1000 Puana Kredi Veren Bankalar, 800-1000 Puana Kredi Notuna Kredi Veren Bankaların Listesi - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

1000 Puana Kredi Veren Bankalar, 800-1000 Puana Kredi Notuna Kredi Veren Bankaların Listesi

1000 kkb puanı kredi veren bankalar, 1000 kredi puanım var kredi çekebilir miyim ve 1000 puna hangi banak kredi verir diyorsan cevaplar makalemizde!

Anasayfa > Banka Haberleri > 1000 Puana Kredi Veren Bankalar, 800-1000 Puana Kredi Notuna Kredi Veren Bankaların Listesi
26 Eylül 2018
1.546 okunma
1000 Puana Kredi Veren Bankalar, 800-1000 Puana Kredi Notuna Kredi Veren Bankaların Listesi

Puanı 1000 olanlara kredi veren bankalar sayesinde, çok kolay bir şekilde talep ettiğiniz tutarı alabilirsiniz. Bunun için bir takım işlemleri yapmak ve bazı şartlara sahip olmak gerekiyor. Kredi notuna bakmayan bankalar, günümüzde birçok değişik finans kurumundan oluşmaktadır. Her ne kadar kredi notu göz önünde bulundurulmasa da, daha farklı kurallar ve kriterler söz konusudur.

Kredi Notu Risk Grupları Nelerdir?

Orta riskli kredi notuna kredi veren bankalar, bir tablo üzerinden bunu yaparlar. Kredi notu risk grupları şöyledir;

  • En düşük kredi puanı 0 ile 699 arasında yer almaktadır. Bu gruba en riskli denilmektedir.
  • Orta riskli olan ise 699’dan başlamakta ve 1099’a kadar çıkmaktadır.
  • Buna ek olarak az riskli kredi notu, 1099 ile 1499 arasındadır.
  • Bunun üstündeki puanlara sahip olan kişilerin kredi almasında herhangi bir sorun ya da sakınca söz konusu değildir.

1000 Puana Hangi Bankalar Kredi Verir?

1000 puan, orta riskli grupta yer almaktadır. Bu tip bir puana kredi veren banka sayısı hiç de az değildir. Bunların içinde; İş Bankası, Fibabanka, Ziraat Bankası, Akbank, TEB, Finansbank, Vakıflar Bankası, Finansbank, Garanti Bankası, QNB, Odeabank bulunur. 1000 puana sahip olan kişiler, kredi başvurularını bu bankalar üzerinden yapabilirler. Kredi notuna göre kredi veren bankalar listesinde de yer alan bu işletmeler, gerekli incelemelerden sonra kredi alıp almayacağınıza karar vereceklerdir.


Kredi Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

  • Orta riskli kredi puanına sahip olan kişiler, başvuru işlemlerini çok kolay bir şekilde yapabilirler. Banka şubesi üzerinden başvuru imkanı vardır.
  • Bankaya giderek kredi çekmek isteyen kişilerden finans kurumları bir takım belgeler talep ederler. Bunların başında ise gelir durumunu gösteren belge gelir. Ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi, fatura ve diğer evraklar da söz konusudur.
  • Kredi başvurusu yapacak olan kişinin bir maaşı yoksa, mobil aracılığı ile başvuruda bulunması çok daha mantıklıdır.
  • Çünkü mobil ile kredi alırken, bankalar maaş bordrosu talep etmezler.
Benzer İçerik  Hafta Sonu Yapılan Havale / EFT İptal Edilir mi? | Haftasonu Yapılan Havale İptali

Bu süreç sonrasında bankanın kredi verip vermeyeceği tam olarak net değildir. Kesin bir kredi alımı durumu yoktur. Banka gerekli olan tüm incelemeleri yaptıktan sonra bu konudaki kararını açıklayacaktır. Eğer belgeler yeterli görülmezse senet ve ipotek gibi diğer araçlar devreye girebilir. Kredi almanın yollarından birisi olan ipotek göstermek, arazi ya da konut üzerinden yapıldığı zaman şansınız daha da artacaktır. Ancak en garanti yol mutlaka kredi notunu yükseltmektir.

Kredi Notu Yükseltme

Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar 2018 senesinde böyle bir imkan sunarlar. Ancak işinizi şansa bırakmamak için sicil affından faydalanabilir ya da kredi borcunuzu yapılandırarak, kredi alımını daha kolay bir hale getirebilirsiniz.