Devlet Desteğiyle İş Kurma, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka Kredileri - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Devlet Desteğiyle İş Kurma, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka Kredileri

Devlet desteği ile iş kuranlar, devletten destek alarak iş kurmak, devlet destekli iş kolları ve devlet destekli iş kurma şartları neler hemen öğrenin.

Anasayfa > Devlet Desteği > Devlet Desteğiyle İş Kurma, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka Kredileri
27 Mayıs 2018
1.354 okunma
Devlet Desteğiyle İş Kurma, İşyeri Açma Kredisi 2022 Devlet Teşvikleri Banka Kredileri

Devlet tarafından bilindiği üzere kendi iş yerinin patronu olmak isteyenlere çeşitli destek programları ile iş kurma imkanı verilir.  50 bin TL olarak iş yeri kurma hibe desteğinin yanı sıra 100.000 TL’ye kadar faizsiz kredi sunularak hizmet edilmektedir. Bunun yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile de kredi imkanlarından yararlanılabilir. Ayrıca iş kurmak isteyenlere TUBİTAK, SYDV, KOSGEB ve GTHB aracılığı ile çeşitli projeler kapsamında destekler sunulur. Kişilerin iş kurma desteği için gerekli olan şartlara uyum sağlaması gerekiyor. Daha sonra müdürlükler üzerinden başvuruda bulunulması mümkün olacak. Başvurularınız değerlendirildikten sonra ise ise size olumlu ya da olumsuz olmak üzere geri dönüş sağlanacaktır.

KOSGEB İş Kurma Kredisi

Yeni bir teknolojik ürün tasarlayanlara ya da yaptıkları iş planları için reklam giderleri ve harcamalar adına ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlere ayrıca hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşanlara KOSGEB 50 bin TL kredi sunarak hizmet eder. Bu krediden yararlanmak adına;

  • 18 yaşından küçük olmamak ve 41 yaşından büyük olmamak gerekiyor.
  • Ayrıca kişilerin Uygulamalı girişimcilik eğitimini de tamamlamaları şart.
  • Eğitimler KOSGEB tarafından ücretsiz bir şekilde karşılanmaktadır. Kişilerin daha önce herhangi bir destek programından da yararlanmamış olması aranılan şartlar arasındadır.
  • Kişiler süreç içerisinde iş planlarını sunar. Sunulan iş planları bir değerlendirmeye alınır.
  • Eğer çevreye ve insanlara yarar sağlayabilecek bir proje olduğuna inanılır ise farklı değerlendirme kriterleri de dikkate alınarak kurul tarafından onaylanır.
  • Daha sonra kişiler KOSGEB veri tabanına kayıt olarak destek kredisinden yararlanma hakkına sahip olur.
  • Başvurular kosgeb.gov.tr adresi üzerinden yapılmaktadır. Gerekli bilgilerin dikkatli bir şekilde doldurulması gerekiyor.
  • Ardından SMS ya da e-posta atılarak olumlu ya da olumsuz geri dönüş sağlanacaktır.

TUBİTAK İş Kurma Desteği

Devlet destekli iş kurma 2018 yılında da devam etmektedir. Teknoloji odaklı olan iş projeleri için 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği sağlanır. Bu amaçla yeni ürün tasarlayan ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler desteklenmektedir.

Ziraat Bankası

Çeşitli bankalardan yararlanarak da iş kurma kredisi alınabiliyor. Ziraat Bankası iş yeri açma kredisi oldukça uygun faizler ile sunulmakta. Başvurular ise Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılır.

  • Krediden 120 ay vadeye kadar yararlanılması mümkün olacak.
  • Kredi çekerek açacağını iş yeri için ipotek alınmaktadır. Bunun yanı sıra banka sizden ek teminatlar göstermenizi talep edebilir.
  • Kredi alabilmek adına satın alacağınız iş yeri ekspertiz değerinin % 75’ ine kadar kredi alınabilir.
  • İş kurma kredisi alacak olan kişiye ise hayat sigortası yaptırılmaktadır.
  • Zorunlu deprem sigortası da Ziraat Bankası tarafından yaptırılmaktadır.

