KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB kredisi nasıl alınır?, Destek kredisi başvuru şartları neler - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB kredisi nasıl alınır?, Destek kredisi başvuru şartları neler

KOSGEB kredi başvuru şartları neler, hangi durumda KOSGEB kredi başvurusu yapılır, başvuru kimlere çıkar, girişimcilik başvuruları için hemen tıkla!.

Anasayfa > KOSGEB > KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB kredisi nasıl alınır?, Destek kredisi başvuru şartları neler
26 Mayıs 2018
1.420 okunma
KOSGEB Kredi Başvurusu, KOSGEB kredisi nasıl alınır?, Destek kredisi başvuru şartları neler

Faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin KOSGEB tarafından sunulan şartlara uyum sağlaması gerekiyor. Daha sonra kredi başvurusu yapılarak faizsiz kredi desteklerinden yararlanılması mümkün olacak. Ancak bunun için aynı zamanda uygulamalı girişimcilik eğitiminin tamamlanması ve projenizin KOSGEB Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. Başvurular site üzerinden ya da KOSGEB birimlerinden birine gidilerek şahsen yapılabilir.

KOSGEB Desteği Kimlere Veriliyor?

Sunmuş olduğu lojistik ve parasal destekler sonucunda kuruluşlara ya da kişilere yeni ufuklar açmayı planlayan KOSGEB, küçük ve orta ölçekli ticari işletmeleri de geliştirmeyi hedefler. Bu bakımından;

  • Başvuruda bulunabilmek adına girişimci statüsüne sahip olunması gerekiyor.
  • Kurumlar ise Kobi statüsüne sahip olmalıdır.
  • KOSGEB’in belirlemiş olduğu alanlarda iş fikri ve projesi olan kişiler başvuruda bulunabilir.
  • Kobilerin aynı zamanda resmi olarak herhangi bir borç yükümlülüğü altında bulunmaması şart.
  • Devlete borcu olan kobiler destekten yararlanamaz. Bunun yanı sıra Kobilerin çalıştığı iş alanında da meslek odasına ait kayıtlarının olması gerekmektedir.
  • Kredi notunuzun yüksek olması da aranılan şartlar arasındadır.
  • Çiftçilik ya da hayvancılık ile uğraşanlar, 18 – 41 yaş arasında bulunan genç girişimciler KOSGEB destek kredisinden ve hibe programlarından yararlanabilir.

KOSGEB Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB tarafından sunulan hibe ve faizsiz kredi desteklerinden yararlanmak isteyenler Kosgeb kredi başvurusu nasıl yapılır konusunda öncelikle;

  • kosgeb.gov.tr internet adresine erişim sağlamalıdır.
  • Daha sonra KOSGEB’e ilk başvuru butonuna tıklayarak gerekli olan bilgilerin doldurulması halinde başvuru yapılması mümkün olacak.
  • Bunun dışında ise en yakın KOSGEB birimlerinden birine giderek de başvuruda bulunmanız mümkündür.

 KOSGEB Başvuru Sonuçları:  Resmi web sitesi üzerinden başvurunuzun kabul edilip edilmediğini öğrenmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra e-posta ve SMS ile bilgilendirme mesajı da gönderilmektedir. Dolayısıyla KOSGEB başvurusu için Kosgeb kredi başvuru formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.  Kabul edilen kişileri eğitimlere tabi tutmaktadır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi adı verilen derslere zorunlu katılım şartı getirilmiştir.

Bu derslerin tamamlanması durumunda eğitim sertifikası verilir.  Eğitimler ise tamamen ücretsizdir. Daha sonra sertifika almaya hak kazanan girişimciler ya da kobiler iş planlarını sunar. İş planları da ilgili KOSGEB kurulu tarafından değerlendirilir. Onaylandıktan sonra hibe ya da destek programlarından yararlanmanız mümkün olacaktır. Ancak bunun için KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekiyor.

 KOSGEB Kredisi:  KOSGEB tarafından kobilere sunulan sıfır faizli kredi 50.000 TL’dir. Kredi vadesinin ilk 12 ayında ödeme yapılmaz. Ancak kalan aylar için üçer ay olmak üzere eşit taksitlerde toplamda 36 ay vade şeklinde ödeme yapılır. Bunun yanı sıra 100.000 TL faizsiz geri ödemeli kredi de destek programları arasında yer alır.


Başvuru Değerlendirme Kriterleri

Sıfır faizli KOSGEB kredisinden yararlanılması adına öncelikle projenizin onaylanması gerekiyor. İlgili kurum tarafından yetkilendirilen denetleme kurulu birtakım kriterleri baz alarak kredi destek programı için uygun olup olmadığınızı belirler.

  • Başvuru yapan herkesin işletmeleri güven soruşturmasından geçirilecektir.
  • Ayrıca işletmeler çalışan sayıları ve net satış hasılatları bakımından da sıralanır.
  • Daha önceden KOSGEB programından yararlanmış olanlar sınıf faizli kredi desteğinden yararlanamaz.

KOSGEB Denetleme Yapar Mı?

KOSGEB desteği alan girişimciler 3 yıl boyunca denetlenmektedir. Bu nedenle iflas ya da olağanüstü durumlar hariç olmak üzere 3 yıl boyunca işletmenizi kapatmanız mümkün değildir. Eğer girişimciler yasa dışı faaliyetlerde bulunur ise; örneğin kredi ile satın alınan malzemelerin satılması, kötüye kullanılması durumunda KOSGEB tarafından verilen kredi tutarı faizi ile de hesaba katılarak geri alınır.

  • 50.000 TL hibe kredisi alabilmek adına 70.000 TL civarında faturanız olmalıdır.
  • 100.000 TL kredi için ise 130.000 TL civarında faturaya sahip olmanız gerekiyor.

 KOSGEB Destek Süreci;  Öncelikle destek hibesinden ve faizsiz krediden yararlanmak isteyenler KOSGEB sertifikasına sahip olur.

  • Daha sonra KOSGEB başvurularını gerçekleştirmek adına başvuru formunu doldururlar.
  • Başvuru formunun yanı sıra iş planlarının da onaylanması gerekiyor. KOSGEB kurulu kar oranları ve proje yararları bakımından birtakım kriterleri baz alarak projeleri onaylar ya da reddeder.
  • Başvuru talepleri kabul edilen girişimcilerin 90 gün içerisinde KOSGEB veri tabanına kayıt olması gerekir.
  • KOSGEB veri tabanına kayıt olanlar ile taahhütname imzalanır.

Girişimciler destek programına 3 kez başvuruda bulunabilir. Bir hafta boyunca ise girişimcilik derslerine girmeleri gerekmektedir. KOSGEB ile anlaşmalı olan bankalar aracılığı ile destek kredileri ödenir.

 KOSGEB İle Anlaşmalı Olan Bankalar:  İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, Vakıfbank, Halkbank ve QNB Finansbank olmak üzere Ziraat Bankası’ da KOSGEB anlaşmalı bankalar arasında yer almaktadır. Kosgeb kredisi 2018 yılında da aynı şartlar dahilinde alınmaktadır.

KOSGEB giriş işlemleri adına kayıtlı olmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme erişim sağlamanız mümkün olacak. Bunun için kosgeb.gov.tr internet adresi kullanılmaktadır.

KOSGEB Tarafından Desteklenen Sektörler

Küçük ve Orta dereceli kobileri geliştirmeyi amaçlayan ve genç girişimcileri destekleyen KOSGEB tarafından 50.000 TL hibe ve 1000.000 TL faizsiz kredi imkanları sunuluyor. Ancak bunun için desteklenen sektörler ile ilgili bir iş planınızın olması şart.

  • Madencilik ve taş ocakçılığı tüm imalat alanındaki sektörleri su temini, atık yönetimi ile ilgili sektörler
  • İnşaat, toptan ve perakende ticaret, ulaştırma ve depolama, konaklama ve yiyecek hizmetleri

Olmak üzere daha pek çok sektör bulunur. İnternet sitesine erişim sağlayarak tüm sektörleri inceleyebilirsiniz.


Benzer İçerik  KOSGEB Başvurusu E-Devlet Nasıl Yapılır? 2022 - 2023 | E-Devlet'ten KOSGEB Başvurusu