketici Mahkemelerine Başvuru Yapın

Ticaret Bakanlığının tüketiciyi uyardığı yazılı basın açıklamasında tüm uyarılara rağmen tüketicilerin yaşadıkları mağduriyetlerde 10 bin 390 liranın altında ki uyuşmazlıklarda Tüketici Hakem Heyetlerine, bu rakamı aşan uyuşmazlık hallerinde ise mağdur olan tüketicilerin vakit kaybetmeden Tüketici Mahkemelerine başvurmaları istenmiş.

İlginizi Çekebilir;

Yasal Uyarı

İng Bank Avans Hesap, Destek Hesap | ING Bank

Ziraat Emeklilik Müşteri Hizmetleri İletişim: 0850 222 97 00 | Ziraat Müşteri İletişim Merkezi

Korona’nın Devletlere Getirdiği Borç Yükü

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik İptali 2021 | Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Para İadesi