 Kadın Girişimcilere Özel Destek:  Kredi için tahsis masrafında kadın girişimcilere %50 indirim uygular. Bunun yanı sıra nakit krediler için ayrıcalıklı fiyatlar belirler. Yıllık kart ücreti talep etmeden kobi kart tahsisi yapar. Ziraat Bankası şubeleri üzerinden başvuruda bulunulması mümkündür.

Halk Bank

Üniversite mezunları, eğitim sertifikası almış ustalar ya da cesur girişimcilere Halkbank iş yeri açma kredisi sunarak hizmet ediyor. Bunun için 0850 22 0 401 kobi dialog hattı aranabilir. Ayrıca 444 0 44 Halkbank müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak da detaylı bilgi almanız, aklınıza takılan soruları yöneltmeniz mümkün.

  • Üniversite mezunu olan genç girişimcilere 50 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunar. Bunun yanı sıra ilgili meslek kuruluşlarından sertifikası bulunan ve kendi iş yerini açmayı arzulayan usta girişimcilere de 30 bin TL’ye kadar kredi sunarak hizmet eder.
  • Üniversite mezunu olan, deneyim sahibi olduğu ve eğitim aldığı iş alanında kendi iş yerinin patronu olan cesur girişimcilere, patenti alınmış buluşlarda bulunan mucit girişimcilere 75 bin TL’ye kadar kredi sunar.
  • KOSGEB, TÜBİTAK ve TTGV kurumlarından hibe almaya hak kazanmış olan kişiler 48 aya kadar sunulan kredi hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bunun için geri ödemeler de eşit taksitler halinde sunulmaktadır.
  • Kredi seçenekleri; genç girişimci kredisi, cesur girişimci kredisi, mucit girişimci kredisi ve usta girişimci kredisi olarak sağlanır.

 Başvuru:  Başvuruda bulunmak adına internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilir. www.halkbankkobi.com.tr adresine giriş yaptıktan sonra ana sayfanın en alt kısmında yer alan tıklayın biz sizi arayalım bölümüne erişim sağlanmalı. Daha sonra başvuru bilgilerinizi dikkatli bir şekilde doldurarak iş kurma kredisi veren bankalar arasında yer alan Halkbank üzerinden başvuruda bulunmanız mümkün olacak. Ayrıca Halkbank şubelerinden birine giderek de başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

Desteklenen Sektörler

Devlet tarafından desteklenen sektörlerden biri çiftçilik ve hayvancılıktır. Bilindiği üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı genç çiftçilere iş projeleri kapsamında çeşitli desteklerde bulunur. 50 bin TL hibe desteği olmak üzere hayvan alımlarında da çeşitli kolaylıklar sağlar. Bunlar dışında ise; imalat, teknoloji, hizmet alanları gibi daha pek çok alanda destek sunar. Devlet destekli iş kurma şartları için uyum sağlanması oldukça önemlidir. Özellikle devlet bunun için girişimci statüsünde olunmasına önem vermektedir.

Ayrıca KOSGEB tarafından sunulan desteklerde uygulamalı girişimcilik eğitiminin alınması ayrıca önem taşır. Devlet destekli iş kurma kredisi başvurusu ise şahsen yapılmaktadır.

 Verilen Destekler;   İşletme kuruluş desteği başta olmak üzere makine, teçhizat ve yazılım desteği, işletme giderleri desteği baz alınarak verilmektedir. İş kurana devlet desteği 2018 yılında da devam eden programlardandır. Ayrıca devlet desteği hayvancılık konusunda da oldukça önemli fırsatlar sunmaktadır.


Benzer İçerik  Genç Çiftçi Destek Kredileri, 100 Bin TL. Faizsiz Tarım Hayvancılık Kredisi 2022-2023 Şartları