KOSGEB 0 (Sıfır) Faizli Kredi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği 2022 Yılı Şartları Nelerdir? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

KOSGEB 0 (Sıfır) Faizli Kredi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği 2022 Yılı Şartları Nelerdir?

KOSGEB 0 (Sıfır) faizli kredi başvuru, KOSGEB 0 (Sıfır) faizli kredi sonuçları, helal kredi listesi gibi her konuyu öğrenmek için tıkla!

Anasayfa > KOSGEB > KOSGEB 0 (Sıfır) Faizli Kredi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği 2022 Yılı Şartları Nelerdir?
26 Mayıs 2018
1.489 okunma
KOSGEB 0 (Sıfır) Faizli Kredi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği 2022 Yılı Şartları Nelerdir?

KOSGEB tarafından sunulan 0 (sıfır) faizli işletme kredisi 50 bin TL’ye kadar sunulmaktadır. Başvuru şartlarına uyum sağlayan tüm işletmeler gerekli evrakları hazırlamaları koşulu ile bu destek programından yararlanabilir. KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan, yıllık net satış hasılatları 1 milyonun altında olup 10 kişiden az çalışana sahip olanlar; öncelikli olarak sıfır faizli işletme kredisinden yararlanabilir.

Başvurular ise internet üzerinden oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor. Anlaşmalı bankalar aracılığı iş planları onaylanan işletmeler ödemelerini çekebilir.

Sıfır Faizli Kredi Nasıl Alınır?

1990 yılında kurulmuş olan KOSGEB kurulduğu yıldan bu yana genç girişimcileri, küçük ve orta ölçekli olan işletmelerin geliştirilmesini desteklemektedir. Bu anlamda girişimcilere ve kobilere 50 bin TL faizsiz kredi sunmaktadır. Kredi destek programından yararlanmak adına sunulan şartlara uyum sağlanması ve gerekli olan evrakların hazırlanması gerekiyor. Ayrıca ücretsiz bir şekilde KOSGEB tarafından sunulmakta olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de alınmalı. Eğitim süreci sonunda kişilere eğitim sertifikası sunulmaktadır.  Daha sonra iş planlarını hazırlayan kişiler KOSGEB birimlerine hazırladıkları iş planlarını da sunarak destek programından yararlanabilir.

 Sıfır Faizli Kredi İçin Aranılan Şartlar;   Başvuruda bulunacak olan kişilerin daha önce herhangi bir destek programından yararlanmamış olması gerekir.

  • Daha önceden eğer KOSGEB tarafından sunulan programa başvuruda bulunmuş iseniz tekrardan başvuru yapmanıza gerek yok. Önceden yaptığınız başvurular değerlendirmeye alınacaktır.
  • Net satış hasılatları ve çalışan sayıları da işletmeler için değerlendirmede öncelikli olan unsurlar arasında yer almakta.
  • 10 kişiden daha az sayıda çalışanı olan kişiler sıfır faizli kredi için öncelik kazanmaktadır.
  • Bunun yanı sıra 1 milyon net satış hasılatının altında kazanç elde eden işletmeler de destek programından öncelikli olarak yararlanma hakkına sahiptir.
  • Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlamayanlar faizsiz kredi desteğinden yararlanamaz.
  • Sıfır faizli ihtiyaç kredisi alabilmek için sunduğunuz projenin KOSGEB kurulu tarafından onaylanmış olması gerekiyor.
  • Kobilerin herhangi bir şekilde borç yükümlülüğü altında bulunmamış olması gerekmektedir.
  • 18 – 41 yaş aralığında bulunan kişiler destek programlarından yararlanabilir.
  • Başvuruda bulunmak için kişilerin girişimci kimliğine sahip olması da aranılan şartlar arasında.
  • Bunun haricinde devlete karşı herhangi bir borcunuzun da olmaması gerekiyor.

 KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Başvurusu:  Sunulan şartlara uyum sağlayanlar sıfır faizli kredi için başvuruda bulunabilir.  İnternet üzerinden ya da KOSGEB birimlerine bizzat giderek başvuruda bulunmanız mümkündür. Kosgeb kredi başvurusu 2020 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi ilerlemekte.


  • İnternet üzerinden başvuruda bulunacak olan kişiler öncelikle kosgeb.gov.tr adresine erişim sağlamalıdır.
  • Daha sonra sistemde yer alan başvuru formunun doldurulması gerekiyor. C. Kimlik numarası, işe başlama tarihi, cep telefonu numarası ve e-posta adresi olmak üzere firmanınız ile ilgili birtakım bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor.
  • Ardından onaylayarak başvurularınızı tamamlamanız mümkün olacak. KOSGEB kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra size geri dönüş sağlar. SMS ya da e-posta atarak başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanması hakkında bilgilendirmede bulunur.
  • Bu nedenle cep telefonu ve e-posta gibi bilgilerinizin doğru bir şekilde girilmesi önem arz eder.

KOSGEB veri tabanına kayıt olunması kredi başvurusu için aranılan şartlar arasında yer almaz. Bu nedenle veri tabanına kayıt olmadan da başvuruda bulunulması mümkün. Ancak kredi almaya hak kazanılması durumunda KOSGEB veri tabanına kayıt olunması gerekiyor. Kosgeb sıfır faizli kredi 2020 başvuru sonuçlarını öğrendikten sonra olumlu onay olan kişiler iş planlarını sunar.

Başvurular Nasıl Değerlendirilir?

Faizsiz kredi için başvuruda bulunan kişilerin bilindiği üzere KOSGEB kredi şartları ile uyum sağlaması gerekiyor. Değerlendirme aşamasında tüm işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilmektedir. Soruşturma sonucunda olumsuz sonuçlara ulaşılmaz ise başvurular onaylanır. İşletmelere destek vermek adına ise çalışan sayıları ve net satış hasılatlarına göre bir sıralama yapılmaktadır. Bu sıralama çalışan sayısı daha az olandan daha fazla olana doğru yapılır. Bunun yanı sıra girişimcilerin hazırladıkları projeler yararları bakımından ve kar oranlarına göre ele alınarak değerlendirilir.

KOSGEB tarafından onaylanan girişimcilerin 90 gün içerisinde veri tabanına kayıt olmaları gerekiyor. Veri tabanına kayıt olunmaması durumunda sunulan faizsiz kredi desteğinden yararlanılamaz.

 KOSGEB Faizsiz Kredi Desteği Ne Kadar:  Genç girişimciler ve Kobiler faizsiz kredi desteği için başvuruda bulunur. Onaylanan başvurular ve projeler sonucunda KOSGEB sıfır faizli kredi desteğini 50.000 TL’ye kadar sunmaktadır.  Kredi vadesi için geri ödeme yapacak olanlardan 12 ay ödeme talebinde bulunulmaz. 36 aya kadar vade seçeneklerinden yararlanılarak destek kredisi faizsiz bir şekilde geri ödenebiliyor.

 KOSGEB kredi sonucunu öğrenme konusunda ise kosgeb.gov.tr adresine girmeniz gerekiyor. Daha sonra vergi numarasını ve güvenlik kodunu doğru bir şekilde girerek işletme durum sorgulama hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde yararlanmanız mümkün olacak.

KOSGEB Tarafından Yapılan Denetlemeler

Girişimciler ve Kobiler sıfır faizli krediden yararlanmaya hak kazandıklarında 3 yıl süre ile çeşitli aralıklarda KOSGEB tarafından denetlemeye uğrarlar. Büyük bir sorun yaşanmaması halinde işletmelerin 3 yıldan önce kapatılması gerekiyor. Büyük sorundan kasıt ise iflas ve olağanüstü durumlardır.

 KOSGEB Desteğini Hangi Durumlarda Geri Çeker;  İşletmecilerin KOSGEB tarafından sahip oldukları kredileri kullanarak aldıkları malzemeleri para karşılığında satmaları, satın alınan malzemelerin kötüye kullanılması gibi yasa dışı faaliyetler sonucunda KOSGEB sunduğu desteği faizi ile beraber geri almaktadır.


Benzer İçerik  Kadınlara KOSGEB Desteği, Kadın Girişimcilere KOSGEB Hibe Kredi Desteği (Ev Hanımlarına)