Kredi Puanı Nedir? | Kredi almak için kredi notu kaç olmalı? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Kredi Puanı Nedir? | Kredi almak için kredi notu kaç olmalı?

Kredi almak için kredi notu kaç olmalı?, Kredi notu nasıl artar?, Kredi notu 1 ayda kaç puan yükselir?, En yüksek kredi notu nedir? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Banka Haberleri > Kredi Puanı Nedir? | Kredi almak için kredi notu kaç olmalı?
25 Mart 2022
597 okunma
Kredi Puanı Nedir? | Kredi almak için kredi notu kaç olmalı?

Kişilerin tüm mali durumlarını etkileyen kredi puanı nedir? Sorusu sıkça merak edilen konuların başında gelir. Bankacılık işlemlerinde bireylerin tüm sicillerini etkileyen kredi puanının öğrenilmesinin ise birbirinden farklı yöntemleri vardır. Her bireyler, bankacılık ve mali işlemler gerçekleştirmeye başladıkları andan itibaren kredi puanı uygulaması ile karşı karşıya kalırlar. Bazı kişiler, puanın bilincinde olarak hareket ederlerken, bazı bireyler ise bilinçsiz bir şekilde para akışlarını yönetmekte ve puanlarının düşmesine sebep olabilirler. Deneyim kazanılması adına ise öncesinde bankalardan fikir edinmek daha yararlıdır. Banka müşteri temsilcileri tüm bireylerin kredi puanı konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olur.

Kredi Puanı Nedir; Neye Göre Belirlenir?

Kredi puanı neye göre belirlenir diye merak eden bireylerin dikkat etmeleri gereken birbirinden farklı unsur vardır.

  • Kredi kartı kullanımı,
  • Eski borçlar,
  • Kırmızı nokta,
  • Aylık kredi taksitinin ödenmesi,
  • Borçların geciktirilmemesi,
  • Yapılandırma olmamasına özen gösterilmesi,

Kredi notunun belirlenmesinde ortaya çıkan faktörlerden bazılarıdır. Bireyler kredi puanlarını yüksek tutmak için yukarıda sayılan tüm maddelere dikkat ettiklerinde daha kolay bir şekilde kredi işlemlerini yönetebilirler. İhtiyaç kredisi ya da farklı kredi türünde başvuru yapacak olan kullanıcılar da bu sayede yüksek tutarlarda para çekme imkanı yakalarlar. Anlık maddi ihtiyaçların giderilmesi, kişilerin ekonomilerini kısa süre de toparlamaları açısından puanın sürekli yüksek tutulması daha fazla önem taşır. Kredi puanı mali sistemler tablosu olduğu için kişilerin tüm gerçekleştirdikleri işlemler, puan tablosuna kaydedilir. Sonucunda da belirli bir sürelik kredi puanı ortaya çıkar. Sicile göre kredi puanı daha hızlı değişen, yükselen ya da düşebilen işlemlerden bir tanesidir. Bu nedenle kişilerin sürekli puanlarını sabit tutmaları ve ödemelerini düzenli yapmaları gerekir.

Benzer İçerik  Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar, Hangi Banka Gelir Belgesiz Kredi Verir

Kredi Puanı Kontrolünde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişilerin günümüz içerisinde kredi puanlarını sorgulayabilecekleri birbirinden farklı aracı vardır. Mobil bankacılık yanında Findeks gibi programlarda da kredi puanının öğrenilmesine yardımcı olur. Puan kontrolü yaparken,

  • Son dönemki yatırımlar,
  • Kırmızı nokta durumları,
  • Banka ödemeleri,

yer alır. Genel olarak vatandaşlar, çektikleri krediyi ödeyememeye başladıklarında kredi puanını düşürmektedirler. Bu durum ise yanlış kredi tutarı çekiminden ve doğru bir ödeme planı oluşturulmamasından kaynaklanır.

  • Bütçesi doğrultusunda harcama yapan ve kredi çeken,
  • Aylık taksitlerini düzenli bir plana oturtan,
  • Gelir ve gider dengesini kuran,

Kişiler herhangi bir sorun yaşamadan kredilerini kapatırlar ve bunun bir sonucu olarak da kredi puanlarının düşmesi problemi ile karşı karşıya kalmazlar. Doğru kredinin çekilmesi ve az faiz ödenmesi ile bankaların farklı kampanyalarını düzenli bir şekilde takip etmek ile olur. Günümüzde pek çok banka, müşteri çekebilmek adına farklı kampanyalar düzenler. Bu tür promosyonlardan en cazip olanlarının kullanılması ise kişinin hem kredi çekerek ihtiyaçlarını karşılamasına hem de maddi açıdan zorlanmadan ve kredi puanını düşürmeden, taksitlerini bitirmesine yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir; 

https://kredi26.com/banka-kredi-puani-ogrenme/

https://kredi26.com/banka-kredi-vermiyor/

https://kredi26.com/banka-kredisi-basvurusu-nasil-yapilir/

https://kredi26.com/bankadan-kirmizi-kalem-ne-zaman-silinir/

https://kredi26.com/banka-kredi-puani-nasil-ogrenilir/