Bangkok Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı

Bangkok Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı

Bangkok neyi ile meşhur?, Bangkok kaç günde gezilir?, Bangkok da ne alınır?, Bangkok gece hayatı nerede? Detaylar yazımızda…

Anasayfa > Tanıtım > Bangkok Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı
29 Mart 2022
673 okunma
Bangkok Gezilecek Yerler | Tarihi Yerler, Meşhur Yemekleri, Gece Hayatı

Bogota Gezilecek Yerler; Bogota;  Kolombiya’nın başkenti ve aynı zamanda en kalabalık şehirlerinden biridir. Rakımdan dolayı diğer başkentler de işin içine dahil edildiğinde en yüksek 3. Başkent olarak kabul edilen Bogota, gelişen alt yapısı, sanatsal ve kültürel özellikleri ile hızla gelişen ve bu gelişimi her sene hız kesmeden devam ettiren şehirlerden biridir.

Hem doğrudan yönetilir hem de Washington D.C (Amerika Birleşik Devletleri) gibi Kolombiya’nın ana ulaşım noktası kabul edilir. Şehirde pek çok üniversite, sanatsal faaliyetlerin geçekleştirildiği mekanlar ve tarihsel müzeler yer almaktadır. Şehrin eski tarihsel yapısı düşünüldüğünde neredeyse her türlü yolsuzluğa ev sahipliği yapmış olduğu söylenebilir. Özellikle 1990’lı yıllarda bu durum aşikardır. Ancak 95 yılından sonra şehrin siyasi, politik ve hukuki yapısının inanılmaz değişmeler ile iyileşme gösterdiği söylenebilir. Şimdilerde ise oldukça çağdaş ve refah düzeyi yüksek şehirlerden biridir.

Bogota Gezilecek Tarihi Yerler

Bogoto’daki tarihi mekanlar kısıtlıdır diyebiliriz. Ancak şehrin bazı bölgeleri adeta tarihin yansımasını oluşturur. Size bu mekanları aşağıdaki listede sıraladık:

  • Museo Iglesia Santa Clara: Tarihsel açıdan en zengin yer Bogota’nın La Candeleria semti. Şehir 1538’ de İspanyollar tarafından inşa edilmeye başlandığında, La Candeleria semtine adını Meryem Ana’nın kandilinden esinlenerek vermişler. Eski tarihi binaların pek çoğu yıkılmış olsa da yine de bu şehir de tarihin esintilerini yakalayabileceğiniz yapılar bulunmakta. Örneğin; Santa Clara Kilisesi. La Candeleria’nın kalbi olarak bilinen Bolivar Meydanın’ daki bu kilise kesinlikle görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca yine meydanda bulunan Katedral de mutlaka ziyaret edilmeli. Büyüklüğüne nazaran iç dekorları oldukça sade olan bu yer1827 yılında inşa edilmiş. Ve içerisinde bulunan resimlerin tam bir sanat harikası olduğunu söyleyebiliriz.
  • Biblioteca Luis Angel Arrango: Burası 1950’lerde inşa edilmiş bir kültür merkezi. Tasarımı Mimar Rafael Esquerra’ ya ait. Modern bina yapıları etrafında bulunan tek katlı evlerin birlikteliği ile ilginç ve hoş görüntülere sahip muhitte yer alan bu merkez kesinlikle görmeniz gereken yerlerden.
Benzer İçerik  Ücretsiz Photoshop | Photoshop ücretsiz var mı?

Bogota Gezilecek Yerler; Bogota’da Gezilecek Modern Mekanlar

Bogota’daki tatiliniz için uyarılar kısmında bu şehrin eski ve yeni hali şeklinde bir ayrım olduğunu unutmamak gerek. Eski Bogota’ da uyuşturucu, para aklama gibi akıllara ne gelirse uygulanan yasa dışı faaliyetler varken Yeni Bogota’nın artık bu düzenden bağımsız ve bunun etkilerinin her yere yansıdığı mekanlar, alanla bulunmaktadır.

  • Museo de Arte Del Banco Republica: Genel anlamda modern sanat eserlerinin sergilendiği bu müzede fotoğraf sergileri de düzenlenmekte.
  • Centro Gabriel Garcia Marquez: Ülkemizdeki eserleri bolca okunan ünlü yazarın adının verildiği bu kültür merkezi, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Burada bir sanat galerisi ve kütüphane de yer alıyor. Buradaki kitapları okurken bir yandan da içerisinde bulunan ünlü kafesinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
  • Museo Del Oro Altın Müzesi: Burada ve Latin Amerika’da yaşayan yerli halkın oluşturduğu altından heykel, mücevher ve maske gibi eserlerin yer aldığı dünyanın hemen hemen en geliş koleksiyonun yer aldığı bir müze diyebiliriz kendisi için. Bu yüzden mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken bir yer.
  • Usaquen Mahallesi: Özellikle Pazar günleri neredeyse şehrin en canlı yerlerinden biri olarak kabul edilen bu mahallede bol bol modern kafeler bulacak ve aynı zamanda el işi işlerin yapıldığı tezgahlara denk geleceksiniz. Buradan sevdikleriniz için küçük hediyeler alabilirsiniz.
  • Zona G Mahallesi: Bahsettiğimiz Yeni Bogota Şehri’nin ışıltılarını sonuna kadar yansıtan bu bölgede hem şık hem de kaliteli restoranlar bulabilirsiniz. Ayrıca mükemmel görsellerin bulunduğu sokak sanatları da bu bölgede bir hayli yaygın.


Bogota’da Doğal Güzellikler

Bogota’nın doğa harikaları ne yazık ki ülkemizdeki gibi çeşitli değil. O yüzden sizler için yalnızca birkaç tane yerden bahsedeceğiz.

  • Cerro Monserate Tepesi: Burası son derece hoş bir manzaraya sahip. Ancak burayı eşsiz kılan bir şey daha var ki o da Santuario Kilise’ si. Bu kiliseyi ziyaret edebilir ve buradan sağlanan teleferik imkanı ile koca bir şehrin doğal güzelliklerini görebilirsiniz.
  • Botanik Bahçeleri ve Simon Bolivar Parkı: Şehrin gürültüsünden ve hareketliliğinden sıkılan herkesin uğrak yeri haline gelen bu parka bayılacaksınız.
Benzer İçerik  Portbet Kapandı Mı?

Bogota Gezilecek Yerler; Bogota’nın Meşhur Yemekleri

Bogota’nın geleneksel yemekleri denildiğinde akla Kolombiya mutfağı gelir. Burası bir başkent olduğu için, kültürün en iyi lezzetlerini de Bogota taşımaktadır diyebiliriz.

  • Ajiaco: Aslında birçok mutfağın lezzetlerinden sayılan bu tat Kolombiya mutfağının vazgeçilmezlerindendir. İçerisinde patates, mısır, avokado, tavuk ve çeşitli baharatlar bulunur.
  • Arroz Con Pollo: İspanyolların en sevdikleri yemeklerden olan bu tadı sizin de seveceğinize ve daha önce yemiş olabileceğinize eminiz. Çünkü bu yemeğin tavuklu pilavdan neredeyse hiçbir farkı yok.
  • Arroz Con Coco: Yine ülkemizle benzeşen bir lezzet. Tek fark pirinç pilavının Hindistan cevizi sütü ile hazırlanıyor oluşu. Hatta ülkemizde de bazı otantik restoranlarda servis edilir.
  • Bandeja Paise: Kolombiya’nın en sevilen yöresel lezzetlerini içinde barındıran bir tabak. Tabak ibaresinden yararlandık çünkü içerisinde birden fazla lezzet var. Kırmızı fasulye, pilav, kırmızı et, avokado, muz, mısır. Ancak bu yemek domuz eti ve domuz yağı içermekte, bilgilerinize. Bu da Bogota’daki tatiliniz için uyarılar kısmında yer alacak bir bilgilendirme olsun.
  • Bunuelos Colombianos: Özellikle Noel zamanında neredeyse her evde pişen bu lezzet kızartılmış hamur toplarından meydana geliyor.

Bogota’ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Bogota’da yapmadan dönmemeniz gerekenler listesi için sizlere çok keyifli aktiviteler listeledik.

  • Teleferiğe Binin: Monserrate Tepesi’ndeki kiliseye uğradıktan sonra tepedeki eşsiz manzarayı görmek için mutlaka bir teleferik turu yapın.
  • Sokak Sanatlarını Gözlemleyin: Bogota şehrindeki grafitilerin sokak sanatlarının büyüsüne katılacaksınız. Bunları gözlemlerken bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.
  • Kahve Dükkanlarına Uğrayın: Kolombiya kahvelerinin ne kadar leziz olduğunu herkes bilir. Eğer buraya uğramışsanız mutlaka en favori kahve dükkanlarına gidin hem mola verin hem de dünyanın en güzel kahvelerini deneyimleyin.
  • Bisiklet Turlarına Katılın: Özellikle Pazar günleri düzenlenen etkinlikte, rotanın geçtiği her yer trafiğe kapatılıyor. Mutlaka yapmanız gereken bir etkinlik.
  • Gringo Tuesday Etkinliğine Katılın: İşte dünyanın her yerinden gelen gezginleri bir araya getiren bir etkinlik. Salı günü düzenlenen bu etkinlikte yeni insanlarla tanışmak, yeni kültürler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz o zaman mutlaka bu etkinliğe katılmanızı tavsiye ediyoruz.
Benzer İçerik  CV Hazırlama Ücretsiz | Ücretsiz CV hazırlama programı var mı?

Bogota Gezilecek Yerler; Bogoto Gece Hayatı ve Ünlü Barları

Bogota’nın gece hayatı oldukça hareketli geçmektedir. Özellikle bazı günler düzenlenen etkinlikler sayesinde bu eğlence ikiye katlanmaktadır. Ayrıca burada kumarhaneler de bulunmaktadır. Sizlere en çok ilgi gören mekanları aşağıdaki listede sıraladık:

  • Kubiko Bar: Şehrin en sevilen ve en çok beğenilen gece kulüplerinden biridir. Bogotalı’lar buraya fazlasıyla ilgi gösterir.
  • Genova: Yine Bogota’nın en sevilen mekanlarından olan bu kulüpte farklı bir sürü kokteyl de deneyebilirsiniz.
  • Gato Griss: Eğer bira içmek ve güzel müzikler ile rahatlamak isterseniz burası tam size göre.
  • Bogota Beer Company: Çeşit çeşit biraların yer aldığı bu mekandan asla ayrılmak istemeyeceksiniz. Oldukça kaliteli olan bu yerde yeni insanlar ile tanışırken vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.