Sıtma Nasıl Geçer? - Bankalar - Kredi Başvurusu - Kredi Hesaplama

Sıtma Nasıl Geçer?

Anasayfa > Bilgi Bankası > Sıtma Nasıl Geçer?
21 Mayıs 2024
58 okunma
Sıtma Nasıl Geçer?

Sıtma nasıl geçer; bu rahatsızlığa neden olan temel parazit plazmodium olarak tanımlanmaktadır. Rahatsızlığa neden olan temel husus içerikte!

Sıtma nasıl geçer; sıtma rahatsızlığına neden olan en temel sorun kesinlikle parazitin vücuda girmesidir. İlk aşamada vücutta tutulumunu gösterirken belirtiler net ortaya çıkmasa dahi, parazitin vücutta bağışıklık sistemini baskılamasıyla beraber sorunlar artış gösterecektir. Düzenli olarak ilaçlamalar yapılmasıyla beraber sivrisineklerin ortadan kaldırılması mümkün olduğu için sıtma son senelerde engellenebilir rahatsızlık haline gelmiştir.

Sıtmanın Belirtileri Nelerdir?

Sıtma nasıl geçer; sıtmanın ortadan kaldırılması için doktorun belirttiği tüm tedavi adımlarının yerine getirilmesi gerekir. Belirtilere karşı hassas olmalısınız. Her semptom ile vücudunuz size bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Tam da bu sebeple semptomları görmezden gelmemelisiniz. Hastalık ne kadar erken fark edilirse iyileşme süreci de o kadar kolay bir hal alacaktır.

  • Sıtmanın belirtilerine ilişkin en dikkat çeken hususların başında kesinlikle yüksek ateş karşımıza çıkmaktadır. Hastalığın artık vücuda tam olarak yerleştiği evrede ortaya çıkmaktadır.
  • Sıtmanın belirtileri arasında dikkat çeken biri diğer husus da halsizliktir. Kişilerin neredeyse kendi öz bakımını dahi yerine getiremeyecek halsizlik sorunuyla baş etmek zorunda kalır.
  • Titreme sürecin karakteristik özelliklerindendir. Hatta kişilerin çok sıcak mevsimlerde dahi üzerlerine kalın örtüler örtmelerine neden olacak üşüme sorunu yaşayacakları uzmanlar tarafından belirtilmelidir.
  • İştah büyük ölçüde kapalı olacaktır. İştahın bu derece kapalı olması vücut direncinin düşmesini beraberinde getirir. Vücudunuzun hastalıkla başa çıkması adına kesinlikle beslenme düzenine önem vermelisiniz.

Sıtma nasıl geçer; sıtmanın belirtileri ortadan kalktıkça direnciniz de artmaya başlayacaktır. Direncinizin artırılması için beslenmeye de dikkat etmelisiniz. C vitamini ağırlıklı, güç verecek besinleri odak noktasına alan beslenme sistemi oluşturmalısınız. Hastalığın ilk zamanlarında kişilerin iştahında da büyük oranda düşüş olmaktadır.

Benzer İçerik  Zerdeçalın Faydaları Nedir?

Takviye Besin Alınmalı Mı?

Doktorunuz tavsiye ederse takviye gıda alabilirsiniz. Takviye gıda alınmasına dair sorun yaşanmaması için özellikle dikkat edilmesi gereken hususların başında hali hazırda kullanılan ilaçlarla bir ters etkisi olup olmadığının kontrol edilmesi gelir. Gıda takviyeleri sayesinde direncinizin toplanması daha kolay olacaktır. Fakat farklı ilaçlarla biri arada kullanılırsa, etken maddelerin birbirini olumsuz etkilemesi olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Takviye besinleri doktor onayı olmadan kullanmamanız önerilmektedir. Ayrıca böbrek rahatsızlığı yaşayan kişilerin aldıkları tüm tedavilerde hassas olmaları lazımdır. Herhangi şekilde bilinçsiz ilaç kullanımı durumunda böbrekle alakalı kronik sorunları olan kişilerin tüm genel sağlığı tehdit altına girebilir. Aynı şekilde karaciğer rahatsızlığı yaşayan kişilerde de sorunlara neden olabilir.

Ne Zaman Gücümü Toplayabilirim?

Verilen tüm ilaçların eksiksiz kullanılması, doğal tedavi adımlarından istifade edilmesi halinde, her şey yolunda giderse birkaç hafta içerisinde gücünüzü toplamanız mümkün olacaktır. Gücünüzü toplamanız için dikkate alınması gereken en temel husus düzenli olarak ilaçların kullanılması, beslenmenin kuvvetli olmasıdır. Afrika – Güney Asya’da bu sorunların birçok can almasının asıl nedeni tedavi olanaklarının kısıtlı olması, beslenme konusunda çok büyük sorunların yaşanmasıdır.

Bu tür sınırlı koşullarda sıtma tedavisinin sanılandan çok daha zor hal aldığı görülmektedir. Daha öncesinde çocuklarda direncin daha düşük olduğu ispat edilmiştir. Çocuklarda ölüm oranının yetişkinlere gör daha yüksek seviyede olduğu biliniyor. Bilhassa anne sütü içerken bu şekilde rahatsızlıklara yakalanan çocukların hayatta kalma oranları düşüşe geçmektedir.


Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklarla mücadele etme adımını daha kolay hale getirebilirsiniz. Hastalıklarla mücadele adımlarında size sunacağımız bitki çayı tarifinin hastalığınızı büyük oranda hafifleteceğinden emin olmalısınız. İçeriğine küçük tutam ıhlamur eklemelisiniz. Daha sonrasında kuru reyhan eklemelisiniz. Direnci güçlendiren yapısı ile dikkat çeken zencefili taze halindeyken rendelemelisiniz. Çok uzun saatler boyunca karışımı kaynatmanıza gerek yok. Sadece birkaç dakika kaynaması yeterli olacaktır. Tatlandırmak adına içerisine bal eklemelisiniz. Çay çok sıcak haldeyken bal eklememelisiniz. Toksik hal alabilir. Çayı her gün yeniden demlemelisiniz. Toplu halde demleyerek günlerce kullanmanın çayın etki sahasında düşüşe neden olacağını unutmamalısınız.

Benzer İçerik  Hametan Ne İşe Yarar Sarı

Sindirim Sistemini Etkiler Mi?

Sadece ateş, halsizlik değil aynı zamanda mide bulantısı kusma gibi sorunları da ortaya çıkarabilecek nitelikte olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Sindirim sistemine ilişkin yaşanan en yaygın sorun ishaldir.  Sağlığı toplamak için çaba sarf eden bedenin kusma, ishalle uğraşması direncin daha düşmesini beraberinde getirmektedir.

Sindirim sistemi sorunlarının diğer boyutu da besleyici herhangi unsurdan olumlu etkilenme fırsatının olmamasıdır. Her ne kadar sağlıklı beslenilse dahi ishal ve kusma nedeniyle tam manasıyla bir sindirim emilim yapılmadan dışarı atılmasına neden olur. İshal sürecinde kişilerin bol su tüketmesi gerekir. Ancak bol su tüketilirse kişilerin genel sağlığında toparlanma yaşanmaktadır.

İlaçları Düzenli Kullanın

Sıtma nasıl geçer; rahatsızlığın tedavi edilmesi adına size verilen ilaçların kesinlikle dikkatle kullanılması gerekmektedir. Herhangi şekilde kullanım düzeninde sorun yaşanırsa ilaçların gerekli olan etkinlik durumunu ortaya koymayacağından emin olabilirsiniz. İlaçların kullanımı sırasında zaman aralıklarının sabit olmasına, gün atlanmamasına riayet edilmelidir. İlaçlar düzenli olarak kullanılmazsa, kişilerde olumlu etkiler ortaya çıkmayacak, hastalık kişilerin bedenlerinde büyük fonksiyon sorunlarını da beraberinde getirecektir. Doktorunuz size reçete yazarken, öncesinde herhangi ilaç alerjisi sorunu yaşayıp yaşamadığınızı kesinlikle bildirmeniz gerekmektedir.

Bu adımları yerine getirirken sorunla karşılaşmamak için öncesinde gördüğünüz tedavileri de iletmelisiniz. Görülen tedaviler vücutta hangi alanlarda fonksiyon sorunlarının yaşandığını kısa sürede ortaya koyabilmektedir. İlacın içilmesinin sonrasında alerjik reaksiyonlar ortaya çıkmaya başlarsa doktorunuza durumu zaman kaybetmeden bildirmeniz gerekir. Doktorunuzun bünyenizde alerjik reaksiyona sebebiyet vermeyecek farklı ilaca geçiş yapması mümkündür. Modern ilaç üretim sistemleri sayesinde artık kişilerin olumsuz etkilenecekleri yan etkilerin olabildiğince minimum seviyeye çekilmektedir.

Sinekler ve Sıtma Sorunu

Sıtma nasıl geçer; sinekler aracılığı ile sıtmanın yaygın şekilde bir salgına dönüştüğü ülkeler mevcuttur. İnsanlarda bulunan kanın sineklerce alınması ve farklı insanlara temas ettiği için yayılım alanının hızla genişlemesi sorun yaşanmasının temel nedenleri arasındadır. Sineklerin bazı özel türlerinin kendilerinde bulundurdukları mikroplar neticesinde de sıtmaya sebebiyet verebildiğini eklemek gerekir. Sinekler konusunda çok hassas olmalı ve şehirlerde gerekli olan ilaçlama faaliyetleri yerine getirilmiyorsa belediyelerden gerekli olan taleplerde bulunulmalıdır.

Benzer İçerik  Telefonun Zararları Nedir?

Sineklerin sıtma yayılmasına neden olması bazı merkezlerde sağlık hizmetlerinin yetersiz kalması sorununu da ortaya çıkarabilmektedir. Bilhassa Afrika’da ve Asya’da görülen rahatsızlıklar arasındadır. Yayılmasının önlenmesi adına şehircilik hizmetlerinin çok dikkatle yapılması gerekir. Bunun yanı sıra sulak alanlarda kontrolsüz sinek üremesi meydana gelebilmekte, bu durum kişilerin genel sağlık durumunu olumsuz etkileyebilmektedir.

Düzenli Kan Tahlilleri ve Doktor Kontrollerine Dikkat!

Sıtma nasıl geçer; hastalığın teşhisinin alınıp iyileşmesinden sonra dahi düzenli olarak kan tahlillerinin ve doktor kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Doktor kontrollerinin düzenli şekilde yapılmasına ilişkin hassasiyet gösterilmezse sinsi şekilde hastalıklar ilerleyebildiği için uzun vadede büyük sorunlar yaşanabilmektedir. Düzenli kan tahlillerinin haricinde kesinlikle ciğer tetkikleri yapılmalıdır. Tutulum olup olmadığına ilişkin analizler yapılmalıdır. Bu kontroller uygulanan tedavinin sizde işe yarama seviyesi konusunda ipuçlarını içerisinde barındıracaktır.