Blokeli Kredi Veren Bankalar, Nakit Blokaj Karşılığı Kredi - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Blokeli Kredi Veren Bankalar, Nakit Blokaj Karşılığı Kredi

Blokeli kredi nasıl alınır, blokeli kredi ya da kredi kartı alınır mı, nakit karşılıklı kredi almak istiyorum gibi tüm sorularınızın cevabı yazımızda!

Anasayfa > Banka Haberleri > Blokeli Kredi Veren Bankalar, Nakit Blokaj Karşılığı Kredi
02 Ekim 2018
1.645 okunma
Blokeli Kredi Veren Bankalar, Nakit Blokaj Karşılığı Kredi

Nakit blokaj karşılığı kredi sahibi olmak isteyenlere çeşitli bankalar öncülük etmekte. Ancak bankalara geçmeden önce blokeli kredi ile alakalı bilgi aktarmakta fayda var. Şöyle ki kredi notu düşük olan vatandaşların bankalardan kredi çekmeleri bir hayli zor olmakta. Bu duruma bağlı olarak son dönemde blokeli kredilere yer veriliyor. Kredi almak isteyenler vadesiz hesap açarak öncesinde para yatırıyor. Yatırılan tutara bağlı olarak ise kredilerin talep edilmesi söz konusudur. Üstelik talep edilen kredilerin düzenli olarak ödenmesi halinde kredi notu da yükselişe geçer. Yani bir yandan ihtiyacınızı karşılayacak bir yandan da notunuzu yukarıya çekmiş olacaksınız. Notlar için nakit blokeli kredilere yönelik düzenli ödemeler bir hayli önem arz ediyor.

Bloke Teminatlı Kredi Sunan Bankalar Hangileri?

Nakit karşılıklı kredi olarak da ifade edildiğini belirtmek gerek. Nitekim baştan da belirttiğimiz gibi vadesiz hesap açmanız ve nakit yatırımlara geçmeniz gerekiyor. Nakit yatırımlara göre banka tarafından kredilerin temin edilmesi söz konusudur. Bu anlamda Garanti Bankası üzerinden harekete geçilebilir. Hemen arkasından TEB tarafından da blokeli kredi olanaklarına yer verildiğini belirtmek gerek. Bu olanaklardan faydalanmak isteyenlerin temel alması gerekenler ise;

  • Bireysel ya da ihtiyaç kredileri gibi internet bankacılığı üzerinden başvuru gerçekleşmez.
  • SMS üzerinden de başvuruların alınmadığını göreceksiniz.
  • Sadece geçerli bankaların şubelerinden başvurulara yer verilmelidir.
  • Başvuruların akabinde vadesiz hesap açanlar yatırım yaparak sonuç alabilir.

Blokeli Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileri?

Krediden ziyade direk olarak kart başvurularına da geçiliyor. Üstelik kredi kartının pek çok bankadan verilmesi söz konusudur. Bloke teminatlı kredi kartı 2022-2023 yılında TEB tarafından sunulmakta. Hatta baştan da belirttiğimiz gibi kredi veren bankalar arasında da gösteriliyor. Beraberinde ise Kuveyt Türk Katılım Bankası gelmekte. Garanti ya da DenizBank üzerinden de kredi kartı için başvurulara geçilebilir. Son olarak ise QNB FinansBank şubelerinden yine blokeli olacak şekilde kredi kartı başvurularına olumlu yanıt verilmekte.

Benzer İçerik  20 Bin TL Kefilsiz İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar, Kefilsiz Belgesiz Kredi Veren Bankalar 2022-2023

Blokeli Kredilerin Avantajları Nelerdir?

Bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar 2022-2023 yılından bu yana sayıca artış göstermiş durumda. Talebe bağlı olarak pek çok bankanın nakit karşılığı kredi ve kart başvurularına olumlu yanıt verdiği açıktır. Sonuç olarak teminatlı krediler ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün oluyor. Limitleri her ne kadar düşük olsa da kredi kartının da temin edilmesi sağlanıyor. Bunların akabinde;

  • Düzenli ödemelere bağlı olarak kredi notunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz.
  • Vadeli mevduat hesabı ile kart üzerinden birikimlere dahi yer verilebilir.
  • Kredi kartları ile taksitli bir şekilde ihtiyaçlarınızı karşılamanız da mümkün olacaktır.

Ziraat Bankası bloke teminatlı kredi kartı taleplerini karşılamıyor. Bunun yerine sıklıkla TEB’in tercih edildiğini belirtmek gerek. Hemen arkasından da Garanti öneriliyor. Öneriler dahilinde banka tercihlerinde bulunarak tüm bu avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Blokeli Kredi İçin Teminat Ne Kadar Olmalı?

Bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar 2022-2023 yılında belirli şartlara yer vermekte. Örneğin teminatların bedeli bu şartlar arasında başı çekiyor. Şöyle ki teminatın kredi miktarından daha yüksek olması önem arz ediyor. Teminata bağlı kalarak bankaların kredi değerini belirlemesi söz konusudur. Mesela 7 bin TL olarak teminat sunanlara 6 ya da 5 bin TL değerinden kredi imkanları sunulur. Yani teminatın üstünde kredilerin çıkması mümkün olmayacaktır. Risk politikalarından kaynaklı olarak da bankaların başta teminatları inceledikleri açıktır. Ancak teminatların değerine bağlı olarak belirlenen kredilerin müşterilere sunulması esas alınır. Düzenli ödemelere göre ise müşterilerin kredi notları yükselişe geçecektir.