1100 Puana Kadar Kredi Veren Bankalar, Az Riskli Olanlara Kredi Veren Bankalar - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

1100 Puana Kadar Kredi Veren Bankalar, Az Riskli Olanlara Kredi Veren Bankalar

1100 puana kredi çıkar mı, 1100 puan için kredi veren bankalar, 1100 puanım var kredi alabilir miyim diyorsan cevaplar yazımızda!

Anasayfa > Banka Haberleri > 1100 Puana Kadar Kredi Veren Bankalar, Az Riskli Olanlara Kredi Veren Bankalar
26 Eylül 2018
1.201 okunma
1100 Puana Kadar Kredi Veren Bankalar, Az Riskli Olanlara Kredi Veren Bankalar

1100 puanı olan kişilere kredi sağlayan bankalar sayıca oldukça fazladır. Türkiye’de kredi çekmek için gerekli olan ön koşullardan birisi kredi notunun yüksek olmasıdır. Orta seviye ve daha düşük notlara kredi veren bankalar da mevcuttur. Kredi notuna göre kredi veren bankalar dışında kalan mevcut finans kuruluşları, bu özellikleri sayesinde çok sayıda kişinin ilgi odağı haline gelmişlerdir.

Hangi Bankalar 1100 Puana Kredi Vermektedir?

Türkiye’de kredi çekmek için başvuru yapan kişilerin, belli bir kredi puanına sahip olması gerekmektedir. Kredi puanına göre başvurunuzun başarılı olup olmayacağını anlayabilirsiniz. 1100 puan, az riskli olarak tanımlanan kategori içinde bulunmaktadır. Bu tip bir puan ile kredi alabilmek, bankanın vereceği karar ile alakalıdır. 1100 puana kredi veren bankalar için şu isimler dikkat çekmektedir; Fibabanka, Akbank, Finansbank, QNB, Odeabank, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, TEB, Akbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası. Az riskli kredi notuna kredi veren bankalar üzerinden başvuru işlemlerinizi farklı yöntemler ile yapmanız mümkündür.

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi başvurusu iki şekilde yapılır. Bunlardan birisi, klasik olarak tabir edilen banka şubesine giderek yapılacak olan başvurudur. Maaş bordrosu olan kişilerin, bu tip bir yöntemi tercih etmeleri mantıklıdır. Ancak maaşı olmayan kişiler, online bir biçimde başvuru işlemlerini yapabilirler. Çünkü online başvurularda bir maaş bordrosu talebi söz konusu değildir. Böylelikle maaşsız olarak kredi alınabilir.


Bankalar Ne Tip Belgeler İster?

Orta riskli kredi notuna kredi veren bankalar, kişinin durumuna göre bir takım belgeler isterler. Bunların başında gelir belgesi gelir. Eğer banka şubesi üzerinden bir başvuru söz konusu ise gelir belgesini de vermek şarttır. Ayrıca bankalar, başvuru sırasında kredi puanına bakarlar. Daha önce yaptığınız ödemeler ve borçlarınıza sadık olup olmadığınız kontrol edilir. Eğer tüm bunlar yeterli değilse, banka sizden bir ipotek isteyebilir. İpotek, taşınmayan mallar üzerinden beyan edilmelidir. Sahip olduğunuz bir ev ya da arsayı ipotek olarak gösterebilirsiniz. Buna rağmen kredi verilmezse senet ile kredi almayı deneyebilirsiniz.

Benzer İçerik  72 Ay Vadeli Kredi Veren Bankalar, 72 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

800 puana kredi veren bankalar, her zaman bunu gerçekleştirmezler. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için yapılması gereken şey ise kredi notunu yükseltmektir. Şu yolları izleyerek kredi notunu yükseltmek mümkündür;

  • Sizi kara listeye alan banka ile görüşerek, yapılandırmadan faydalanmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Yapılandırma ile borçlarınızı taksitlendirebilir ve bunun sonucunda kara listeden çıkabilirsiniz.
  • Eğer kredi kartı borcu varsa bunu hemen kapatmak gerekmektedir.
  • Senet ile kredi veren bir takım istikraz işletmeleri söz konusudur. Bunların üzerinden de kredi alınabilir.
  • Sicil affı bir diğer avantajdır.

Tüm bunların ya da birkaçının yapılması ile beraber, kredi notunuzun daha iyi bir hale gelecektir.