Lozan Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı

Lozan Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı

Anasayfa > Tanıtım > Lozan Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı
06 Haziran 2022
367 okunma
Lozan Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı

Lozan Gezilecek Yerler; Lozan Vaud kantonun başkenti olarak kabul edilmiştir.  İsviçre’de bulunan şehrin göl manzaralarından kaynaklı turistlerin ilgi odağı haline geldiği görülüyor. Farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan Lozan İsviçre’nin en büyük 4. Şehri olarak bilinir. Ülkemizde yaygın olarak Lozan Antlaşması ile adını duyuran şehirde Kurtuluş Savaşı zaferi sonrasında tarihi bir antlaşmaya imza atılmıştır.

Lozan’da Gezilecek Tarihi Yerler

Eğitim açısından sıklıkla tercih edilen Lozan öğrenci şehri olarak da adını duyurmayı başarmıştır. Eşsiz göl manzaraları ile turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bunun üzerine şehre seyahat düzenleyenlerin önceliği Lozan’daki tarihi mekanlar hangileri sorgulamak oluyor. Öne çıkan mekanlardan bazıları şöyle:

  • Rumine Sarayı: İnşası 1903 yılında gerçekleşen bu eşsiz sarayı ziyaret etmemeniz hata olacaktır. Nitekim Rönesans’a ilişkin izler taşır ve müze görevi görür. Özellikle de güzel sanatlardan arkeolojiye kadar pek çok dalda eserlerin sergilendiği müzeler arasında başı çekmektedir.
  • Saint – Maire Şatosu: Lozan Piskoposlarına ait olan şatonun inşası 1300’lü yıllara dayanıyor. Geniş bloklar halinde tasarlanan şatı tarihi öneminden kaynaklı mutlaka ziyaret edilmelidir. İtalyan esintilerine sahip olan şato farklı malzemeler ile tasarlandığı için zamanla aşınmış olsa da halen aynı görkemi ile ziyaretçilerini karşılamakta.
  • Notre – Dame Latedrali: Şehrin simge yapısı olarak katedrale işaret edilmiştir. Katolik Kilisesi olarak inşası gerçekleşen yapının yüzyıllık tarihi barındırdığı görülüyor. Öyle ki yapımında 1170’te başlanmış ve zamanla onarıma geçerek turistlerin beğenisine sunulmuştur. Halen son derece görkemli bir yapı ile turistleri karşılamaktadır.

Lozan Gezilecek Yerler

Lozan’da Gezilecek Modern Mekanlar

Lozan şehri yakından değerlendirmek isteyenler tarihi ve kültürel merkezleri öğrenmelidir. Bu anlamda Lozan’daki modern mekanlar araştırmasına geçerek tercihinizi yapmakta özgürsünüz. Modern izlere sahip yerlerden öne çıkanlar şöyle:

  • Lozan Olimpiyat Müzesi: Adı üstünde olimpiyat sergileri burada yapılır. 1993 yılından bu yana sergi için kullanılan müzede pek çok parça mevcut durumda. İsviçre’nin öne çıkan müzelerinden olması da öne çıkmasında bir hayli etkili. Özellikle de spora ilişkin pek çok eşyanın sergilenmesi herkesin beğenisini toplamakta.
  • Sauvabelin Tower: Tam olarak 35 metre kadar uzunluğu sahip olan kuleyi ziyaret etmeden olmaz. 2003 yılında inşa edilen kule mimari açıdan değerlendirilebilir. Hatta Cenevre Gölü’nün eşsiz manzarasına tanıklık etmek isteyenler kulenin üst tepesine çıkabilir. Panoramik olarak şehri izlemek isteyenlerin önceliği bu modern kuleye çıkmak oluyor.
  • Collection de I’ArtBrut: Son derece modern çizgilere sahip olan müzeyi ziyaret etmeden şehirden ayrılmanız hata olacaktır. 1976 yılından bu yana halka açık bir müze haline gelen yapı pek çok sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Ortalama 5000 eser sanat tutkunlarının yakın kadrajına girmeyi başarmıştır.
Benzer İçerik  Bikeşfet Kapınıza Kadar Geliyor! | Bikeşfet Nedir

Lozan’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Tarihi ve modern mekanlar öncesinde şehrin doğal güzellikleri ile öne çıktığı açık durumda. Lozan’daki doğa harikaları nelerdir sorgulayanlara pek çok örnek gösterilebilir. Şöyle ki:

  • Cenevre Gölü: Hiç kuşkusuz Lozan denilince ilk akla gelen Cenevre Gölü oluyor. Nitekim gol Orta Avrupa’nın en büyük ikinci su gölü olarak kabul edilmiştir. Göl çevresinde bulunan küçük köy ve kasabalar da merak konusu haline gelmiştir. Son derece huzurlu ve muhteşem doğa manzaraları adına göl etrafı yürüyüşlere başvurmakta özgürsünüz.
  • Ouchy Liman Bölgesi: Yaz turizmi açısından bu liman bölgesinin bir hayli değerli olduğu bilinir. Aynı zamanda Alpler manzarasından kaynaklı doğa harikası olarak kabul edilir. Doğal güzellikleri merak edenler özellikle de yaz aylarında tercihini liman bölgesinden yana yapabilir.
  • Vevey: Charlie Chapli’nin ve ailesinin zamanında yaşadığı bölge olarak kabul edilir. Lozan ile arasındaki mesafe ortalama 15 dakika şeklindedir. Cenevre Gölü’nün karşısında bulunan Vevey, güzel manzaraları ile öne çıkmıştır. Öyle ki tropikal çiçeklerden palmiye ağaçlarına kadar tüm güzellikler bir araya toplanmıştır. Hal böyle olunca Lozan’ın öne çıkan doğa harikaları arasında gösterilir.

Lozan Gezilecek Yerler

Lozan’da Meşhur Yemekleri

Lozan Gezilecek Yerler; Lozan Batı Avrupa yemek kültürüne göre mutfağını şekillendirmiştir. Başta Fransa olmak üzere İtalya mutfağından da esintilere sahip. Lozan’ın geleneksel yemekleri nelerdir sorgulayanlara pek çok alternatif eşlik edecektir. Çoğu zaman beğeni toplayan yiyeceklerinden söz etmek gerekirse:

  • Krepler: Fransa mutfağından esinlenen şehirde krepler öne çıkmıştır. Hem tuzlu hem de tatlı olacak şekilde hazırlanabilir. Kahvaltı başta olmak üzere günün tüm öğünlerine eklenen krepler ilk defa tüketenlerden tam puan almaktadır.
  • Fondü: Akıllara bir tatlı olarak kazanan fondü ana yemek olarak hazırlanır. İsviçre mutfağından gelen bu lezzete dair peynir kullanılır. Eritilen peynir eşliğinde sıcak bir ana yemek tatmanız esas alınır. Aynı zamanda minik ekmek parçalarına sahip olduğu için son derece doyurucu bir yemek olarak kabul edilir.
  • Çikolata: Lozan’a kadar gitmişken birbirinden lezzetli çikolataların tadına bakmadan olmaz. Özellikle de İsviçre çikolataları ile öne çıkmayı başarmıştır. Buna bağlı olarak Lozan’a gelenlerin ilk aldığı birbirinden lezzetli çikolatalar oluyor. Hatta bademli ve fındıklı kadar alkollü çikolatalarına da talep bir hayli fazla.
Benzer İçerik  Ücretsiz İptv | IPTV satın almak suç mu?

Lozan Gezilecek Yerler

Lozan Gezilecek Yerler; Lozan’a Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Lozan’a gitmeden önce şehre dair doğal güzellikleri, müzeleri ve geleneksel yemekleri değerlendirmek önem arz ediyor. Lozan’da yapmadan dönmemeniz gerekenler nelerdir öğrenmek için de önceliğiniz meşhur mekanlardan aktivitelere kadar tüm hususları ele almak olmalıdır. Bunlardan bazıları şöyle:

  • Kule Ziyaretleri: Lozan’ın doğa güzelliklerine tanıklık etmek isteyenlerin ilk tercihi kuleler oluyor. Örneğin Sauvabelin Kulesi bunlar arasında başı çeker. 35 metre kadar yüksekliğe sahip olan kule orman manzaralarına tanıklık etmenizi mümkün kılar.
  • Liman Bölgesi: Alp dağlarına karşı bir şeyler yemek veya kahve içmek isteyebilirsiniz. Bunun için tercihinizi Ouchy Liman Bölgesi’nden yana yapmanız faydalı olacaktır. Nitekim bölgede ünlü kafeler ve restoranlar bulunuyor. Her biri de şehre özel yemekleri sergiler ve tatmanıza olanak sağlar.
  • Müzeler: Yapmadan dönmemeniz gerekenler arasında müze ziyaretleri de yerini almıştır. Özellikle de Olimpiyatlar Müzesi’ni ziyaret etmeden şehirden ayrılmanız hata olacaktır. Binlerce parçaya ev sahipliği yapan müze, spor temalı sanatsal çalışmaları ile adını duyurmayı başarmıştır. Bu durum binlerce turisti ağırladığını da kanıtlar nitelikte.

Lozan Gezilecek Yerler; Lozan Gece Hayatı ve Ünlü Barları

Lozan öğrencilerin tercihi haline gelen şehirlerden bir tanesidir. Bu durum gece hayatını da bir hayli etkilemiştir. Öyle ki gece hayatı son derece heyecanlı ve hareketli hale gelmiştir. Lozan’daki tatiliniz için uyarılar olarak gece hayatını ve mekanları da değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Bunlardan bazıları şöyle:

  • MAD Club: Son derece büyük bir kulüp olan MAD Club her bir katta ayrı kültürlere işaret eder. Elektro müzik alanında faaliyet gösterir. Bununla birlikte DJ performanslarına karşı sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendirir. Dans etmek isteyenlerin öncelikli tercihi haline gelmiştir.
  • XOXO Club: Son derece tarz bir mimariye sahip olan Xoxo, herkesin dikkatini çekiyor. Önce mimarisi arkasından da eşsiz müzikleri ile öne çıkmıştır. Turistlerin eğlenmek adına sıklıkla tercih ettiği mekanlar arasında yerini almıştır.
  • Le Punk: Adından anlaşıldığı üzere rock ile punk müzik performanslarına yer verilir. Performans eşliğinde bir şeyler içebilir ve keyifli saatler geçirebilirsiniz. Eğlence mekanları arasında gösterilen Le Punk içecek menüsü ile de herkesin beğenisini topluyor. Özellikle de tatlı kokteyllerin tadına bakmak isteyenler bu yönde tercihini yapabilir.
Benzer İçerik  Phoenix Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı